Wat kunt u zelf doen

Hier vindt u Informatie over het verduurzamen van uw eigen woning en alles daaromheen.

 • Duurzaamheidslening

  U kunt bij de gemeente Meppel een lening aanvragen om uw woning energiezuiniger te maken. U leent dan geld met een aantrekkelijke rentekorting en u bespaart op uw energierekening.

 • Meppel Deelt

  Meppel wordt steeds duurzamer! We scheiden goed ons afval, vergroenen de omgeving en we proberen meer te delen. Gebruik bijvoorbeeld samen met de buren een grasmaaier of organiseer een kledingruil. Uw buurt verduurzamen, doet u niet alleen maar met elkaar.

 • Energiecoaches geven gratis en onafhankelijk advies

  De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Maar is dat makkelijker gezegd dan gedaan? In sommige gevallen niet. Met soms eenvoudige ingrepen kan het energiegebruik flink verlaagd worden. Energiecoaches Jelle Anema, Theo van de Steeg, Lute Piest, Jan van der Tooren en Peter Jaspers*) komen graag bij u thuis voor meer informatie en praktische tips.

 • Zonnekaart: zonnepanelen op uw dak

  De zonnekaart laat u met één druk op de knop zien welke daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers. De kaart toont de dakvlakken die voldoende zoninstraling hebben en geeft een goede inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden. Met behulp van een eenvoudige rekenmodule kunt u snel uitrekenen wat de investering zal opleveren.

 • Vergroening leefomgeving

  De gemeente Meppel gelooft dat een groene omgeving aantrekkelijker en beter is voor de inwoners. Een groene leefomgeving zorgt voor meer biodiversiteit, minder wateroverlast en een koelere stad in warme periodes.

 • Uw woning aardgasvrij maken

  U wilt nu aan de slag om uw woning aardgasvrij te maken? Of in ieder geval stappen nemen om uw gasverbruik te verminderen? U hoeft niet te wachten op het uitvoeringsplan per wijk. Ga dan aan de slag met de geen-spijt-maatregelen

 • Praktische tips voor een duurzamer leven

  Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en jijzelf, iedereen doet wat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen. Iets doen voor het klimaat doe je op jouw manier. Bekijk hieronder de mogelijkheden en wat het beste bij je past.

 • Klimaatactief WDOD

  Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft tips en geeft subsidie voor projecten die bijdragen aan het klimaatrobuust maken van de leefomgeving. Heeft u een goed idee, samen met anderen? Of heeft u een bedrijf, organisatie of vereniging met een goed idee? Laat het ons dan weten. Wie weet komt u dan ook in aanmerking voor subsidie.

 • Drents Energieloket

  Het Drents Energieloket wil huiseigenaren van Drenthe van goed onafhankelijk advies voorzien om energie te gaan besparen of om duurzame energie te gaan opwekken in hun woning.