Direct aan de slag

Wilt u nu al uw woning aardgasvrij maken? Ga dan aan de slag met de geen-spijt-maatregelen.

U kunt zelf beslissen of u afwacht op het uitvoeringsplan per wijk of dat u zelf stappen gaat zetten om het gasgebruik te minderen. In de ontwerpvisie vindt u ideeën waar u meteen mee aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de woning, op elektriciteit gaan koken of slimme warmtesystemen aanschaffen. Deze geen-spijt-maatregelen willen we als gemeente zoveel mogelijk aanmoedigen. Het is belangrijk dat iedereen mee kan in de warmtetransitie. Wilt u meer informatie over het aardgasvrij maken van uw woning of onafhankelijk advies? Kijk dan bij het Drents Energieloket of Mileu Centraal.

Drents Energieloket

Wilt u uw woning nu al aardgasvrij maken? Kijk dan bij het Drents Enegieloket welke stappen u kunt zetten en of er subsidies zijn. U kunt ook bij het Drents Energieloket terecht voor vragen en kosteloos, onafhankelijk advies.

Milieu Centraal

Ga voor meer informatie en praktische tips naar Milieu Centraal.. Milieu Centraal laat zien hoe u iets kunt aanpakken en vertelt wat het oplevert voor uzelf en het klimaat. Bijvoorbeeld hoe u de isolatie van uw huis checkt en wat u kunt doen om dak, muren, ramen of vloer beter te isoleren.