Wat kunt u zelf doen

Informatie over maatregelen en subsidies voor verduurzaming van uw eigen woning

 • Duurzaamheidslening

  U kunt bij de gemeente Meppel een lening aanvragen om uw woning energiezuiniger te maken. U leent dan geld met een aantrekkelijke rentekorting en u bespaart op uw energierekening.

 • Zonnekaart

  De zonnekaart laat u met één druk op de knop zien welke daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers. De kaart toont de dakvlakken die voldoende zoninstraling hebben en geeft een goede inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden. Met behulp van een eenvoudige rekenmodule kunt u snel uitrekenen wat de investering zal opleveren.

 • Drents Energieloket

  Het Drents Energieloket wil huiseigenaren van Drenthe van goed onafhankelijk advies voorzien om energie te gaan besparen of om duurzame energie te gaan opwekken in hun woning.

 • Links energiebesparing

  Energiebesparing is zowel goed voor het milieu en klimaat als uw portemonnee. Met kleine maatregelen kunt u al veel energie besparen. Ook zijn er bepaalde subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kunt maken.

 • Stimuleringsregeling verwijdering asbestdaken Drenthe

  De provincie Drenthe heeft geld beschikbaar gesteld om het verwijderen van asbestdaken in de provincie Drenthe te stimuleren. Lees verder voor meer informatie over de ‘Asbestregeling Drenthe’. Aanvragen kunnen worden ingediend van 15 november 2017 tot 1 januari 2020.

 • Gezamenlijke inkoopactie verduurzamen koopwoningen

  19 mei 2020

  De gemeente Meppel organiseert in samenwerking met Winst uit je woning een advies- en inkoopactie. Tijdens de actie wordt met een zeer grote groep huiseigenaren in Meppel ingekocht. Hierdoor zijn de voorwaarden van de isolatiemaatregelen en zonnepanelen goed en de prijzen scherp. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling gekozen waarbij lokale bedrijven een streepje voor krijgen.