Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Meppel decor voor Kerst met de Zandtovenaar 2018

  20 september 2018

  Op donderdagavond 13 december brengt Nederlands beroemdste zandtovenaar Gert van der Vijver Meppel in kerstsferen tijdens het muzikale familiespektakel Kerst met de Zandtovenaar. Op het Kerkplein ‘vertelt’ hij samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn indrukwekkende zandtekeningen. Kerst met de Zandtovenaar beleeft de zevende editie. KRO-NCRV heeft dit jaar gekozen voor Meppel als de opnamelocatie van dit kerstspektakel.

 • Inloopavond ontwikkeling sociale huurwoningbouw

  19 september 2018

  Stichting Woonconcept organiseert samen met de gemeente Meppel een inloopavond voor omwonenden over de sociale huurwoningbouw ontwikkeling tussen de Randweg en de Westerstouwe (sportveld oude Technische school).

 • Terinzagelegging concept-Nadere regels Stimuleringssubsidie verkleuren en/of verplaatsen binnenstad Meppel

  Om te zorgen dat Meppel een aantrekkelijke binnenstad houdt wil de gemeente de leegstand van winkels in de aanloopstraten aanpakken en komen tot concentratie van winkels in het kernwinkelgebied. Met een subsidie wil de gemeente vastgoedeigenaren en ondernemers enthousiast maken om hieraan mee te werken.

 • Kennisgeving terinzagelegging concept-Nadere regels Stimuleringssubsidie verkleuren en/of verplaatsen binnenstad Meppel

  10 september 2018

  Om te zorgen dat Meppel een aantrekkelijke binnenstad houdt wil de gemeente de leegstand van winkels in de aanloopstraten aanpakken en komen tot concentratie van winkels in het kernwinkelgebied. Met een subsidie wil de gemeente vastgoedeigenaren en ondernemers enthousiast maken om hieraan mee te werken.

 • Doe mee aan Nationale Duurzame Huizen Route

  05 september 2018

  Langs de Nationale Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaring over duurzaam wonen. Via duurzamehuizenroute. nl melden trotse huiseigenaren hun woning aan. Zo inspireren zij anderen bij het verduurzamen van hun woning.

 • Mantelzorgers krijgen € 50,-

  04 september 2018

  Mantelzorgplatform en gemeente Meppel waarderen mantelzorgers vanaf 6 jaar met VVV- of Meppelbonnen ter waarde van € 50.

 • Samen met buren zonnepanelen regelen?

  03 september 2018

  Vind je ook dat er meer zonnepanelen op de daken kunnen? Kom dan dinsdag 18 september naar de startbijeenkomst van Buurkracht!

 • Gratis budgettraining: Grip op uw financiën

  30 augustus 2018

  Wilt u meer inzicht in uw financiën? Wilt u weten wat uw financiële mogelijkheden zijn? Ontvangt u graag besparingstips? Kortom, wilt u grip op uw persoonlijke financiële situatie en meer rust in uw hoofd? Geef u dan op voor de budgettraining van het GKB.

 • Drentse asbestdakenkaart

  06 augustus 2018

  Drentse gemeenten hebben een asbestdakenkaart gemaakt. Deze kaart geeft een eerste indicatie of een dak asbest bevat of niet. Check online of uw dak asbest bevat en vervangen moet worden.

 • Op korte termijn onderwijs in Nieuwveense Landen

  19 juli 2018

  Het college stelt de raad voor een basisschool te realiseren in Nieuwveense Landen. Er wordt dan een tijdelijk schoolgebouw geplaatst, zodat de eerste kinderen bij aanvang van het schooljaar 2019-2020 in hun eigen wijk naar school kunnen.

 • Gemeente legt afvalverwerker Talen bestuursdwang op

  19 juli 2018

  De gemeente Meppel heeft de afgelopen maanden veel klachten en gevoelens van onveiligheid ontvangen over afvalverwerker Talen. De gemeente heeft inmiddels juridische stappen genomen.

 • Woningmarkt gemeente Meppel blijft gezond

  16 juli 2018

  De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft gisteren de woningmarktcijfers van het tweede kwartaal 2018 bekend gemaakt. Het totaal aantal verkochte woningen in de gemeente Meppel is het tweede kwartaal van 2018 gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. In vergelijking met diverse Drentse steden doet Meppel het relatief goed. De vraag naar appartementen en tussenwoningen stijgt.

 • Verkoop voormalig scholencomplex Randweg 1 gestart

  De verkoop van voormalige LTS (Stad & Esch) locatie aan de Randweg 1 is 2 juli van start gegaan. Het complex wordt via een ‘marktinitiatief’ openbaar verkocht. De gemeente Meppel zoekt nu naar een passende herbestemming met behoud van het karakteristieke hoofdgebouw op deze zichtbare plek in Meppel. Het college van B&W heeft randvoorwaarden vastgesteld voor de ontwikkeling van de locatie, waar nu een maatschappelijke bestemming op rust.

 • Sethehaven Op- & Overslag koopt 1,6 ha haven in Meppel

  18 juni 2018

  Sethehaven Op- en Overslag heeft op bedrijventerrein Oevers D in Meppel 16.600 m² (1,6 ha) grond aan de Sethehaven gekocht voor uitbreiding van het huidige bedrijf. Sethehaven Op- en Overslag beschikt op Oevers D al over een mooie nieuwe locatie, goed bereikbaar via water en weg. Er kunnen binnenvaartschepen komen tot 2.000 ton. Eén zo'n schip vervangt tot zestig vrachtwagens.

 • Toename eikenprocessierups

  15 juni 2018

  Ieder jaar is er een toename van eikenprocessierups. Dit jaar is de toename van rupsen echter extreem.

 • Minister De Jonge maakt kennis met Meppeler methode

  12 juni 2018

  Maandagmiddag 11 juni bracht minister H. de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een werkbezoek aan wijkservicepunt De Koeberg in Meppel.

 • Het Vledder wordt afgerond: maximaal haalbare voor alle partijen

  01 juni 2018

  De gemeente Meppel en de projectontwikkelaar Koopmans Bouwgroep hebben overeenstemming bereikt over de afronding van Het Vledder. De gesprekken hebben geresulteerd in nieuwe en kwalitatief hoogwaardige plannen met een goede ruimtelijke kwaliteit, die aansluiten op de oorspronkelijke ambities.

 • Parkeergarage Keyserstroom open tijdens verbouwing

  15 maart 2018

  Vanaf 14 maart 2018 zal de hoofdingang van winkelcentrum Keyserstroom gesloten worden vanwege de ingrijpende verbouwing.

 • Raadsinformatie met app WaarOverheid nu nog makkelijker vindbaar!

  28 februari 2018

  Meppel doet mee met het project Open Raadsinformatie. Met ruim honderd andere gemeenten stelt Meppel raadsinformatie beschikbaar als open data.

Uitgelicht