Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Bevrijding Meppel en opening witte Anjerperk

  13 april 2021

  Dinsdag 13 april is de Bevrijdingsdag van Meppel. Dit jaar is het 76 jaar geleden dat Meppel door Canadese militairen van het Toronto Scottish Regiment werd bevrijd. De Canadese en Nederlandse vlag wapperen vandaag bij het verzetsmonument, het monument voor de Canadese bevrijders in het Wilhelminapark en op de Meppeler toren. De vlaggen laten onze dankbaarheid zien voor iedereen die zich inzetten voor de vrijheid.

 • Groen wat gaan we doen

  12 april 2021

  Update werkzaamheden openbaar groen week 15

 • Meppel ziet belangrijke rol voor inwoners richting aardgasvrije gemeente

  In 2040 moeten alle gebouwen in de gemeente Meppel van het aardgas af zijn. Die ambitie staat in de ontwerp-transitievisie warmte die B&W hebben vastgesteld. Voor iedere wijk, dorp en bedrijventerrein is in kaart gebracht welke technieken mogelijk zijn om woningen en gebouwen duurzaam te verwarmen. Ook is een routekaart gemaakt wanneer een wijk van start gaat. De gemeente legt de ontwerpvisie nu voor aan haar inwoners.

 • Cursus jeugdbegeleider

  13 april 2021

  Neem deel aan de cursus IVN Jeugdbegeleider/Natuurouder en leer op een leuke en handige manier met een plan natuuractiviteiten organiseren voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

 • Afzetting rioolput Marktstraat/Prinsenplein

  31 maart 2021

  Er staan sinds kort hekken om een put op de kruising van Marktstraat / Prinsenplein. De put is op een aantal meter diepte lek waardoor het zand onder de bestrating wegspoelt. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, daarom is de put afgezet.

 • Gezonde voeding en Kindermenu 2.0

  30 maart 2021

  Meppel is actief aan de slag met de JOGG-aanpak. Op dit moment worden er online workshops gegeven op scholen over gezonde voeding en doen de kinderen mee aan een kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’.

 • Uitnodiging vervolg lokaal preventie akkoord

  30 maart 2021

  Afgelopen dinsdag 23 maart was het zo ver, de bijeenkomst voor een lokaal preventie akkoord! Tijdens deze avond hebben wij samen met ruim 40 personen gesproken over de thema’s stoppen met roken, overmatig alcoholgebruik en overgewicht.

 • Startschot lokaal sport- en beweegakkoord Meppel

  26 maart 2021

  Donderdagavond 25 maart jl. heeft Jaap van der Haar het startschot gegeven voor het lokaal sport- en beweegakkoord. Daarmee zijn we officieel uit de startblokken met het lokaal sportakkoord.

 • Terugblik raadsvergadering 25 maart 2021

  26 maart 2021

  Op donderdag 25 maart was de maandelijkse raadsvergadering. Tijdens deze digitale vergadering zijn diverse onderwerpen en besluiten de revue gepasseerd. De raadsvergadering is gestart met een korte update over de corona-ontwikkelingen door de burgemeester. Wethouder TenHulscher informeerde de raad over de taskforce Corona.

 • Onafhankelijk onderzoek naar situatie MeppelEnergie; levering van warmte gegarandeerd

  25 maart 2021

  Wethouder Jaap van der Haar heeft donderdag 25 maart de gemeenteraad geïnformeerd over de financiële situatie van MeppelEnergie. De energieleverancier, waarvan de gemeente Meppel aandeelhouder is, verkeert in financieel zwaar weer. Warmtelevering aan de aangesloten huishoudens is gegarandeerd, zo verzekert de wethouder.

 • Uitnodiging: Praat mee: welke corona-effecten ziet u?

  23 maart 2021

  Het coronavirus is inmiddels ruim een jaar onder ons. Door het vaccineren groeit de hoop dat we het virus snel onder controle krijgen. Maar de verwachting is ook dat de maatschappelijke impact zich nog wel een tijdje laat voelen. Want eenzaamheid, financiële zorgen of werkloosheid verdwijnen niet zomaar. Tegelijkertijd heeft deze crisis ons ook mooie dingen opgeleverd die we graag willen behouden.

 • Actie opruimen wrakfietsen

  23 maart 2021

  Op verschillende plekken in Meppel staan fietsen al langere tijd schots en scheef geparkeerd. Dit zorgt voor een rommelig straatbeeld. De gemeente start een actie om deze fietsen weg te halen.

 • Jongeren in gesprek over corona met wethouder Ten Hulscher

  18 maart 2021

  Online lessen volgen, je vrienden nauwelijks zien en weinig mogelijkheden voor stage of werk. De coronacrisis heeft veel invloed op het leven van jongeren. Maar het levert ook mooie dingen op. Dat vertelden jongeren deze week in gesprek met wethouder Henk ten Hulscher.

 • Voorlopige uitslagen verkiezingen 17 maart 2021

  18 maart 2021

  Opkomstpercentage 82,68%

 • De Ronde 11 maart 2021

  Afgelopen donderdag vond de Ronde van de Raad plaats. Helaas kon door een technische storing de vergadering niet uitgezonden worden. U kunt de Ronde hier terugkijken.

