Verkiezingen

Op 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Stemmen op de verkiezingsdag
Om te stemmen heb je een stempas nodig. Zonder de stempas kun je je stem niet uitbrengen. De stempas ontvang je uiterlijk 23 mei 2024 per post. Neem deze mee, samen met je identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort, ID kaart) dat maximaal vijf jaar verlopen mag zijn op de verkiezingsdag.

 • Aanplakborden

  08 april 2024

  De gemeente Meppel maakt weer gebruik van trotters. Dit zijn verkiezingsborden met een doek erin wat bedrukt is met alle partijen. Het bedrijf Image Building verzorgt dit voor ons. Zij zullen contact opnemen met alle politieke partijen voor de campagneposter.

 • Gemeentelijk stembureau (centraal tellen)

  08 april 2024

  Het gemeentelijk stembureau heeft zitting op vrijdag 7 juni 2024 vanaf 09.00 uur in het stadhuis van Meppel.

 • Informatie voor stemmers uit een ander EU-land

  15 februari 2024

  Op 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. U kunt alleen stemmen als u de Nederlandse nationaliteit heeft of de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie (EU).

 • Stembureas

  09 april 2024

  U kunt in Meppel op veel plekken een stem uitbrengen. Er is altijd wel een stembureau in de buurt. U mag met een stempas op elk stembureau in Meppel uw stem uitbrengen.

 • Stempas, volmacht en kiezerspas

  09 april 2024

  Om te kunnen stemmen ontvangt u uiterlijk 23 mei 2024 een stempas. De stempas wordt naar het adres gestuurd waar u op 23 april 2024 staat ingeschreven. De stempas toont aan dat u mag stemmen. Zonder stempas kunt u geen stem uitbrengen. Als u op 6 juni 2024 niet zelf kunt stemmen kunt u iemand anders uit Meppel vragen dat voor u te doen. Dat noemen we een volmacht. U kunt ook uw stem in een andere gemeente in Nederland uitbrengen. Daarvoor is een kiezerspas nodig.

 • Verkiezingsuitslagen

  De Kiesraad heeft de Databank Verkiezingsuitslagen ontwikkeld om uitslagen toegankelijk te maken. De uitslagen die hier worden gepubliceerd gaan terug tot 1848.