Mantelzorg & vrijwilligers

Informatie voor mantelzorgers en vrijwilligers

 • Mantelzorg

  Zorgt u regelmatig of langdurig voor een zieke partner, gehandicapt kind, familielid, vriend of buur? Dan bent u mantelzorger. Op de website mantelzorgmeppel.nl vindt u meer informatie.

 • Opvoeden doen we samen: buurtgezinnen

  19 april 2023

  Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op de gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen).

 • Platform voor vrijwillige inzet: Meppelvoorelkaar

  26 maart 2018

  Meppelvoorelkaar is een online platform waar mensen elkaar kunnen vinden en helpen. Samen werken we aan een zorgzame samenleving. Hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer jou dat uitkomt. Eenmalig, iedere week, alles daartussen in én bij jou in de buurt. Betrouwbaar, gemakkelijk, en gratis!

 • Stichting Present Meppel

  Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present! Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid om je als groep of individu in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Lees meer op de website van Present.

 • Vrijwilligerspolis

  07 juni 2017

  Ook voor vrijwilligers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Tenslotte kan er tijdens het vrijwilligerswerk altijd iets gebeuren. Hiervoor is de Vrijwilligerspolis in het leven geroepen.