Duurzaamheid

Ook Meppel moet de transitie maken naar een fossielvrije, circulaire en klimaatrobuuste samenleving. Dat doen we niet alleen maar samen met inwoners en ondernemers.

 • Klimaatakkoord

  28 juni 2019 heeft het kabinet het klimaatakkoord gepubliceerd. Het is de Nederlandse uitwerking van de internationale klimaatafspraken van Parijs uit 2015.

 • Energietransitie

  Wat betekent de transitie naar duurzame energie voor de Meppeler samenleving? Wat zijn de kansen bij woningen en bedrijven die nu gebouwd gaan worden? Wat is de opgave in de bestaande wijken en bedrijventerreinen? Het uitgangspunt is om in 2040 een energie-neutrale gemeente te zijn.

 • Nieuws

  Actuele berichten over duurzaamheid

 • Wat kunt u zelf doen

  Informatie over verduurzaming van uw eigen woning en leefomgeving.

 • Klimaatverandering

  Het veranderende klimaat komt steeds meer in het nieuws. Maar wat betekend het nou eigenlijk? En wat voor invloed heeft het op uw leefomgeving? Daarover leest u hier meer.

 • Fiets route Duurzaam Meppel

  23 oktober 2020

  De route Duurzaam Meppel is een tocht van ongeveer veertig kilometer. Tijdens de tocht maakt u kennis met duurzame plekken en initiatieven in Meppel. Meppel is een duurzame gemeente. Veel inwoners en ondernemers doen al mee. Draagt u ook een steentje bij? De voorbeelden in deze route helpen u daarbij op weg. Samen maken we Meppel Duurzamer!

 • Ontwerp transitievisie warmte gemeente Meppel

  10 mei 2021

  Van 17 mei tot en met 2 juli 2021 ligt de ontwerp transitievisie warmte ter inzage. In deze visie staat dat in 2040 alle gebouwen in de gemeente Meppel van het aardgas af moeten zijn. Voor elke wijk, dorp en bedrijventerrein vindt u informatie over welke technieken mogelijk zijn om woningen en gebouwen duurzaam te verwarmen.