Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Meppel presenteert robuuste keuzes

  05 juni 2023

  Het college ziet de komende jaren kansen om te investeren in de duurzame groei van Meppel. Tegelijkertijd wil de gemeente haar financiële positie versterken. Dat staat in de perspectiefnota die het college presenteert aan de gemeenteraad.

 • Groen wat gaan we doen

  02 juni 2023

  Begin juni bestrijden wij de Japanse Duizendknoop, een plant die razendsnel groeit en andere planten overwoekert. De plant kan schade veroorzaken aan bouwwerken, fundaties en riolering.

 • College biedt bestuursrapportage 2023 aan gemeenteraad aan

  30 mei 2023

  Het college van de Gemeente Meppel heeft de bestuursrapportage 2023 online aangeboden aan de gemeenteraad. De bestuursrapportage is een tussentijdse verantwoording over het jaar 2023. In deze prognose wordt een negatief resultaat verwacht van bijna € 900.000,-.

 • Meppel houdt geld over in 2022, maar toch moet de hand op de knip

  30 mei 2023

  De gemeente Meppel heeft 2022 afgesloten met een positief resultaat van bijna 16 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening die het college van B&W heeft gepresenteerd aan de gemeenteraad. Ondanks het positieve resultaat staat Meppel de komende jaren voor een aantal stevige keuzes.

 • Begrotingswijziging van 1,2 miljoen voor MeppelEnergie

  30 mei 2023

  Het college van de gemeente Meppel stelt de gemeenteraad voor om € 1,2 miljoen beschikbaar te stellen om te komen tot een toekomstbestendige situatie rondom MeppelEnergie

 • Bermvrijwilligers gezocht

  26 mei 2023

  Heeft u belangstelling voor de natuur? Meld u dan nu aan als bermvrijwilliger en ga aan de slag met de Nectarindex van Floron. Met uw hulp weten we als gemeente beter hoe en waar we moeten maaien. En hoe we ervoor zorgen dat er nog meer verschillende soorten planten en bloemen komen.

 • Reisdocumenten aanvragen

  26 mei 2023

  Nieuw reisdocument nodig? Maak een afspraak! Het is verstandig om op tijd uw reisdocument aan te vragen.

 • Informatiebijeenkomst gezondheid kind

  26 mei 2023

  Wilt u gezondere eetpatronen voor u en uw gezin? Of weten welke invloed voeding en bewegen heeft op het gedrag van uw kind?

 • Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen 2024

  26 mei 2023

  kent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient? Overal in Nederland, ook in de gemeente Meppel, zetten mensen zich in voor de samenleving. Vaak onopvallend en achter de schermen. Deze personen zouden best in het zonnetje gezet mogen worden.

 • Boazbrug eruit vanaf 25 mei

  24 mei 2023

  Vanaf 25 mei tot einde vaarseizoen gaat de Boazbrug eruit. De bovenbouw van de Boazburg is na onderzoek verwijderd. Het wegdek ligt er nu vast in. Vanwege aankomende evenementen en het vaarseizoen halen we het brugdek er op 25 mei uit tot einde vaarseizoen. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruik maken van de Zuiderbrug.

 • Verkoop vier bedrijfskavels Blankenstein van start

  24 mei 2023

  De gemeente Meppel start 1 juni 2023 om 9 uur een openbare verkoopprocedure voor de laatste vier beschikbare bedrijfskavels op bedrijventerrein Blankenstein in Meppel.

 • Uw mening over de toekomst van Meppel

  11 mei 2023

  Vorig jaar september kon u ook uw mening geven over de toekomst van Meppel. Met uw reactie hebben we drie toekomstbeelden gemaakt. Welk toekomstbeeld heeft uw voorkeur? Beantwoord de vragen en geef uw mening.

 • College stelt onderzoek bezwijken Boazbrug vast

  11 mei 2023

  Door een onafhankelijk onderzoeksbureau is een onderzoek uitgevoerd naar het bezwijken van de bovenbouw van de Boazbrug. Het college stelt het onderzoek vast en deelt de uitkomsten met de gemeenteraad.

 • Vergunningen vaste ligplaatsen historische schepen

  08 mei 2023

  Momenteel zijn 2 ligplaatsvergunningen beschikbaar voor historische schepen in de gemeente Meppel.

 • 5 Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Meppel

  26 april 2023

  Vandaag, woensdag 26 april, is het de dag van de Lintjesregen, de Algemene Gelegenheid tot verlening van Koninklijke Onderscheidingen ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. In Meppel zijn door de Burgemeester, de heer R.T.A. Korteland, Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan vijf personen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

 • Inrichten openbare ruimte Danninge Erve Zuid fase II

  23 maart 2023

  Vanaf 27 maart 2023 start aannemer Otten infra met werkzaamheden. De openbare ruimte in het nieuwbouwplan Danninge Erve Zuid wordt definitief ingericht.

 • Archiefsite