Veiligheid & gezondheid

 • Branden en calamiteiten, technische hulpverlening

  De brandweer biedt directe hulp bij het vermijden, beperken of bestrijden van elke noodsituatie.

  BIJ SPOED, BEL ALARMNUMMER 112

 • Burgernet

  Draag bij aan een veiliger buurt, doe mee aan Burgernet

 • NL-Alert: een nieuwe manier van alarmeren

  30 mei 2016

  Iedereen kent het geluid wel van het proefalarm iedere eerste maandag van de maand. Als aanvulling op de alarmering door de sirene is NL-Alert in Nederland geïntroduceerd. Dit alarm waarschuwt mensen in een noodsituatie in een bedreigd gebied voortaan ook via de mobiele telefoon.

 • Noodcontactkaart

  06 maart 2018

  Voorkom dat de politie of een andere instantie bij een calamiteit veel tijd kwijt is met het zoeken naar contactgegevens en informatie huisgenoten. Vul een noodcontactkaart in en hang die in de meterkast. De mensen die u invult kunnen worden gewaarschuwd in geval van een calamiteit.

 • Risico’s in jouw buurt: hoe kun jij je voorbereiden?

  Veiligheidsregio Drenthe (VRD) is van en voor de Drentse gemeenten en zet zich in op het vergroten van de veiligheid van de inwoners en bezoekers van Drenthe. De website Risicowijzer Drenthe helpt je bij het vinden van de meest voorkomende risico's in jouw buurt en tips over hoe je je kunt voorbereiden.


 • Sirenes

  30 mei 2016

  Ook in onze gemeente staan sirenes die u waarschuwen in geval van een ramp. De sirenes kunnen onhoorbaar elektronisch getest worden. Maar om u bekend te maken met het geluid van de sirene, vindt elke 1e maandag van de maand een oefenalarm plaats. Op die dag om 12.00 uur klinkt in heel Nederland de sirene. U hoeft dan niet te schrikken: het is loos alarm. Als u de sirene op een ander tijdstip hoort, is er wel wat aan de hand.