Wat kunt u zelf doen

Hier vindt u informatie over het verduurzamen van uw eigen woning en alles daaromheen.

 • Swart Twin, online advies verduurzaming woning

  Dat we dringend moeten verduurzamen, dat weten we inmiddels allemaal. Maar hoe doen we dat nou echt goed, overzichtelijk en betaalbaar? Om inwoners te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor het verduurzamen van hun woning zijn online tools beschikbaar.

 • Energiecoaches Meppel

  Wil je aan de slag met energiebesparing in jouw woning, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is een energiecoach iets voor jou! Een energiecoach komt bij je thuis en geeft tips en informatie over alle onderdelen waar energie bespaard kan worden. Denk hierbij aan de energierekening, welke isolerende maatregelen een optie kunnen zijn, het energieverbruik van apparaten, installaties en verlichting en jouw eigen energiegebruik.

 • Duurzaamheidslening

  U kunt bij de gemeente Meppel een lening aanvragen om uw woning energiezuiniger te maken. U leent dan geld met een aantrekkelijke rentekorting en u bespaart op uw energierekening.

 • Zonnekaart: zonnepanelen op uw dak

  De zonnekaart laat u met één druk op de knop zien welke daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers. De kaart toont de dakvlakken die voldoende zoninstraling hebben en geeft een goede inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden. Met behulp van een eenvoudige rekenmodule kunt u snel uitrekenen wat de investering zal opleveren.

 • Meppel Deelt

  Meppel wordt steeds duurzamer! We scheiden goed ons afval, vergroenen de omgeving en we proberen meer te delen. Gebruik bijvoorbeeld samen met de buren een grasmaaier of organiseer een kledingruil. Uw buurt verduurzamen, doet u niet alleen maar met elkaar.

 • Vergroening leefomgeving

  De gemeente Meppel gelooft dat een groene omgeving aantrekkelijker en beter is voor de inwoners. Een groene leefomgeving zorgt voor meer biodiversiteit, minder wateroverlast en een koelere stad in warme periodes.

 • Uw woning aardgasvrij maken

  U wilt nu aan de slag om uw woning aardgasvrij te maken? Of in ieder geval stappen nemen om uw gasverbruik te verminderen? U hoeft niet te wachten op het uitvoeringsplan per wijk. Ga dan aan de slag met de geen-spijt-maatregelen

 • Praktische tips voor een duurzamer leven

  Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en jijzelf, iedereen doet wat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen. Iets doen voor het klimaat doe je op jouw manier. Bekijk hieronder de mogelijkheden en wat het beste bij je past.

 • Klimaatactief WDOD

  Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft tips en geeft subsidie voor projecten die bijdragen aan het klimaatrobuust maken van de leefomgeving. Heeft u een goed idee, samen met anderen? Of heeft u een bedrijf, organisatie of vereniging met een goed idee? Laat het ons dan weten. Wie weet komt u dan ook in aanmerking voor subsidie.

 • Drents Energieloket

  Het Drents Energieloket wil huiseigenaren van Drenthe van goed onafhankelijk advies voorzien om energie te gaan besparen of om duurzame energie te gaan opwekken in hun woning.