 • Kindsupport Meppel: ieder kind doet mee!

  11 maart 2021

  Spullen voor school, hobby’s, een laptop, zwemles, een schoolreisje of een verjaardagsfeest. Natuurlijk wilt u dat uw kind overal aan mee kan doen. Door gebrek aan geld, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Weet dan: Kindsupport Meppel helpt!

 • Binnenkort ook vaccinatielocatie in Meppel

  10 maart 2021

  Vanaf de tweede helft van april gaat GGD Drenthe vaccineren in Meppel, aan de Eekhorstweg 16. De gemeentewerf van Meppel wordt hiermee een belangrijke plek in de strijd tegen het coronavirus.

 • Uitnodiging bijeenkomst 23 maart: Samen aan de slag voor een gezonder Meppel

  12 maart 2021

  Om mee te kunnen doen aan onze samenleving is gezondheid heel belangrijk. Door de corona pandemie is nog duidelijker geworden hoe belangrijk gezond zijn is. Samen met iedereen die betrokken of geïnteresseerd zijn willen we graag een extra stap zetten naar een gezonder Meppel. Daarom organiseren we een themabijeenkomst op 23 maart a.s. vanaf 19.30 uur.

 • B&W Meppel maken ruim baan voor gesubsidieerde activiteiten in 2021

  05 maart 2021

  Instellingen en organisaties die subsidie hebben aangevraagd voor 2021 kunnen rekenen op steun van de gemeente Meppel. Alle aanvragen die aan de voorwaarden voldoen worden toegekend. Ook als activiteiten niet of maar gedeeltelijk doorgaan vanwege de coronamaatregelen. B&W geven bovendien de ruimte om de ontvangen subsidiegelden flexibel in te zetten.

 • Lunch en bloemen voor de AfvalHelden van Meppel

  05 maart 2021

  Van 1 t/m 7 maart is het de Week van de AfvalHelden. Reden voor wethouder Jaap van de Haar om de AfvalHelden van de gemeente Meppel in het zonnetje te zetten. Op de gemeentewerf werden alle medewerkers van afvalinzameling en stadsverzorging woensdag getrakteerd op een lunchpakket en bloemen.

 • Informatie verkiezingen

  04 maart 2021

  Op 17 maart 2021 worden de verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden. Lees meer over stemmogelijkheden, locaties en tijden.

 • Voor het eerst naar de basisschool

  03 maart 2021

  Mag uw zoon of dochter binnenkort voor het eerst naar school? Of bent u door een verhuizing op zoek naar een nieuwe school voor uw kind? In Meppel zijn 13 scholen voor basis (speciaal) onderwijs.

 • Kosteloos takken storten

  23 februari 2021

  Inwoners van Meppel kunnen zes weken lang op donderdagochtend en vrijdagochtend kosteloos snoeiafval (takken) afleveren op het Afvalbrengstation (ABS) in Havelte.

 • Terugblik raadsvergadering 18 februari 2021

  21 februari 2021

  Op donderdag 18 februari was er weer de maandelijkse raadsvergadering. Tijdens deze vergadering zijn diverse onderwerpen en besluiten de revue gepasseerd.

 • Wandschildering voormalige HBS blijft behouden en verhuist naar locatie Stad & Esch op Ezinge

  17 februari 2021

  De decennia oude wandschildering in de aula van de voormalige HBS en Stad & Esch locatie aan het Zuideinde blijft bewaard. Met een speciale techniek wordt de verf- en stuclaag losgehaald en overgezet op platen. Over een paar maanden wordt het kunstwerk teruggeplaatst in de aula van de Stad & Esch locatie op Ezinge. Restaurateurs beginnen vrijdag 19 februari met het losmaken.

 • Betere afvalscheiding PMD

  17 februari 2021

  De gemeente Meppel begint met intensievere controles van PMD-containers voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons. Dit is nodig, omdat er vaak verkeerde afvalstoffen in de containers terecht komen.

 • Betalingsachterstanden? De gemeente Meppel gaat er 'Vroeg op af'

  14 februari 2021

  De gemeente Meppel wil inwoners met financiële moeilijkheden zo goed mogelijk ondersteunen. Daarbij is het vroegtijdig signaleren van betalingsachterstanden belangrijk, zodat snel passende hulp kan worden geboden. Dat staat in het werkplan 'Vroeg erop af' dat burgemeester en wethouders hebben vastgesteld.

 • Gemeente Meppel helpt gedupeerden toeslagenaffaire

  12 februari 2021

  Burgemeester & wethouders van Meppel gaan gedupeerden van de toeslagenaffaire helpen in de hersteloperatie. De Belastingdienst compenseert financieel. Maar dat is niet voldoende. Er zijn problemen als huisvesting, psychisch welbevinden, schulden, inkomen, zorg en opvoeding van kinderen. De gemeente mag nu gegevens van de Belastingdienst gebruiken om contact te leggen.

 • Verwijdering boot

  26 januari 2021

  Maandagmiddag 25 januari 2021 heeft gemeente Meppel een boot verwijderd bij het water aan het Reestplantsoen.