Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Crisisnoodopvang voor 110 asielzoekers op boot aan het Meppeler Diep

  29 september 2022

  Er is een blijvend tekort aan geschikte opvanglocaties voor asielzoekers. We kennen allemaal de beelden uit Ter Apel. Dit heeft ervoor gezorgd dat alle Drentse gemeenten met elkaar hebben afgesproken opvangplekken te gaan realiseren voor crisisnoodopvangplaatsen. Deze hebben we als Meppel gevonden in de vorm van een boot met ruimte voor maximaal 110 mensen. Deze boot meert aan in het Meppeler Diep ter hoogte van de Handelsweg.

 • Dag van de Veiligheid op 10 oktober 2022

  29 september 2022

  De gemeente Meppel organiseert op maandag 10 oktober van 12.00 tot 20.00 uur in Nijeveen een voorlichtingsdag over ondermijning voor inwoners en ondernemers.

 • Nieuwe lantaarnpalen voor grachten in Meppel

  27 september 2022

  Wethouder Robin van Ulzen plaatste maandagochtend 26 september de eerste nieuwe armatuur voor de nieuwe lantaarnpalen aan de grachten in Meppel. Dit gebeurde boven toeziend oog van Dhr. Barelds, Dhr. ter Braake (Stichting Waarborgfonds Meppel) en een aantal omwonenden, aan de Keizersgracht in Meppel.

 • Hoe werkt het riool?

  20 september 2022

  In onze gemeente zijn de meeste huizen aangesloten op een gescheiden riool. Het afvalwater in de wc, gootsteen, douche, wasmachine en cv-ketel komt in het openbare riool.

 • Energie besparen? In gesprek met een energiecoach

  20 september 2022

  Alle inwoners van de gemeente Meppel kunnen gratis een energiecoach inschakelen. De coaches hebben elk een eigen achtergrond en interesse en allemaal een cursus tot energiecoach op
  zak. Tijdens uw afspraak met de energiecoach bij u thuis, krijgt u informatie hoe u energie kunt besparen. Ook krijgt u een gratis energiebespaarbox (op=op). Hierin zitten energiebesparende
  producten met een waarde van € 50,-. Zo kunt u direct aan de slag.

 • Militaire oefeningen 26 en 27 september

  26 september 2022

  Defensie Helikopter Commando voert op 26 en 27 september een militaire oefening uit, ook vlakbij Meppel.

 • Verenigingsavond: thema omgaan met dementie

  14 september 2022

  Meppel zet zich actief in om mensen met dementie en hun naasten mee te laten doen in de samenleving. Samen met Meppel Actief organiseren wij een verenigingsavond met als thema: Omgaan met dementie. Deze bijeenkomst geeft trainers, coaches en vrijwilligers laagdrempelige en makkelijke handvatten, zodat iedereen mee kan blijven doen. Ook mensen met dementie.

 • Asfalteringswerkzaamheden

  02 september 2022

  Eind september starten we op diverse plekken met asfalteringswerkzaamheden. Als het nodig leiden we het verkeer tijdelijk om. Aanwonenden worden ingelicht over de planning door de aannemer.

 • Bouwrijpmaken Danninge Erve Zuid fase III

  09 september 2022

  In het nieuwbouwplan Danninge Erve Zuid fase II wordt deelgebied 3 bouwrijp gemaakt. We verplaatsen grond om kvels op te hogen, leggen riolering en een bouwweg aan. De werkzaamheden starten in week 37 en duren tot eind 2022.

 • Aanleg pumptrackbaan

  09 september 2022

  Vanaf 12 september 2022 starten we met de aanleg van een pumptrackbaan. De baan wordt aangelegd in het Ringpark, ten zuiden van de bestaande halfpipe (skatebaan).

 • Kindercoalitieakkoord

  07 september 2022

  De raadsleden Liselot Raat (VVD), Robbert van Leeuwen (Sterk Meppel) en Raul Klunder (D66) hebben het coalitieakkoord samengevat voor kinderen. Het is de eerste keer dat een coalitieakkoord van de gemeente Meppel wordt samengevat voor kinderen. In begrijpelijke taal, met kortere zinnen en zonder moeilijke woorden.

 • Definitiefontwerp en prijsvraag naam nieuwe park Nieuwveense Landen

  09 september 2022

  In Nieuwveense Landen, ten oosten van de Nijeveenseweg, komt een nieuw park. Een heerlijke plek voor jong en oud. Voor ontspanning en activiteit Het plan heeft de voorlopige naam 'boombos’. Omdat deze naam niet de lading dekt schrijven wij een prijsvraag uit voor een nieuwe naam. Inzendingen zijn welkom tot 31 oktober 2022.

 • Groen:wat gaan we doen?

  05 september 2022

  Update werkzaamheden openbaar groen september.

 • Het toilet is geen afvalbak

  05 september 2022

  In onze gemeente raakt het riool regelmatig verstopt. De komende vier weken gaan we daarom extra aandacht vragen voor het riool.

 • Vervangen brug Wold Aa

  29 augustus 2022

  Maandag 5 september 2022 starten wij met het vervangen van de brug Commissaris de Vos van Steenwijklaan over de Wold Aa. De werkzaamheden duren minimaal 4 maanden.

 • Omgekeerde vlaggen gemeentelijke eigendommen

  30 augustus 2022

  Actuele informatie over het verwijderen van omgekeerde vlaggen aan gemeentelijke eigendommen.

 • Sociale wegwijzer

  25 juli 2022

  Op zoek naar informatie en ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn, wonen, opvoeden of werk en inkomen? Raadpleeg de digitale sociale wegwijzer met organisaties die actief zijn in Meppel.

 • Geef uw mening over de toekomst van Meppel

  28 juli 2022

  Hoe ziet de toekomst van de gemeente Meppel er uit? Waar is ruimte voor nieuwe woningen, hoe gaan we om met leegstand in de binnenstad of hoe maken we bedrijven duurzamer? Wat vindt u écht belangrijk en welke rol speelt de gemeente daarin? De antwoorden op onder andere deze vragen verwerken we in de omgevingsvisie.

 • Vogelgriep: meld dode en zieke vogels bij gemeente

  20 juli 2022

  Vogelgriep is een besmettelijke ziekte die vooral gevaarlijk is voor vogels. Dit geldt ook voor grote vogels zoals ooievaars. Uw hond of kat kan ook ziek worden. Mensen krijgen bijna nooit vogelgriep. Besmette dieren worden ziek en gaan vaak dood.

 • Werkzaamheden Nijeveenseweg Meppel

  27 juni 2022

  Aannemer KWS gaat vanaf woensdag 29 juni 2022 werkzaamheden uitvoeren aan de Nijeveenseweg. De weg wordt ter hoogte van de rotonde bij de wijk Nieuwveense Landen afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

 • Archiefsite