Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Groen: wat gaan we doen?

  20 oktober 2020

  Update werkzaamheden openbaar groen week 43

 • 75 jaar Verenigde Naties

  13 oktober 2020

  Van 19 t/m 24 oktober viert Meppel het 75ste jubileum van de VN mee door het blauw aanlichten van de Tipbrug en de Zuiderbrug.

 • Start werkzaamheden groenere binnenstad Meppel

  15 oktober 2020

  Binnenkort ontvangen de eerste bewoners van de appartementen aan de Kromme Elleboog in Meppel de sleutel. De oplevering van de parkeergarage is iets vertraagd en zal naar verwachting eind 2020 plaatsvinden. Hierdoor schuiven ook werkzaamheden in de omgeving een paar maanden op. Zo ook de herinrichting van het parkeerterrein aan de zuidzijde van de Kromme Elleboog.

 • Regenboogvlag siert lang weekend Stadhuis Meppel

  09 oktober 2020

  Vrijdag 9 oktober om 13.00 uur hijsen Renkse Claas, vertegenwoordiger van de lhbt-gemeenschap, en wethouder Henk ten Hulscher de Regenboogvlag op het plein voor het Stadhuis van Meppel.

 • Aftrap communicatie campagne Drenten voor elkaar

  07 oktober 2020

  Gezamenlijk persbericht Veiligheidsregio Drenthe

 • Gemeentebegroting 2021: Samen houden we Meppel gezond

  13 oktober 2020

  De begroting 2021 van de gemeente Meppel staat voor betrouwbaar partnerschap en afspraken nakomen. Een begroting die voorzichtigheid ademt en waarmee – gedwongen door de coronacrisis - flexibel omgegaan kan worden.

 • Online spreken over toekomst erfgoed Meppel

  21 oktober 2020

  Uitnodiging voor betrokkenen en belangstellenden om in gesprek te gaan over toekomst erfgoed Meppel door middel van online versnellingssessies.

 • Huisvesting politie in het stadhuis

  05 oktober 2020

  Deze maand start de interne verbouw van het stadhuis voor huisvesting van de politie. Deze politiepost wordt het centrum voor de basispolitiezorg in de gemeenten Meppel en Westerveld.

 • Werkzaamheden Westerstouwe

  27 september 2020

  Van maandag 12 t/m vrijdag 16 oktober wordt gewerkt aan de aansluiting van een woningbouwproject op de Westerstouwe.

 • Rij rustig en zie meer

  27 september 2020

  Je aan de snelheidslimiet houden, is veiliger voor jezelf en mensen in de omgeving. Hard rijden is een van de grootste oorzaken van ongevallen. Bovendien zorgt het voor irritatie en een onveilig gevoel.

 • Commissaris van de Koning reikt Predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ uit aan Herenmode Piet Koopmans & Zn.

  25 september 2020

  Herenmode Piet Koopmans & Zn. in Meppel mag zich voortaan hofleverancier noemen. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma reikt vrijdag 25 september 2020 het predicaat uit met het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

 • Loek Buys en Dorien van de Laak blijven interim-directie Schouwburg Ogterop vormen

  25 september 2020

  Loek Buys en Dorien van de Laak blijven in het theaterseizoen 2020-2021 de interim-directie van Schouwburg Ogterop vormen. Ze zijn al sinds maart 2019 samen actief in Meppel. Hun benoeming paste in het beleid van burgemeester & wethouders om in deze bestuursperiode plannen voor de toekomst van de schouwburg uit te werken.

 • Onderhoud Boaz-brug

  16 september 2020

  Vanaf 23 september a.s. is de Boaz-brug afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de Zuiderbrug.

 • Gemeenteraad Meppel gaat weer fysiek vergaderen

  14 september 2020

  Vanaf september gaat de gemeenteraad van Meppel weer vergaderen in de raadzaal van het Stadhuis. Vanwege COVID-19 heeft de raad vanaf april digitaal vergaderend. In het zomerreces is de raadzaal coronaproof ingericht.

 • Waarschuwing afspraakloketnl

  11 september 2020

  Bij meerdere gemeentes zijn inwoners de dupe geworden van de praktijken van afspraakloketnl. Via deze website lijkt het alsof je direct een afspraak bij je gemeente kan maken. Maar wel tegen betaling en het invullen van persoonsgegevens (waaronder BSN en geboortedatum). Daarmee heeft afspraakloket ook de bankgegevens van de betrokken inwoner.

 • College kiest voor politiepost in stadhuis

  08 september 2020

  Als het aan college ligt verhuist de politiepost van Meppel voorjaar 2021 naar het stadhuis van Meppel. Dat heeft het College vandaag besloten.

 • Meppel doet mee aan 'brugklas' voor inburgeraars

  04 september 2020

  Burgemeester & wethouders stellen extra budget beschikbaar om inburgeraars, op het hoogst haalbare taalniveau te laten inburgeren. Met deze landelijke proef vinden zij sneller werk en kunnen zij beter meedoen in de samenleving. De proef loopt vooruit op de Wet inburgering die naar verwachting volgend jaar van kracht wordt.

