Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Met Groei Vooruit de kans om een stap op de arbeidsmarkt te maken

  28 juli 2021

  Het ziet ernaar uit dat alles deze zomer weer normaal wordt. Veel organisaties zijn daarom op zoek naar nieuwe mensen. Dat betekent dat er weer meer kansen zijn op het gebied van werk. Groei Vooruit biedt een zomercheck voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar om een stap op de arbeidsmarkt te maken.

 • Groen wat gaan we doen

  23 juli 2021

  Update werkzaamheden openbaar groen week 30

 • Binnenstad Meppel autoluw

  22 juli 2021

  Sinds de herinrichting van de Groenmarkt en het Prinsenplein is het kernwinkelgebied van de binnenstad autoluw. Dat betekent dat auto’s het gebied niet mogen inrijden en dat er niet geparkeerd mag worden. Dit draagt bij aan een aantrekkelijke binnenstad waar het fijn winkelen is en waar je ontspannen de horeca bezoekt.

 • Reestlaan en Leonard Springerlaan open voor verkeer

  21 juli 2021

  De Reestlaan en Leonard Springerlaan zijn weer open voor verkeer. De afgelopen dagen is er hard gewerkt om het zinkgat en de riolering te repareren.

 • Klanttevredenheidsonderzoek gemeente Meppel

  12 juli 2021

  De komende tijd houdt de gemeente een klanttevredenheidsonderzoek onder inwoners en ondernemers die contact hebben gehad met de gemeente. Tijdens het onderzoek vragen we hoe het contact met de gemeente is verlopen. Het onderzoek loopt van 12 juli (week 28) tot en met 27 augustus (week 34).

 • Natalie Straatman nieuwe directeur Schouwburg Ogterop

  09 juli 2021

  Op 1 oktober 2021 start Natalie Straatman als nieuwe directeur van Schouwburg Ogterop in Meppel. Ze volgt daarmee Loek Buys en Dorien van de Laak op, die sinds maart 2019 de interim-directie van de schouwburg vormden.

 • Doe mee aan Junior Energiecoach

  09 juli 2021

  Alle gezinnen in de gemeente Meppel kunnen vanaf 8 oktober gratis meedoen aan Junior Energiecoach.

 • Telefonische bereikbaarheid

  02 juli 2021

  Momenteel zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar en duurt het langer voordat wij u te woord kunnen staan. Onze excuses hiervoor. Om voor spoedsituaties goed bereikbaar te blijven, willen wij u vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van onze digitale kanalen.

 • Meppel zet in op aantrekkelijke binnenstad en regiofunctie

  02 juli 2021

  De gemeente Meppel zet zich in op het aantrekkelijker en groener maken van de binnenstad, die per fiets goed bereikbaar is. Om deze inzet extra kracht bij te zetten heeft het college een aanvraag ingediend bij de Provincie Drenthe voor een subsidie uit het Regiostedenfonds. Er is voor Meppel € 2,65 miljoen beschikbaar.

 • College schetst toekomstbeeld stationsgebied

  02 juli 2021

  Het college heeft afgelopen dinsdag de Gebiedsvisie Stationsgebied aangeboden aan de raad. In deze visie schetst het college de contouren en uitgangspunten voor toekomstige ontwikkelingen in de stationsomgeving. Het gaat om het gebied langs het spoor tussen de Hoogeveense Vaart en de Reest.

 • Meppel wil kansrijke start voor kinderen en gezinnen

  02 juli 2021

  De eerste duizend dagen in het leven van een kind zijn heel bepalend voor de verdere ontwikkeling. De gemeente Meppel doet daarom mee aan het actieprogramma Kansrijke start. Daarin wordt samengewerkt met zorgprofessionals om zoveel mogelijk ouders en kinderen te ondersteunen bij een gezonde start van het gezinsleven.

