Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Gert-Jan Fokkema wordt raadsgriffier Smallingerland

  16 november 2018

  Gert-Jan Fokkema is door de werkgeverscommissie van de gemeenteraad van Smallingerland voorgedragen als raadsgriffier. De 46-jarige Fokkema is nu nog griffier van de gemeente Meppel.

 • Informatiebijeenkomst eenzaamheid

  Eenzaamheid komt steeds vaker voor. Toch heerst er een groot taboe op. Niemand geeft graag aan anderen toe dat hij zich eenzaam voelt. Tijdens een informatiebijeenkomst op 27 november a.s. kun je in een open sfeer praten over eenzaamheid.

 • Acquisitie gemeentegids

  08 november 2018

  Jaarlijks geeft Akse Media de gemeentegids voor Meppel uit. Voor de gids 2019 is gestart met het werven van advertenties.

 • Kinderen brengen burgemeester ontbijtje op stadhuis

  06 november 2018

  Vanochtend brachten 38 kinderen van de Koningin Beatrixschool uit de wijk Haveltermade een ontbijtje bij burgemeester Korteland op het stadhuis. Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven zij het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

 • Behouden busverbinding Nijeveen en de stadsbus door Berggierslanden

  05 november 2018

  Het behoud en verbeteren van de busverbinding met Nijeveen en de wijk Berggierslanden meenemen in de route van de stadsbus, dat zijn de belangrijkste suggesties die de gemeenteraad heeft ontvangen als reactie op de enquête over het openbaar vervoer en publiek vervoer in onze gemeente.

 • Proefalarm november

  02 november 2018

  Het maandelijks proefalarm van de waarschuwingssirenes is maandag 5 november om 12.00 uur.

 • Dinsdag 6 november: Informatiebijeenkomst pleegouders

  02 november 2018

  Tijdens de week van de Pleegzorg, die 31 oktober is gestart, worden extra acties georganiseerd om nieuwe pleegouders te werven. In Meppel is een informatiebijeenkomst op dinsdag 6 november van 14.00- 16.30 uur in het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel. Iedereen is van harte welkom om te ontdekken wat pleegzorg is en waarom pleegouders zo hard nodig zijn.

 • Brand bij afvalverwerker Talen

  01 november 2018

  Update 15.20 uur

 • Dementievriendelijk Drenthe begint in Meppel

  24 oktober 2018

  Casemanagers dementie, vrijwilligers van Alzheimer Drenthe en Netwerk Dementie zijn dinsdag 30 oktober van 9.30-14.00 uur in het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel, om bezoekers te vertellen over dementie. Hoe herken je dementie? Hoe benader je mensen die signalen vertonen of verdwaald lijken te zijn? Iedereen is van harte welkom, met vragen én ideeën!

 • Start bouw eerste woning in Broeklanden

  24 oktober 2018

  Eind vorig jaar is de gemeente Meppel gestart met de verkoop van 35 vrije kavels in Broeklanden, de nieuwe deelbuurt van Nieuwveense Landen. Er was veel belangstelling en meer dan de helft van de kavels is in een eerste ronde in reservering of in optie gegeven. Veel opties en reserveringen zijn daarna omgezet in koopcontracten.

 • Nieuwe gemeentesecretaris van Meppel

  17 oktober 2018

  Burgemeester & wethouders van Meppel hebben 16 oktober Sander Kastelein benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente. Sander Kastelein is op dit moment gemeentesecretaris in de gemeente Ooststellingwerf. Hij start 1 december in Meppel.

 • Gratis takken brengen bij afvalbrengstation

  Het is herfst! Een goed moment om uw tuin weer winterklaar te maken. Wist u dat u snoeiafval gratis kunt brengen bij het Afvalbrengstation in Havelte? Van 18 oktober t/m 23 november is het ABS op donderdagochtend en vrijdagochtend van 8.30 tot 11.30 uur speciaal en uitsluitend geopend voor het brengen van takken.

 • Jongerengemeenteraad kiest voor buurttuintjes

  14 oktober 2018

  Maandag 8 oktober organiseerde ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat - samen met de gemeente Meppel een Jongerengemeenteraad.

 • Digitale asbestdakenkaart

  09 oktober 2018

  Weet u al of er asbest in het dak van uw woning of schuur zit? Sinds kort staat er een kaart online, die aangeeft hoe het met uw dak gesteld is.

 • Meppel organiseert wederom Jongerengemeenteraad

  04 oktober 2018

  Maandag 8 oktober organiseert ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat - samen met de gemeente Meppel een Jongerengemeenteraad. Aan dit project zullen ongeveer 70 leerlingen van de scholen Stad en Esch, Drenthe College, Terra VO, Greijdanus College en CSG Dingstede meedoen.

 • Geen slangen bij PMD

  03 oktober 2018

  Slangen en slangetjes horen niet bij (PMD) Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drankenkartons. Onlangs is er weer een hele vracht PMD afgekeurd, omdat hier slangen van sondevoeding en stofzuigerslangen in zaten.

 • Samen voor dementievriendelijk Drenthe

  03 oktober 2018

  Donderdag 27 september hebben twaalf Drentse gemeenten, de provincie, Zilveren Kruis, Alzheimer Nederland, Netwerk Dementie en Samen Dementievriendelijk het convenant Dementievriendelijk Drenthe getekend.

 • Meppel decor voor Kerst met de Zandtovenaar 2018

  20 september 2018

  Op donderdagavond 13 december brengt Nederlands beroemdste zandtovenaar Gert van der Vijver Meppel in kerstsferen tijdens het muzikale familiespektakel Kerst met de Zandtovenaar. Op het Kerkplein ‘vertelt’ hij samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn indrukwekkende zandtekeningen. Kerst met de Zandtovenaar beleeft de zevende editie. KRO-NCRV heeft dit jaar gekozen voor Meppel als de opnamelocatie van dit kerstspektakel.

 • Mantelzorgers krijgen € 50,-

  04 september 2018

  Mantelzorgplatform en gemeente Meppel waarderen mantelzorgers vanaf 6 jaar met VVV- of Meppelbonnen ter waarde van € 50.

 • Op korte termijn onderwijs in Nieuwveense Landen

  19 juli 2018

  Het college stelt de raad voor een basisschool te realiseren in Nieuwveense Landen. Er wordt dan een tijdelijk schoolgebouw geplaatst, zodat de eerste kinderen bij aanvang van het schooljaar 2019-2020 in hun eigen wijk naar school kunnen.

 • Gemeente legt afvalverwerker Talen bestuursdwang op

  19 juli 2018

  De gemeente Meppel heeft de afgelopen maanden veel klachten en gevoelens van onveiligheid ontvangen over afvalverwerker Talen. De gemeente heeft inmiddels juridische stappen genomen.

Uitgelicht