Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Terugblik raadsvergadering 28 mei

  03 juni 2020

  Op donderdag 28 mei heeft de gemeenteraad digitaal vergaderd en besluiten genomen. Er stonden 6 bespreekpunten op de agenda waarover de raad met elkaar het debat heeft gevoerd.

 • Robin van Ulzen kandidaat-wethouder voor Meppel

  02 juni 2020

  De fractie van de VVD Meppel heeft huidig raadslid Robin van Ulzen voorgedragen als kandidaat-wethouder. Hiermee is Van Ulzen beoogd opvolger van Roelof Pieter Koning die na meer dan zes jaar wethouderschap het stokje doorgeeft.

 • Grote stukken folie en piepschuim bij restafval

  28 mei 2020

  Ieder doet zijn best om grondstoffen goed aan te bieden. Toch gaat er wel eens iets mis.

 • Groen: wat gaan we doen

  28 mei 2020

  Update werkzaamheden openbaar groen

 • Meppeler VVD wethouder Koning kondigt vertrek aan

  28 mei 2020

  Aan het begin van de digitale raadsvergadering, maakte Roelof Pieter Koning vandaag bekend dat hij na 14 juni het stokje doorgeeft. De geboren en getogen Meppeler is zes jaar wethouder geweest in Meppel.

 • College kiest voor ambitie en realisme in Stationsgebied

  28 mei 2020

  Het college heeft zich uitgesproken over de gewenste ontwikkelrichting van het Stationsgebied. Zij stelt de raad onder andere voor de Bekinkbaan te integreren in de omgeving en meer in te pakken met grootstedelijke ontwikkeling. Ook wordt een andere inrichting voor het stationsplein voorgesteld en een nieuwe fietsverbinding met Ezinge via een aangepaste oversteek bij de Reeststouwe.

 • Ook tijdens de coronacrisis kun je je aanmelden voor schuldhulp

  25 mei 2020

  Groeien de financiële problemen je boven het hoofd en kom je er in je eentje niet uit? Vraag dan om hulp bij een professionele instantie in Meppel. Zij kunnen je helpen om overzicht te creëren en stapsgewijs samen met je problemen aan te pakken.

 • Infrastructuur Nieuwveense Landen op de schop

  22 mei 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week besloten om de raad voor te stellen de ontsluitingsstructuur voor Nieuwveense Landen aan te leggen, en de omliggende wegen door middel van toekomstbestendige verkeersmaatregelen hierop aan te passen. Het besluit moet nog wel worden bekrachtigd door de gemeenteraad.

 • Plastic folie helpt niet tegen de processierupsen

  19 mei 2020

  Het is bijna overal in het nieuws: folie om bomen tegen de eikenprocessierupsen. Ook in Meppel zijn op enkele plaatsen eikenbomen omwikkeld met plastic folie.De gemeente vraagt de mensen die dit folie hebben aangebracht, het weer te verwijderen.Het helpt namelijk niets; en werkt in sommige gevallen ook averechts. Het omwikkelen van de eikenbomen zit de bestrijders zelfs vaak in de weg.

 • Inkoopactie verduurzaming koopwoningen

  22 mei 2020

  Woningeigenaren met een eigen dak kunnen zich tot 31 juli via winstuitjewoning.nl vrijblijvend aanmelden voor inkoop van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas.

 • Let op! Valse incasso e-mail

  18 mei 2020

  Er zijn valse e-mails in omloop die inwoners oproepen rekeningen van de gemeente te voldoen. De gemeente stuurt nooit incasso-opdrachten uit per mail!

 • Groen wat gaan we doen (16)

  11 mei 2020

  Update werkzaamheden openbaar groen

 • Kent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient?

  11 mei 2020

  Overal in Nederland, ook in de gemeente Meppel, zetten mensen zich in voor de samenleving. Kent u zo iemand en vindt u dat deze persoon erkenning verdient?

 • Elk weekend Food Experience bij de watertoren!

  08 mei 2020

  Vrijdag 8 mei om 16 uur opent burgemeester Richard Korteland Taste Away Meppel – The Local Food Experience. Taste Away is coronaproof en culinair verantwoord. Hier haal je de lekkerste vers bereide gerechten van je favoriete restaurant al rijdend snel in huis.