 • Meppel dient zienswijze in op plan zonnepark Steenwijkerland

  28 juni 2021

  De energietransitie gaat veel impact hebben op de inrichting van de openbare ruimte. We vinden het in Meppel belangrijk om die verandering samen met omwonenden en inwoners vorm te geven. Daarom stuurt het college van Meppel een zienswijze naar de gemeente Steenwijkerland over het plan om mee te werken aan een zonnepark aan de Zomerdijk.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  21 juni 2021

  Binnenkort starten we met de bestrijding van de nesten van de eikenprocessierups. De rupsen beginnen nu langzaam aan met nestvorming. De gemeente laat de rupsen in de nesten overdag wegpakken of wegzuigen door gespecialiseerde bedrijven. De rupsen bevinden zich dan in hun gezamenlijke nesten. De rupsen die los over de boom lopen verwijderen we niet. We doen ons best om zoveel mogelijk nesten te verwijderen.

 • Nieuwe politiepost stadhuis Meppel vanaf vandaag in gebruik

  14 juni 2021

  De nieuwe politiepost in het Stadhuis van Meppel is vanaf vandaag officieel in gebruik genomen. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de werkplek klaar te maken voor de komst van dit onderdeel van het basisteam Zuidwest-Drenthe. Vandaag, woensdag 9 juni, is hun eerste werkdag vanaf deze nieuwe locatie.

 • Frisse start voor Meppeler verenigingen en vrijwilligersorganisaties

  14 juni 2021

  Verenigingen en organisaties die draaien op vrijwilligers kunnen bij de gemeente Meppel € 500,- aanvragen om een activiteit te organiseren voor hun leden. De eerste cheque werd vandaag in ontvangst genomen door Vrouwen van Nu.

 • Verlenging steunmaatregelen corona

  08 juni 2021

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) worden verlengd.

 • Buxusstruiken verwijderen begraafplaatsen gemeente Meppel

  31 mei 2021

  Veel buxusstruiken op de begraafplaatsen van de gemeente Meppel zijn aangetast of dood door de Buxusmot. Op de begraafplaatsen staan de struiken als haagje aangeplant langs paden, plantsoentjes of op een graf. De dode struiken ontsieren de graven en de begraafplaats. Alle dode buxusstruiken in eigen beheer zijn al verwijderd van de begraafplaatsen. We willen nu rechthebbenden vragen om de dode buxusstruiken ook op de graven te verwijderen.

 • Enquête zomerprogramma voor jongeren

  31 mei 2021

  Voor jongeren wordt het weer een andere zomervakantie door corona. Daar wil de Provincie Drenthe samen met gemeente en partners op het gebied van sport, cultuur, welzijn en bewegen ook wat aan doen. Om zo voor jongeren van 12 tot 18 jaar een bruisende en ontspannende zomervakantie te organiseren met een doorlopend zomerprogramma.

 • College presenteert perspectiefnota 2022-2025 Verantwoord investeren in de toekomst

  27 mei 2021

  Het college ziet de komende jaren kansen om te investeren in de groei van Meppel. Tegelijkertijd zijn maatregelen nodig om de financiële positie van de gemeente verder te versterken. Dat staat in de perspectiefnota die het college presenteert aan de gemeenteraad.

 • B&W zetten in op vernieuwbouw Ogterop

  27 mei 2021

  Als het B&W ligt wordt schouwburg Ogterop de komende jaren flink gemoderniseerd. Voor de vernieuwbouw van de huidige locatie is een investering nodig van zo’n achttien miljoen euro. Ook wordt in samenwerking met de culturele sector de podiumfunctie uitgebreid. B&W vragen de gemeenteraad om 250.000 euro beschikbaar te stellen om de plannen verder uit te werken. Eind 2025 moet het nieuwe Ogterop klaar zijn.

 • De Ronde 11 maart 2021

  Afgelopen donderdag vond de Ronde van de Raad plaats. Helaas kon door een technische storing de vergadering niet uitgezonden worden. U kunt de Ronde hier terugkijken.