Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Warmteplan Koedijkslanden vastgesteld

  31 januari 2024

  Het college van B&W heeft het warmteplan Koedijkslanden vastgesteld. Hierin staat beschreven hoe de gemeente samen met inwoners uit de wijk en andere partners op weg gaat naar een energiezuiniger en uiteindelijk aardgasvrij Koedijkslanden.

 • Meppel verbonden met Liberation Route Europe

  24 januari 2024

  Op woensdag 24 januari onthulde Wethouder Jeannet Bos een Vector of Memory bij de Werkhorstbrug in Meppel. Sinds kort is Meppel verbonden met de Canadian Trail Drenthe, dat onderdeel is van de Liberation Route Europe. In het spoor van de Canadese bevrijders door Drenthe worden bijzondere oorlogsverhalen gedeeld.

 • De aanslagen gemeentelijke belastingen komen eraan

  22 januari 2024

  Binnenkort sturen wij u de gemeentelijke aanslag(en). Hierop staan de heffingen en uw WOZ-waarde vermeld. WOZ staat voor Wet Waardering Onroerende Zaken. We gebruiken de WOZ-waarde voor de heffing van o.a. de onroerende-zaakbelastingen (OZB). U ontvangt de aanslag(en) in uw brievenbus of via mijnoverheid.nl.

 • Koningsbezoek kroon op werk Port of Zwolle

  17 januari 2024

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bracht woensdagmiddag 17 januari een bezoek aan Port of Zwolle in Meppel. Port of Zwolle is het gezamenlijke havenbedrijf van de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel. ‘Het was een enorme eer om de Koning te mogen ontvangen in Port of Zwolle,’ aldus Jeroen van de Ende, CEO Port of Zwolle.

 • Gedeeltelijke afsluiting Eekmolenbrug

  21 december 2023

  Vanaf morgen sluiten wij op de Eekmolenbrug (Weerdstraat-Hesselingen) een halve rijbaan af. Met borden geven we de gewijzigde (voorrangs) situatie aan.

 • Archiefsite