 • Meppel biedt 100 inwoners gratis online opleidingen aan

  07 mei 2020

  Burgemeester & wethouders van Meppel helpen juist nu inwoners om aan hun toekomst te werken. Honderd inwoners kunnen drie maanden lang gratis gebruik maken van het online aanbod via RegioOpleiders.

 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

  07 mei 2020

  Enkele weken geleden zijn de eerste eikenprocessierupsen uit het ei gekomen. Deze eitjes zijn verleden jaar door de vlinders in de top van bomen gelegd. De jonge rupsen leven van de eerste blaadjes of eten in de knoppen. Hierbij blijven zij boven in de boom. Nu kunnen de rupsen preventief bestreden worden.

 • Dodenherdenking maandag 4 mei Meppel en Nijeveen (met videoreportage)

  04 mei 2020

  Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Meppel door Canadese militairen van het Toronto Scottish Regiment werd bevrijd. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de Dodenherdenking op maandag 4 mei en de viering van Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei niet mogelijk.

 • Meppel met haar inwoners op koers! Jaarrekening 2019 naar gemeenteraad

  30 april 2020

  De gemeente Meppel sluit de rekening 2019 af met een positief resultaat van
  € 1.078.000 ten opzichte van de bijgestelde begroting 2019.

 • Terugblik raadsvergadering 23 april

  24 april 2020

  Vanwege de Corona-crisis heeft de gemeenteraad op donderdag 23 april digitaal haar raadsvergadering gehad. Tijdens deze raadsvergadering zijn er ook besluiten genomen. Op basis van de spoedwet Digitale besluitvorming is dat tijdelijk mogelijk.

 • Koninklijke onderscheidingen Algemene gelegenheid

  24 april 2020

  Vrijdag 24 april heeft de burgemeester, de heer R.T.A. Korteland, tussen 10.00 en 13.00 uur persoonlijk contact opgenomen met acht inwoners van de gemeente Meppel om hen te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde.

 • Parkeermeters Meppel weer operationeel

  29 april 2020

  Met ingang van donderdag 23 april, zijn de parkeermeters weer open. Bij alle parkeermeters kan contactloos worden betaald.

 • Gemeente Meppel ontvangt mondkapjes van Chinese vriendschapsstad Haikou

  16 april 2020

  De gemeente Meppel heeft 50.000 mondkapjes ontvangen van vriendschapsstad Haikou in de strijd tegen het COVID-19 virus. Donderdag 16 april heeft burgemeester Richard Korteland de mondkapjes overgedragen aan het Rode Kruis, dat verantwoordelijk is voor de verspreiding onder zorginstellingen.

 • Informatiegids 2020

  14 april 2020

  Deze week wordt de Informatiegids 2020 huis-aan-huis bezorgd. De gemeentegids in een nieuw jasje 'Bij ons in Meppel'.

 • Paasmaandag 13 april - 75 jaar Bevrijding Meppel

  13 april 2020

  Maandag 13 april is de Bevrijdingsdag van Meppel. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Meppel door Canadese militairen van het Toronto Scottish Regiment werd bevrijd. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn herdenkingen en festiviteiten vandaag niet mogelijk.

 • Regionale bodemkwaliteitskaart & bodembeheerplan ter inzage

  06 april 2020

  De geactualiseerde bodemkwaliteitskaart, het bodembeheerplan en bijbehorende stukken liggen t/m dinsdag 19 mei - op afspraak - ter inzage in het Stadhuis.

 • Meppel maakt vaart met havenontwikkelingen

  02 april 2020

  Uit de Binnenhavenmonitor 2019 van de Erasmus Universiteit blijkt dat de toegevoegde waarde van de Meppeler haven in 2018 meer dan 60 miljoen euro was. In de toekomst neemt het belang van vervoer over water alleen nog maar toe. Het wegennet wordt steeds voller en transport over water zorgt voor veel minder uitstoot per ton of container.

 • Fotowedstrijd Meppels lentegroen tussen de stenen

  31 maart 2020

  Heeft jouw tuin veel tegels en stenen? Wil je je tuin wel wat groener? Doe dan mee met de fotowedstrijd Meppels lentegroen tussen de stenen georganiseerd door Steenbreek Meppel en win een make-over van je voortuin ter waarde van maximaal € 1.000.

