Taalpunt

In de gemeente Meppel heeft negen procent van de inwoners moeite met lezen en schrijven. Heeft u moeite met lezen of schrijven en wilt u er beter in worden? Of bent u niet in Nederland geboren en wilt u hulp bij het leren van de Nederlandse taal? Dan kunt u bij het Taalpunt terecht. Met het Taalpunt wil de gemeente Meppel laaggeletterdheid aanpakken. 

Het Taalpunt is er voor inwoners uit de gemeente Meppel die moeite hebben met taal. Het gaat om Nederlanders die hun lees- of schrijfvaardigheid willen verbeteren. Ook mensen die uit een ander land afkomstig zijn en hulp willen bij Nederlands spreken, lezen, luisteren of schrijven zijn bij het Taalpunt aan het juiste adres. 

Inloopspreekuur Taalpunt 

In de bibliotheek in Meppel is een loket van het Taalpunt te vinden. Inwoners uit de gemeente die vragen hebben over taal kunnen op dinsdag tussen 13.00 tot 17.00 uur langskomen bij het inloopspreekuur. Taalpuntcoördinator Karin Jongman staat u graag te woord.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een kennismakingsgesprek worden de (leer)wensen besproken. Daarna koppelt de taalpuntcoördinator u aan een vrijwilliger om bijvoorbeeld wekelijks met de Nederlandse taal te oefenen. In de Bibliotheek zijn boeken en ander oefenmateriaal beschikbaar. De taalpuntcoördinator begeleidt het contact tussen deelnemers en de vrijwillige taalcoaches en houdt het leerproces in de gaten. 

Samenwerking

Het Taalpunt werkt nauw samen met diverse bedrijven en instanties in de regio. Organisaties als MensA of Leer Werk Centrum, onderwijsinstellingen, maar ook De Voedselbank en Reestmond hebben een belangrijke signalerings- en doorverwijsfunctie naar het Taalpunt. Alleen samen kunnen we laaggeletterdheid aanpakken. 

Taalvrijwilligers gezocht!

Bent u geduldig en lijkt het u leuk om inwoners in de gemeente te helpen met taal? Dan komt het Taalpunt graag in contact. Als taalvrijwilliger / taalcoach begeleidt u inwoners uit de gemeente wekelijks een uur met het oefenen van de Nederlandse taal. Ook kunt u een basistraining volgen over laaggeletterdheid en taalcoaching.  

Meer informatie en contact

Taalpunt Meppel 
Marktstraat 27
7941 KP Meppel
info@taalpuntmeppel.nl