Veiligheid & gezondheid

 • Branden en calamiteiten, technische hulpverlening

  De brandweer biedt directe hulp bij het vermijden, beperken of bestrijden van elke noodsituatie.

  BIJ SPOED, BEL ALARMNUMMER 112

 • Burgernet

  Draag bij aan een veiliger buurt, doe mee aan Burgernet

 • Nederland veilig

  18 april 2016

  We hebben het goed voor elkaar in Nederland, maar ook bij ons kan iets gebeuren. Het kan zijn dat de stroom langere tijd uitvalt, er geen water uit de kraan komt of dat je tijdelijk je huis moet verlaten, bijvoorbeeld door explosiegevaar. Het is handig om voorbereid te zijn op dit soort situaties. De hulpdiensten zijn namelijk nooit meteen ter plaatse en kunnen niet altijd iedereen direct helpen.

 • NL-Alert: een nieuwe manier van alarmeren

  30 mei 2016

  Iedereen kent het geluid wel van het proefalarm iedere eerste maandag van de maand. Als aanvulling op de alarmering door de sirene is NL-Alert in Nederland geïntroduceerd. Dit alarm waarschuwt mensen in een noodsituatie in een bedreigd gebied voortaan ook via de mobiele telefoon.

 • Risicokaart

  18 april 2016

  De risicokaart is een verzameling van gegevens die allemaal betrekking hebben op veiligheid, risico's en rampenbestrijding in de provincie Drenthe.

 • Sirenes

  30 mei 2016

  Ook in onze gemeente staan sirenes die u waarschuwen in geval van een ramp. De sirenes kunnen onhoorbaar elektronisch getest worden. Maar om u bekend te maken met het geluid van de sirene, vindt elke 1e maandag van de maand een oefenalarm plaats. Op die dag om 12.00 uur klinkt in heel Nederland de sirene. U hoeft dan niet te schrikken: het is loos alarm. Als u de sirene op een ander tijdstip hoort, is er wel wat aan de hand.