 • Brief van de gemeenteraad aan de inwoners

  30 maart 2020

  In de uitzonderlijke situatie die wij nu beleven heeft de gemeenteraad de keuze moeten maken om raadsactiviteiten op korte termijn tot en met 6 april te annuleren vanwege de maatregelen die van kracht zijn.
  De democratie blijft functioneren: de raad dient besluiten te kunnen nemen, met als uitgangspunt dat de besluitvorming ook onder de gegeven omstandigheden transparant en inzichtelijk moet zijn en blijven voor inwoners. In het volgende bericht schrijft de gemeenteraad u daarover.

 • Proef GFT-inzameling flat Ferdinand Bolstraat

  25 maart 2020

  Bij de acht verdiepingen flat in de Ferdinand Bolstraat start een proef met het gescheiden inzamelen van Groente-, Fruit- en Tuinafval. Vorige week is een verzamelcontainer voor GFT geplaatst voor GFT-afval uit de keukens van bewoners. Zij krijgen een Biobakje met afbreekbare zakjes.

 • Vergadering gemeenteraad Meppel 26 maart afgelast

  20 maart 2020

  Tijdens een ingelast overleg op 19 maart zijn fractievoorzitters van alle acht politieke partijen door burgemeester Korteland bijgepraat over de laatste stand van zaken met betrekking tot de maatregelen om het coronavirus te bestrijden.

 • Brand- en stookverbod afvalstoffen – Wet milieubeheer

  24 maart 2020

  Het verbranden van afvalstoffen in de buitenlucht is op grond van milieuregels niet toegestaan. Het verbod geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven.

 • Dienstverlening gemeente tot en met 6 april 2020

  Het stadhuis is gesloten. Afspraken die al genoteerd stonden worden afgezegd. Wij zijn te bereiken via postbus@meppel.nl of telefoon 14 0522, 24 uur per dag zeven dagen per week. In dringende gevallen kunt u telefonisch een afspraak maken.

 • Terugblik Raadsvergadering 27 februari

  03 maart 2020

  Op donderdag 27 februari was er de maandelijkse raadsvergadering, waarin de gemeenteraad diverse besluiten heeft genomen.

 • Coronavirus

  28 februari 2020

  In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Ook in Nederland zijn er patiënten. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Toezegging regiodeal impuls voor Meppel

  06 maart 2020

  Afgelopen vrijdag werd bekend dat het kabinet 180 miljoen euro investeert in regiodeals. Van de 26 ingediende voorstellen zijn er 14 geselecteerd om samen met de regio’s uit te werken tot een deal.
  Voor de regio Zwolle betekent dit een toekenning van 22,5 miljoen euro. Meppel neemt stevig deel in deze regiodeal.

 • Huisartsen tekenen voor blijvend ondersteunen jeugd

  16 februari 2020

  Woensdag 12 februari tekenden mevrouw S. Diever, namens de huisartsen in Meppel, mevrouw A.C. Nijstad-Moes, namens de huisartsen in Nijeveen, en de heer H.G. ten Hulscher, namens de gemeente Meppel, in het stadhuis het convenant praktijkondersteuners huisartsen (poh) jeugd 2020 en volgende jaren.

 • College stelt visie vast Mulo locatie Knopperslaan

  12 februari 2020

  Het College van BenW heeft deze week de stedenbouwkundige visie vastgesteld voor de Mulo locatie Burgemeester Knopperslaan. Deze stedenbouwkundige visie is opgesteld op basis van het woonbeleid en ambities van de gemeente.

 • Omvorming HBS en Zuiderschool Meppel in hoogwaardig wooncomplex stap dichterbij

  13 februari 2020

  Burgemeester en wethouders gaan op hoofdlijnen akkoord met een plan van Schavast voor een wooncomplex tussen de Prinses Marijkestraat en het Zuideinde. De voormalige HBS wordt omgevormd tot appartementen, de voormalige Zuiderschool deels getransformeerd tot stadswoningen en op het omliggende terrein worden diverse woningen gebouwd. De gemeente vraagt Schavast bij uitwerking van het plan aandacht te besteden aan onderdelen als vormgeving en mate van detaillering van panden en inrichting van de openbare ruimte.

 • Energielandschap Nieuwveense Landen

  05 februari 2020

  Rapportage en presentatie verkenning energielandschap Nieuwveense landen

Uitgelicht