Wat kunt u zelf doen

Informatie over verduurzaming van uw eigen woning en leefomgeving.

 • Duurzaamheidslening

  U kunt bij de gemeente Meppel een lening aanvragen om uw woning energiezuiniger te maken. U leent dan geld met een aantrekkelijke rentekorting en u bespaart op uw energierekening.

 • Meppeler energiecoach

  03 maart 2022

  De Meppeler energiecoach is een vrijwilliger die door een ervaren energieadviseur is opgeleid om u te helpen met energiebesparing in uw woning. Of u nu een huurwoning heeft of een eigen woning bezit. Kleine aanpassingen kunnen tot wel € 100,- per jaar besparen op uw energierekening.

 • Junior Energiecoach

  Alle gezinnen in de gemeente Meppel kunnen vanaf 4 maart gratis meedoen aan Junior Energiecoach. Een leuk en leerzaam spel dat 5 weken duurt voor kinderen (7-12 jaar) en hun ouders.

 • Zonnekaart

  De zonnekaart laat u met één druk op de knop zien welke daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers. De kaart toont de dakvlakken die voldoende zoninstraling hebben en geeft een goede inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden. Met behulp van een eenvoudige rekenmodule kunt u snel uitrekenen wat de investering zal opleveren.

 • Praktische tips voor een duurzamer leven

  Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en jijzelf, iedereen doet wat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen. Iets doen voor het klimaat doe je op jouw manier. Bekijk hieronder de mogelijkheden en wat het beste bij je past.

 • Klimaatactief WDOD

  Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft tips en geeft subsidie voor projecten die bijdragen aan het klimaatrobuust maken van de leefomgeving. Heeft u een goed idee, samen met anderen? Of heeft u een bedrijf, organisatie of vereniging met een goed idee? Laat het ons dan weten. Wie weet komt u dan ook in aanmerking voor subsidie.

 • Steenbreek Meppel

  De gemeente Meppel gelooft dat een groene omgeving aantrekkelijker en beter is voor de inwoners. Een groene leefomgeving zorgt voor meer biodiversiteit, minder wateroverlast en een koelere stad in warme periodes. Meppel heeft zich daarom aangesloten bij Steenbreek.

 • Links energiebesparing

  Energiebesparing is zowel goed voor het milieu en klimaat als uw portemonnee. Met kleine maatregelen kunt u al veel energie besparen. Ook zijn er bepaalde subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kunt maken.

 • Drents Energieloket

  Het Drents Energieloket wil huiseigenaren van Drenthe van goed onafhankelijk advies voorzien om energie te gaan besparen of om duurzame energie te gaan opwekken in hun woning.