Uitkering

Informatie over uitkering en bijstand.

 • Bijstandsuitkering en alimentatie

  Als u een bijstandsuitkering aanvraagt of al heeft; u heeft recht op alimentatie dan moet u dit bij de gemeente melden. De alimentatie wordt verrekend met de uitkering. De gemeente int de alimentatie niet. Als uitkeringsgerechtigde moet u dit zelf doen.

 • Bijstandsuitkering nodig?

  Een bijstandsuitkering is bedoeld als tijdelijke overbrugging voor de periode dat u over geen of te weinig inkomsten beschikt. U moet er alles aan doen om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. In deze rubriek leest u hoe u een uitkering kunt aanvragen en wat uw rechten en plichten zijn bij het krijgen hiervan.

 • Jongeren t/m 26 jaar en een uitkering Participatiewet

  Ben je jonger dan 27 jaar en wil je een bijstandsuitkering aanvragen dan moet je eerst zelf 4 weken actief zoeken naar werk en/of scholing. In die periode kun je ook geen bijstand aanvragen.

 • Recht op bijstand

  Wanneer u niet genoeg geld hebt om van te leven en u niet snel zelf voor voldoende inkomsten kunt zorgen, kunt u recht hebben op een bijstandsuitkering.

 • Rechtmatigheidsformulier (RMF) indienen, data uitkering

  Wanneer u recht heeft op algemene bijstand moet u elke maand een rechtmatigheidsformulier (rmf) in leveren.

 • Wordt je kind 18? Check Kwikstart.nl

  Als je 18 jaar wordt, moet je heel wat zaken zelf regelen. In de app Kwikstart vind je alle te regelen zaken op een rijtje. Daarnaast kan je veel informatie vinden over jeugdzorg, allerlei vormen van hulp, je gezondheid en allerlei andere praktische tips.