Nieuws

Overzicht nieuwsberichten

 • Vlaggen

  Van zonsopgang tot zonsondergang:
  27 april Koningsdag, verjaardag koning Willem-Alexander

 • Wijziging openingstijd

  Donderdag 27 en vrijdag 28 april zijn alle diensten gesloten.

 • Koninklijke Onderscheidingen Algemene Gelegenheid

  26 april 2017

  Op woensdag 26 april 2017 heeft burgemeester R.T.A. Korteland Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan vier inwoners van de gemeente Meppel, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.

 • Project Wildcamera: vrijwilliger gezocht

  20 april 2017

  Nachtactieve dieren als steenmarters en egels komen in Nederland geregeld in de directe omgeving van mensen voor, maar worden zelden gezien. Daarom is in 2016 gestart met het landelijke burgerwetenschapsproject ‘Wildcamera – zoogdieren in de achtertuin’. Met wildcamera’s wordt onderzoek gedaan in tuinen van bewoners naar het voorkomen van wilde zoogdieren in stedelijk gebied. Het project gaat nu ook van start in de gemeente Meppel. Hiervoor zoeken wij nog één vrijwilliger die het leuk vindt onderzoek te doen met deze wildcamera’s.

 • 4 mei Stille Tocht Meppel

  19 april 2017

  Op 4 mei vindt elk jaar de Nationale Herdenking plaats. Tijdens deze dodenherdenking worden om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen. Met de Stille Tocht door Meppel betuigen we respect aan de slachtoffers en de nabestaanden.

 • Woningmarkt gemeente Meppel maakt grote sprongen!

  13 april 2017

  De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft vandaag de woningmarktcijfers van het eerste kwartaal 2017 gepresenteerd. Voor de gemeente Meppel is het aantal woningverkopen in alle segmenten –met uitzondering van appartementen- aanzienlijk gestegen. Ook de prijzen laten gemiddeld een stijging zien. Terwijl de woningmarkt in Drenthe zich stabiliseert, blijft de gemeente Meppel het uitstekend doen.

 • Kent u iemand die een Koninklijk Onderscheiding verdient?

  10 april 2017

  Overal in Nederland, ook in de gemeente Meppel, zetten mensen zich in voor de samenleving. Vaak onopvallend en achter de schermen. Deze personen zouden best in het zonnetje gezet mogen worden.

 • Convenant Schuldhulpverlening ondertekend

  05 april 2017

  Op dinsdag 4 april 2017 is het convenant Schuldhulpverlening Meppel ondertekend. Voor de officiële ondertekening plantten de ketenpartners symbolisch een plantje in een moestuinbak.

 • Unieke samenwerking werkgelegenheid in de regio

  31 maart 2017

  De gemeente Meppel werkt sinds het voorjaar van 2016 succesvol samen met het bedrijf Persister in Rogat, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te geven.

 • Noelle Kisters wint prijsvraag in kader van Week van het geld

  Wethouder Gert Stam bracht maandagmiddag 27 maart 2017 een bezoek aan basisschool O.B.S Sprinkels om Noëlle Kisters uit groep 7B te verrassen.

 • Parkeerterrein Stadhuis/Mallegat alternatief voor bezoekers centrum

  21 maart 2017

  Uit onderzoek blijkt dat het parkeerterrein Stadhuis/Mallegat in Meppel op vrijdagavond en zaterdag beperkt gebruikt wordt door bezoekers van het centrum. Dit terwijl er op dit parkeerterrein nog meer dan genoeg ruimte is. Andere parkeerterreinen in het centrum van Meppel staan op piekmomenten bijna allemaal vol.

 • Herijking uitgangspunten Nieuwveense Landen

  De gemeenteraad heeft het college gevraagd het geldende stedenbouwkundig plan voor Nieuwveense Landen aan te passen aan de huidige tijd.

 • Re-integratie, werkt!

  Afgelopen dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de gemeenteraad een nieuw beleidsstuk voor re-integratie voor te leggen.

 • Tekenen Green Deal 1e concrete stap na Energieagenda

  Op 8 maart ondertekende minister Kamp van Economische Zaken samen met 30 gemeenten, 5 netbeheerders, en de 12 provinciën een Green Deal. die gemeenten in staat stelt om woningen op een andere manier te laten verwarmen dan met aardgas.

 • Meer toezicht op spullen bij ondergrondse containers

  De Reiniging van de gemeente Meppel doet onderzoek naar de bijplaatsingen bij ondergrondse containers. Met bijplaatsingen bedoelen we spullen die bij een container worden geplaatst die hier niet horen. Het is gebleken dat dit regelmatig gebeurt. De gemeente gaat hier meer toezicht op houden.

 • Stadsbus Meppel geeft bij 5 x reizen korting op appeltaart

  Op woensdag 1 maart start de Voorjaarsactie van de Stadsbus Meppel in samenwerking met de HEMA Meppel. Iedereen die vijf keer met de Stadsbus Meppel reist en de stempelkaart laat stempelen door de chauffeur, kan bij de HEMA in Meppel voor € 2,50 een 6-persoons appeltaart ophalen.

 • Draag bij aan een veiliger buurt, doe mee aan Burgernet!

  Als u deelneemt aan Burgernet, krijgt u een bericht op uw telefoon als de politie op zoek is naar een vermist persoon of een verdachte van een misdrijf.

 • Je droomhuis op een droomplek?

  De gemeente verkoopt de laatste kavel in het Wilhelminapark voor het bouwen van een vrijstaande woning.

 • Sociaal ombudsvrouw voortaan in Spectrum Medisch Centrum

  Vorige week heeft Sociaal Ombudsvrouw Jozien Schrale voor het eerst spreekuur gehouden in Spectrum Medisch Centrum aan de Schoolstraat in Meppel. Gemakkelijker bereikbaar en in een mooie nieuwe omgeving.

 • Voormalige Stad & Esch locatie binnenkort in de verkoop

  Het College van B&W heeft besloten om de voormalige Stad & Esch locatie aan het Zuideinde 76 via een ‘marktinitiatief’ openbaar te verkopen. Door deze werkwijze kan de gemeente bij verkoop kiezen voor het alternatief met de beste invulling met een marktconforme prijs.

 • Duurzame ontwikkeling noordelijke stadsentree Meppel

  Burgemeester & wethouders van Meppel vragen de Raad vertrekpunten vast te stellen voor het bestemmingsplan Transformatiegebied. Dit gebied tussen het centrum en de groeiende woonwijk Nieuwveense Landen vraagt om een kwaliteitsimpuls en ondernemers staan al klaar met verschillende initiatieven. Het college heeft een transformatie voor ogen naar een nieuwe mix van functies, een nieuwe entree en de ontwikkeling van de openbare ruimte. De Raad zal naar verwachting in maart de vertrekpunten op de agenda zetten.

 • Gemeente volgt standpunt RIVM

  Gemeente Meppel volgt het standpunt van RIVM: spelen op kunstgras met rubbergranulaat is veilig. Dit wordt gesteld als reactie na het onderzoek van de VU die zebravisjes in aanraking bracht met het rubbergranulaat.

Uitgelicht