Meppel en de berichtenbox

De berichtenbox op MijnOverheid.nl is uw persoonlijke brievenbus. Daarin ontvangt en bewaart u digitaal post van onder meer de Belastingdienst, RDW, SVB en UWV. De post van de gemeente Meppel kunt u ook via de berichtenbox ontvangen. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

U kunt post van de gemeente Meppel ook digitaal ontvangen. Bijvoorbeeld over het verlopen van uw rijbewijs of de jaarlijkse OZB/WO-aanslag. Helaas is het technisch nog niet mogelijk om alle post van de gemeente Meppel via de berichtenbox te versturen. In die gevallen ontvangt u onze correspondentie via de post.

Voordelen berichtenbox

Waar u ook bent, met de Berichtenbox heeft u post van de overheid altijd bij de hand. En als u wilt, ontvangt u automatisch een e-mail als er post voor u is. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Én u logt op mijn.overheid.nl gemakkelijk in met uw DigiD.

Registratie op MijnOverheid

Als u al bent aangemeld bij de Berichtenbox, controleer dan of gemeente Meppel is aangevinkt en uw e-mailadres geregistreerd is. Heeft u nog geen berichtenbox registreer u met uw DigiD op mijn.overheid.nl. Na registratie kunt u direct gebruikmaken van Berichtenbox, Persoonlijke gegevens en Lopende zaken. Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan via digid.nl/aanvragen.

Overige post

banner berichtenbox MIjnOverheid

Maakt u geen gebruik van de berichtenbox? Dan krijgt u al uw berichten gewoon via de post.

App

Overheidspost is via een app ook op een mobiel apparaat te lezen. Gebruikers krijgen een melding zodra er een nieuw bericht binnen is en kunnen dat op hun apparaat openen na het invoeren van een pincode. Daarvoor moeten ze wel eerst hun MijnOverheid-account met DigiD koppelen aan de app. Dat is een eenmalige handeling. De app is beschikbaar voor IOS en Android en maakt het ook mogelijk om berichten door te sturen naar een ander e-mailadres.

Meer informatie over de Berichtenbox

Voor meer informatie over de Berichtenbox kijkt u op mijn.overheid.nl of bekijk het filmpje op YouTube