WOZ/OZB

Informatie aanslag OZB & WOZ-waarde.

 • Huurders woningen en de WOZ-waarde

  Per 1 oktober 2015 is het puntensysteem (woningwaarderingsstelsel) gewijzigd. De WOZ-waarde is mede van invloed op de maximaal redelijke huurprijs van zelfstandige woningen in de sociale en gereguleerde sector. Huurders ontvangen in februari 2016 bericht over de WOZ-waarde van hun woning. Bent u huurder in de vrije sector, dan is de WOZ-waarde voor u niet relevant.

 • Onroerende zaakbelasting (OZB)

  De onroerende zaakbelasting (OZB) is een belasting op onroerende zaken. Onroerende zaken zijn alle gebouwen en de grond waarop ze staan. Ook onbebouwde stukken grond en panden in aanbouw zijn onroerende zaken.

 • Taxatieverslag, kopie beschikking opvragen

  Vanaf 27 februari 2016 is het mogelijk om bij de gemeente een taxatieverslag van uw onroerende zaak op te vragen. Daarop is te zien hoe de gemeente tot haar waardering is gekomen. Ook kunt u, indien u dat nodig heeft, telefonisch, schriftelijk of via e-mail een kopie beschikking opvragen.

 • Vragen over de Woz-waarde

  Wat kunt u doen als u vragen hebt of als u het niet eens bent met de hoogte van de WOZ waarde?

 • WOZ (wet waardering onroerende zaken)

  De gemeente waardeert jaarlijks alle onroerende zaken binnen de gemeente in overeenstemming met de regels van de ‘Wet Waardering Onroerende Zaken (Wet WOZ).

 • WOZ-waarden per 1 oktober openbaar

  Vanaf 1 oktober 2016 wordt de WOZ-waarde van woningen openbaar. Vanaf dat moment kunt u de WOZ-waarde van uw woning vergelijken met die van andere woningen.