Uitkering

Informatie over uitkering en bijstand.

 • Bijstandsuitkering en alimentatie

  Als u een bijstandsuitkering aanvraagt of al heeft; u heeft recht op alimentatie dan moet u dit bij de gemeente melden. De alimentatie wordt verrekend met de uitkering. De gemeente int de alimentatie niet. Als uitkeringsgerechtigde moet u dit zelf doen.

 • Bijstandsuitkering nodig

  Als u door omstandigheden te weinig geld hebt om rond te komen kunt u een aanvraag indienen voor een bijstandsuitkering. Een bijstandsuitkering is bedoeld als tijdelijke overbrugging voor de periode dat u over geen of te weinig inkomsten beschikt. U moet er wel alles aan doen om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. In deze rubriek leest u hoe u een uitkering kunt aanvragen en wat uw rechten en plichten zijn.

 • Jongeren t/m 26 jaar en een uitkering Participatiewet

  Ben je jonger dan 27 jaar en wil je een bijstandsuitkering aanvragen dan moet je eerst zelf 4 weken actief zoeken naar werk en/of scholing. In die periode kun je ook geen bijstand aanvragen.

 • Rechtmatigheidsformulier (RMF) indienen, data uitkering

  Wanneer u recht heeft op algemene bijstand moet u elke maand een rechtmatigheidsformulier (rmf) in leveren.

 • Tijdelijke voorziening inkomensondersteuning bij levensonderhoud voor zzp en mkb

  Met deze regeling kunnen ondernemers ondersteuning aanvragen in de vorm van een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als ze in de knel komen door de Corona-crisis.

 • Wordt je kind 18? Check Kwikstart.nl

  Als je 18 jaar wordt, moet je heel wat zaken zelf regelen. In de app Kwikstart vind je alle te regelen zaken op een rijtje. Daarnaast kan je veel informatie vinden over jeugdzorg, allerlei vormen van hulp, je gezondheid en allerlei andere praktische tips.