Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Kent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient?

  15 mei 2018

  Overal in Nederland, ook in de gemeente Meppel, zetten mensen zich in voor de samenleving. Vaak onopvallend en achter de schermen. Deze personen zouden best in het zonnetje gezet mogen worden. Kent u zo iemand en vindt u dat deze persoon erkenning verdient?

 • Duidelijk meer dynamiek in Meppel; 2017 jaar van sterke kwalitatieve groei

  11 mei 2018

  2017 was een positief jaar. De economie van Meppel groeit. De verkoop van grond voor woningbouw en bedrijfsvestiging laat dat duidelijk zien. De vraag naar bedrijfsgrond toont de noodzaak aan van het onderzoek naar uitbreiding van bedrijventerreinen. De rekening 2017 sluit af met een positief resultaat van € 3.135.000 en met een stijging van de reserves.

 • Meppel tegen kindermarketing ongezonde voeding

  25 april 2018

  Eind 2017 heeft de gemeenteraad van Meppel een motie aangenomen om partner te worden in de Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding. Woensdag 25 april ondertekende wethouder Stam namens de gemeente de partnerovereenkomst. Meppel zal zich inzetten om op kinderen gerichte marketing van ongezonde voeding te verminderen.

 • 11 Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Meppel

  26 april 2018

  Vandaag, donderdag 26 april, is het de dag van de Lintjesregen, de Algemene Gelegenheid tot verlening van Koninklijke Onderscheidingen ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. In Meppel zijn door de Burgemeester, de heer R.T.A. Korteland, Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan elf personen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

 • Tijdelijke bussen voor Stadsbus Meppel

  06 april 2018

  Vanaf maandag 9 april 2018 rijden er tijdelijk andere Stadsbussen in Meppel. Deze stadsbussen zijn tijdelijk omdat er nieuwe stadsbussen zijn besteld die omgebouwd moeten worden.

 • Drank- en Horecawetvergunning De Tapperij blijft ingetrokken

  04 april 2018

  De burgemeester van Meppel heeft café de Tapperij in oktober 2017 gesloten en de Drank- en Horecawetvergunning ingetrokken. Reden was het aantreffen van een handelshoeveelheid harddrugs door de politie bij een onderzoek.

 • Installatie raadsleden

  03 april 2018

  Donderdag 29 maart legden de 22 leden van de nieuwe raad de belofte of de eed af, zodat ze nu hun functie mogen uitoefenen. Burgemeester Korteland benadrukte in zijn toespraak de verantwoordelijkheden van de raadsleden als volksvertegenwoordiger. Hij wenste namens de inwoners van de gemeente allen veel succes bij hun werk in de komende vier jaar.

 • Hoofdstembureau stelt uitslag verkiezing gemeenteraad vast

  23 maart 2018

  Vrijdag 23 maart stelde het hoofstembureau in een openbare bijeenkomst in het stadhuis de uitslag van de verkiezing voor de leden van de gemeenteraad voor 2018 - 2022 vast.

 • Belangrijke informatie voor pashouders van Regiotaxi Connexxion - Zuidwest Drenthe

  20 maart 2018

  Vanaf maandag 9 april gaat er een ander taxibedrijf rijden in de gemeente Meppel.

 • Regenboogbankjes in centrum Meppel

  16 maart 2018

  Het Wijkplatform Centrum heeft de wens van inwoners ontvangen om tijdens het winkelen in het centrum van Meppel even ergens te kunnen zitten. Om uit te rusten na een paart uurtjes winkelen of gewoon te genieten van de zon zonder een consumptie te hoeven kopen. Het wijkplatform heeft deze wens vertaald naar het aanschaffen van regenboogbankjes.

 • Medewerkers Reestmond ontvangen diploma

  16 maart 2018

  Op donderdag 15 maart 2018 heeft wethouder Roelof Pieter Koning aan 12 medewerkers van Reestmond, erkende VCA-diploma's uitgereikt.

 • Onderzoek naar transformatie scheepswerf Noordpoort Meppel

  15 maart 2018

  Het college van Meppel en de Scheepswerf Liezen gaan samen onderzoeken of het gebied van de scheepswerf in de toekomst kan veranderen in een waterrijk en aantrekkelijk gebied voor wonen, werken en ontspannen. Voor dit haalbaarheidsonderzoek zijn de gemeente en de scheepswerf een overeenkomst aangegaan.

 • Parkeergarage Keyserstroom open tijdens verbouwing

  15 maart 2018

  Vanaf 14 maart 2018 zal de hoofdingang van winkelcentrum Keyserstroom gesloten worden vanwege de ingrijpende verbouwing.

 • 25 initiatieven ontvangen aanjaagbudget

  Dit jaar ontvangen 25 initiatieven dit jaar een bijdrage krijgen uit het aanjaagbudget maatschappelijke iniatieven. In totaal verdeelt het college een aanjaagbudget van € 188.899,- over deze 25 initiatieven en €26.920,- uit de provinciale Regeling Dorpsinitiatieven. Het college neemt hiermee het advies van de aanjaagcommissie over. Of het aanjaagbudget in de komende collegeperiode ook een vervolg krijgt is een keuze voor het nieuwe college.

 • Ondernemers buddy voor mensen met arbeidsbeperking

  08 maart 2018

  Ondernemers hebben in Meppel de handen ineen geslagen om met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk en stages te zoeken en om werkzoekenden te coachen. Handelsvereniging Nijeveen organiseerde een ontmoeting van werkzoekenden met ondernemers. Meer dan vijftig deelnemers aan de Meppeler Uitdaging schakelden hun eigen netwerk in. Zes ondernemers voeren een 'buddy-project' uit door zelf met werkzoekenden de weg naar werk uit een nieuwe invalshoek te verkennen. Rotary Meppel zoekt stageplekken en banen voor vluchtelingen. De gemeente Meppel is uiteraard heel blij met al deze extra inzet van ondernemers en hun netwerken.

 • Gratis compost 17 maart

  Inwoners van de gemeente Meppel kunnen op zaterdag 17 maart tussen 9.00 en 13.00 uur gratis compost ophalen bij de gemeentewerf aan de Eekhorstweg 16 in Meppel.

 • Erespeld gemeente Meppel uitgereikt aan Gerrit Klamer

  06 maart 2018

  Vrijdag 2 maart heeft de loco burgemeester van Meppel, de heer R.P. Koning, de zilveren erespeld voor bijzondere prestaties voor de gemeenschap van Meppel uitgereikt aan Gerrit Klamer.

 • Raadsinformatie met app WaarOverheid nu nog makkelijker vindbaar!

  28 februari 2018

  Meppel doet mee met het project Open Raadsinformatie. Met ruim honderd andere gemeenten stelt Meppel raadsinformatie beschikbaar als open data.

Uitgelicht