Duurzaamheid

Ook Meppel moet de transitie maken naar een fossielvrije, circulaire en klimaatrobuuste samenleving. Dat doen we niet alleen maar samen met inwoners en ondernemers.

 • Warmtetransitie Meppel

  Afgelopen jaar heeft gemeente Meppel de Transitievisie warmte vastgesteld. Een belangrijke eerste stap naar een aardgasvrij Meppel in 2040. De volgende stap is het maken van de wijkplannen. Bij het maken van deze plannen gaan we echt kijken hoe we van het aardgas af gaan. We kunnen ons voorstellen dat u hier meer over wilt weten. Misschien maakt u zich zorgen over kosten. Of vraagt u zich af wanneer uw wijk aan de beurt is. Daarom informeren wij u zo goed mogelijk en willen we u betrekken bij deze overstap. Uw mening is voor ons heel belangrijk. Klik op onderstaande titels voor mee informatie.

  Alle informatie vindt u op deze website. Heeft u toch vragen? Neem contact op met Peter Hamming, beleidsadviseur Duurzaam Gemeente Meppel, via 14 0522.

 • Wat doet de gemeente

  Ook Meppel moet veranderen naar een duurzame samenleving. Waarbij we onze energie schoon opwekken en zo min mogelijk Co2 uitstoten. Samen met inwoners, ondernemers en partners werken we samen op verschillende beleidsterreinen, zoals afval, klimaat energie en warmte. Maar wat doet gemeente Meppel zelf om bij te dragen aan haar duurzaamheidsambities?

 • Klimaatverandering

  Het veranderende klimaat komt steeds meer in het nieuws. Maar wat betekent het nou eigenlijk? En wat voor invloed heeft het op uw leefomgeving? Daarover leest u hier meer.

 • Wat kunt u zelf doen

  Informatie over verduurzaming van uw eigen woning en leefomgeving.

 • Energietransitie

  Wat betekent de transitie naar duurzame energie voor de Meppeler samenleving? Wat zijn de kansen bij woningen en bedrijven die nu gebouwd gaan worden? Wat is de opgave in de bestaande wijken en bedrijventerreinen? Het uitgangspunt is om in 2040 een energie-neutrale gemeente te zijn.