Duurzaamheid

Ook Meppel moet de transitie maken naar een fossielvrije, circulaire en klimaatrobuuste samenleving. Dat doen we niet alleen maar samen met inwoners en ondernemers.

 • Wat doet de gemeente

  Ook Meppel moet veranderen naar een duurzame samenleving. Waarbij we onze energie schoon opwekken en zo min mogelijk Co2 uitstoten. Samen met inwoners, ondernemers en partners werken we samen op verschillende beleidsterreinen, zoals afval, klimaat energie en warmte. Maar wat doet gemeente Meppel zelf om bij te dragen aan haar duurzaamheidsambities?

 • Warmtetransitie Meppel

  In 2040 moeten alle gebouwen in de gemeente Meppel van het aardgas af zijn. We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten over de overstap naar aardgasvrij. Misschien maakt u zich zorgen over de kosten die daarbij horen. Of heeft u vragen wanneer uw wijk aan de beurt is. We willen u daarom zo goed mogelijk informeren en ook betrekken bij deze overstap. Uw mening is voor ons heel belangrijk, omdat er veel voor u gaat veranderen. Klik op de titel voor meer informatie. Nog vragen na het lezen van deze informatie? Neem contact op met Peter Hamming, beleidsadviseur Duurzaam via 14 0522.

 • Klimaatverandering

  Het veranderende klimaat komt steeds meer in het nieuws. Maar wat betekent het nou eigenlijk? En wat voor invloed heeft het op uw leefomgeving? Daarover leest u hier meer.

 • Wat kunt u zelf doen

  Informatie over verduurzaming van uw eigen woning en leefomgeving.

 • Nieuws

  Actuele berichten over duurzaamheid

 • Energietransitie

  Wat betekent de transitie naar duurzame energie voor de Meppeler samenleving? Wat zijn de kansen bij woningen en bedrijven die nu gebouwd gaan worden? Wat is de opgave in de bestaande wijken en bedrijventerreinen? Het uitgangspunt is om in 2040 een energie-neutrale gemeente te zijn.

 • Klimaatakkoord

  28 juni 2019 heeft het kabinet het klimaatakkoord gepubliceerd. Het is de Nederlandse uitwerking van de internationale klimaatafspraken van Parijs uit 2015.