Verkeer & vervoer

Stadsbus, fietsen, bereikbaarheid & straatverlichting.

 • Straatverlichting melden storing

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van de straatverlichting.

 • Gladheidsbestrijding

  Bij (verwachte) sneeuwval en gladheid strooit de gemeente hoofdwegen, busroutes, ontsluitingswegen en de belangrijkste fietspaden.

 • Verloren en gestolen fietsen

  Fiets kwijt? Het kan zijn dat deze gevonden wordt of is verwijderd. Deze fietsen worden door de gemeente opgeslagen.

 • Doortrappen Drenthe: veiliger fietsen tot je 100ste!

  Gemeente is partner in Doortrappen Drenthe. Samen willen we bijdragen aan het zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen.

 • Stadsvervoer

  Reizen in de gemeente Meppel met het openbaar vervoer kan op verschillende manieren. In Meppel rijden bussen van Qbuzz en de Mug. Alle bussen hebben een lage instap en de kinderwagen en rollator kunnen mee. Op deze pagina zetten we de mogelijkheden op een rij.

 • Actieplan Fiets!

  Op 25 januari heeft de raad Actieplan Fiets! omarmd. In het actieplan staan 36 acties die de komende jaren uitgevoerd worden om Meppel nog fietsvriendelijker te maken. Actieplan Fiets! is samengesteld naar aanleiding van gesprekken met scholen, belangenclubs en met inwoners van Meppel. 1900 inwoners vulden vorig jaar een online enquête in.

 • Deelauto's in onze gemeente

  16 juli 2024

  Een deelauto is een auto die gezamenlijk door inwoners van een buurt of wijk wordt gebruikt. De auto heeft een vaste locatie. Je betaalt voor het aantal kilometers dat je rijdt en de tijd dat je de auto gebruikt. Ideaal als je geen (tweede) auto hebt of als iemand anders in je gezin de auto gebruikt. In onze gemeente zijn op verschillende locaties deelauto's te vinden.