Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Inzendtermijn aanjaagbudget 2018 gestart

  Nieuwe initiatieven gezocht! De inzendtermijn van het aanjaagbudget voor 2018 is gestart. Tot en met 1 december 2017 kunnen alle inwoners, ondernemers en instellingen voor de vierde keer kans maken op een deel van het aanjaagbudget maatschappelijke initiatieven (€ 200.000,-) dat de gemeente hiervoor beschikbaar stelt. Heeft u een initiatief of idee dat bijdraagt aan de ontwikkeling van Meppel? Doe dan een aanvraag via www.meppel.nl/aanjaagbudget of kom naar de inspiratiebijeenkomst op dinsdag 7 november.

 • Natuurwerkdag: help je mee om het Ringpark Oosterboer op te knappen?

  16 oktober 2017

  Op zaterdag 4 november is het Natuurwerkdag. Overal in Nederland gaan vrijwilligers aan de slag in de natuur. Ook in Meppel kun je meedoen. We gaan aan de slag in Ringpark Oosterboer. We gaan hier zagen en takken knippen, wilgen knotten, en eventueel randen steken.

 • Ook woningen in het duurdere segment nu in de lift in de gemeente Meppel

  13 oktober 2017

  De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft vandaag de woningmarktcijfers van het derde kwartaal 2017 gepresenteerd en daaruit blijkt dat woningprijzen in de stad ‘door het dak gaan’.

 • Gemeente Meppel organiseert Jongerengemeenteraad

  13 oktober 2017

  Op maandag 16 oktober 2017 organiseert de gemeenteraad in samenwerking met ProDemos -Huis voor democratie en rechtsstaat, een Jongerengemeenteraad.

 • Nacht van de Nacht zaterdag 28 oktober

  Wandelen in het donker? Doe ook weer mee met de Nacht van de Nacht. Dit jaar organiseren we een leuke avond rondom De Havixhorst.

 • Burgemeester Korteland bezoekt militaire oefening

  06 oktober 2017

  Burgemeester Korteland en wethouder Kralle van de gemeente Staphorst hebben vrijdag 6 oktober de militaire oefening van de luchtmobiele brigade bezocht. De oefening, genaamd Wolfpack, vindt plaats tussen het militaire oefenterrein bij Havelte en Zwolle en duurt twee weken.

 • Rotonde Nieuwe Nijeveenseweg geopend voor verkeer

  06 oktober 2017

  Op vrijdag 6 oktober jl. heeft wethouder Roelof Pieter Koning de rotonde aan de Nieuwe Nijeveense weg officieel geopend. Dat deed hij door symbolisch een laatste keer met een wals een rondje op de nieuwe rotonde te rijden. De werkzaamheden zijn direct na de zomervakantie gestart en nu is de rotonde dus klaar voor gebruik.

 • Gemeente Meppel blijft in 2018 op koers: Inzet begroting: maximaal kwaliteit versterken!

  02 oktober 2017

  De binnenstad, het transformatiegebied Noordpoort, de wijken en dorpen worden volgend jaar met voorrang behandeld door burgemeester & wethouders. Ook het gemeentelijke verkeers- en vervoersplan wordt uitgevoerd. Net als de transformatie in het sociaal domein: preventie, sociale samenhang en ruimte voor initiatieven zijn hier de kernwoorden.

 • Gemeenteraad neemt opnieuw voorbereidingsbesluit voor Het Vledder

  Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen om te kunnen sturen op gewenste ontwikkelingen op Het Vledder. Sinds die tijd zijn gemeente en projectontwikkelaar in onderhandeling over een goede afronding van Het Vledder.

 • Verspreiding van jodiumtabletten

  29 september 2017

  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Dit duurt naar verwachting twee weken.

 • Noordelijke congres: Waarom moeilijk doen als het samen kan?

  27 september 2017

  Op vrijdag 20 oktober 2017 van 9.00-13.00 uur vindt in het stadhuis van Meppel een uniek congres plaats, over de toegevoegde waarde van de sociaal ombudsman/vrouw voor de gemeenteraad en ambtelijke organisatie. Zeker voor raadsleden interessant: zou dit nieuwe instrument hen kunnen helpen bij de volksvertegenwoordigende rol in het sociaal domein?

 • Uitnodiging start prijsvraag Maak Meppel Duurzamer

  Welke buurt, wijk of dorp van de gemeente Meppel heeft het meest duurzame idee en wil dit ook daadwerkelijk uitvoeren? De gemeente Meppel en RENDO dagen inwoners uit om aan de slag te gaan met energiebesparing en duurzaamheid in eigen buurt of dorp. De wedstrijd wordt feestelijk afgetrapt op de Dag van de Duurzaamheid, dinsdag 10 oktober 2017 in schouwburg Ogterop

 • Leerlingen OBS De Tolter vragen extra aandacht voor verkeersveiligheid

  04 september 2017

  Op maandag 4 september om 10.00 uur hebben leerlingen van groep 8 van OBS De Tolter in Meppel, samen met wethouder Koning symbolisch een spandoek opgehangen in verband met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’. De ‘echte’ spandoeken zijn met een hoogwerker op diverse locaties in de wijk opgehangen zodat weggebruikers het duidelijk kunnen zien.