 • Woningeigenaren krijgen waardebon voor energiebesparende producten

  24 augustus 2020

  De komende weken krijgen woningeigenaren een brief met een waardebon van € 50. Met de bon kunnen energiebesparende producten worden gekocht, zoals ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie. De waardebon is vanaf 1 september te gebruiken.

 • Repair Café Meppel weer open

  24 augustus 2020

  Het is een tijd stil geweest, maar zaterdag 29 augustus is het Repair Café Meppel weer open. Dat is goed nieuws voor opgespaarde reparaties! Wel passen we onze werkwijze aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo kunnen we met elkaar zorgen voor een gezond milieu én een gezonde mens.

 • Informatie werkzaamheden spoor

  09 juli 2020

  Omwonenden worden door Prorail niet meer via een huis-aan-huisblad geïnformeerd over werkzaamheden aan het spoor.

 • Meppel kiest voor duurzame economische ambitie

  16 juli 2020

  Meppel heeft ambitie en wil ruimte voor ondernemers, werk, energietransitie, duurzaamheid en circulariteit. Daarom zijn gronden verworven en vestigt de gemeente het voorkeursrecht op het gebied ten oosten van de A32, tussen de Drentse Hoofdvaart, de Oude Vaart en de oostelijke gemeentegrens.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemene gelegenheid

  03 juli 2020

  Vandaag vrijdag 3 juli 2020 zijn alsnog Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan acht personen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

 • Aan alle inwoners en medewerkers van organisaties en bedrijven in Meppel

  29 juni 2020

  Sinds maart hebben we te maken met maatregelen om verspreiding van het coronavirus in ons land te beperken. Deze situatie zal ook de komende tijd veel van ons vragen. Het is fijn om te merken dat de meeste Meppelers zich aan de regels houden. We realiseren ons dat het niet altijd prettig is om afstand te houden en te worden beperkt in je sociale contacten. Terwijl elkaar ontmoeten, elkaar gezelschap houden en ons verbonden met elkaar voelen, zo belangrijk is.

 • Ook tijdens de coronacrisis kun je je aanmelden voor schuldhulp

  29 juni 2020

  Groeien de financiële problemen je boven het hoofd en kom je er in je eentje niet uit? Vraag dan om hulp bij een professionele instantie in Meppel. Zij kunnen je helpen om overzicht te creëren en stapsgewijs samen met je problemen aan te pakken. Je hoeft niet te wachten tot de maatregelen tegen het coronavirus worden opgeheven.

 • Bestrijding eikenprocessierupsen begonnen

  08 juni 2020

  De gemeente laat nesten van de eikenprocessierups verwijderen door gespecialiseerde bedrijven. Dit gebeurt overdag, omdat rupsen zich dan in hun gezamenlijke nesten bevinden. Los over de boom lopende rupsen worden niet bestreden. Voor het wegpakken of wegzuigen van nesten moeten ze natuurlijk wel eerst zijn gemaakt. Op dit moment is dat op veel plaatsen nog niet het
  geval.

 • Centrummanager aan de slag

  08 juni 2020

  De Meppeler Handelsvereniging (MHV, de winkeliers) en gemeente hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk weer een Centrummanager te benoemen. De afgelopen tijd was deze functie vacant en werd er tijdelijk landelijke expertise ingehuurd. Beide partijen zijn blij nu weer iemand vanuit Meppel te benoemen. De heer Arnold Schuurman is een lokaal bekende ondernemer en zal samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente zijn schouders zetten onder de uitvoering van het binnenstadplan; de gezamenlijke uitvoeringsagenda.

 • Ook tijdens de coronacrisis kun je je aanmelden voor schuldhulp

  25 mei 2020

  Groeien de financiële problemen je boven het hoofd en kom je er in je eentje niet uit? Vraag dan om hulp bij een professionele instantie in Meppel. Zij kunnen je helpen om overzicht te creëren en stapsgewijs samen met je problemen aan te pakken.

 • Let op! Valse incasso e-mail

  18 mei 2020

  Er zijn valse e-mails in omloop die inwoners oproepen rekeningen van de gemeente te voldoen. De gemeente stuurt nooit incasso-opdrachten uit per mail!

 • Koninklijke onderscheidingen Algemene gelegenheid

  24 april 2020

  Vrijdag 24 april heeft de burgemeester, de heer R.T.A. Korteland, tussen 10.00 en 13.00 uur persoonlijk contact opgenomen met acht inwoners van de gemeente Meppel om hen te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde.

 • Brand- en stookverbod afvalstoffen – Wet milieubeheer

  24 maart 2020

  Het verbranden van afvalstoffen in de buitenlucht is op grond van milieuregels niet toegestaan. Het verbod geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven.

 • Energielandschap Nieuwveense Landen

  05 februari 2020

  Rapportage en presentatie verkenning energielandschap Nieuwveense landen