 • Pas op: mogelijk gladheid door modder op de weg!

  Deze maand is de oogsttijd weer begonnen. Het advies: let goed op modder op de weg en pas je snelheid aan!

 • Eerste huis in Meppel aangemeld voor de Duurzame Huizenroute

  29 augustus 2017

  In de wijk Koedijkslanden staat het eerste huis dat aangemeld is voor de Duurzame Huizenroute. De eigenaar heeft veel duurzame maatregelen doorgevoerd zoals zonnepanelen op het dak, isolatie van zolder en vloer, kunststofkozijnen en HR+++ glas.

 • Meer inkomsten verlichten financiele positie Meppel

  Burgemeester & wethouders stellen de gemeenteraad in de bestuursrapportage 2017 voor € 272.000 toe te voegen aan de vrij besteedbare reserve en € 20.000 beschikbaar te stellen voor de aanschaf van een Piaggio voor de reiniging.

 • Hoe veilig voelt u zich in onze gemeente?

  In de gemeente Meppel wordt een onderzoek uitgevoerd naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van politie, brandweer en gemeente op het gebied van veiligheid: de Veiligheidsmonitor. Circa 2.500 inwoners ontvangen het onderzoek en kunnen hun mening geven over hoe zij de veiligheid in hun buurt ervaren. Zij krijgen in de derde week van augustus een vragenlijst toegestuurd. De resultaten worden begin 2018 verwacht.

 • Aanleg rotonde Nieuwe Nijeveenseweg

  08 augustus 2017

  Maandag 28 augustus wordt gestart met de aanleg van een rotonde in de Nieuwe Nijeveenseweg. Hierdoor is het verkeer van en naar Nijeveen tijdelijk gestremd.

 • Wijzigingen tijdens Donderdag Meppeldagen

  Van 20 juli t/m 24 augustus staan 6 donderdagen in het teken van het evenement Donderdag Meppeldag.

 • Doe ook mee aan de Duurzame Huizenroute

  Heeft u maatregelen getroffen om uw huis te verduurzamen en u wilt dit graag delen? Meld u uw huis dan aan voor de Duurzame Huizenroute via www.duurzamehuizenroute.nl.

 • Meppel zet in op compact centrum en beleving!

  05 juli 2017

  Op woensdag 5 juli 2017 hebben de gedeputeerden Brink, Bijl, Stelpstra en Jumelet in één dag tijd een tussenstand opgehaald van de binnenstadplannen in Drenthe. De gedeputeerden hebben een rondreis gemaakt langs de plaatsen die aanspraak kunnen maken op het provinciale binnenstadfonds.

 • 16 initiatieven ontvangen Meppeler aanjaagbudget

  28 juni 2017

  Burgemeester en wethouders hebben het advies van de aanjaagcommissie voor het aanjaagbudget maatschappelijk initiatieven overgenomen. Dit betekent dat 16 initiatieven een bijdrage krijgen uit dit budget en met deze middelen hun initiatief verder uit kunnen werken. In totaal verdeelt het College een bedrag van €169.850,- over deze 16 initiatieven.

 • FrieslandCampina vestigt nieuwbouw distributiecentrum in Meppel

  28 juni 2017

  FrieslandCampina is voornemens een distributiecentrum te gaan vestigen op bedrijventerrein Noord II in de gemeente Meppel. Woensdag 28 juni hebben burgemeester Korteland, wethouder Ten Hulscher en Corporate Director Real Estate Gerard Menting van FrieslandCampina een intentieovereenkomst getekend. Met een perceel van 70.000 m2 is dit de grootste grondtransactie in Meppel van de afgelopen 20 jaar. FrieslandCampina gaat na realisatie het distributiecentrum huren.

 • Perspectiefnota 2018-2021 - blik in de toekomst!

  27 juni 2017

  Voor de raadsvergadering van 29 en 30 juni staat de perspectiefnota 2018-2021 op de agenda. Kort gezegd: wat kunnen we in het huishoudboekje van onze gemeente de komende jaren wel én niet doen?

 • Verwijdering asbest leegstaande boerderij Steenwijkerstraatweg (update)

  15 juni 2017

  Vandaag begint een gespecialiseerd bedrijf met het verwijderen van het asbest wat is vrijgekomen na de brand op Eerste Pinksterdag.

 • Participatietraject ‘Kwaliteit van Meppel’

  12 juni 2017

  Vorige maand konden inwoners van de gemeente Meppel hun input geven over de verbetering van de kwaliteit en de beleving van Meppel. Met andere woorden: hoe zorgen we ervoor dat Meppel de gezellige, levendige stad blijft die aantrekkelijk is voor inwoners en mensen uit de regio.

Uitgelicht