Nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • TenneT inspecteert hoogspanningsnet Noord-Nederland met helikopter

  07 september 2023

  In de week van 25 tot en met 29 september gaat de hoogspanningsnetbeheerder delen van het hoogspanningsnet in Noord-Nederland in beeld brengen met een helikopter. In onze gemeente gaat het onder andere om de verbinding van Steenwijk naar Meppel.

 • Vastgoedsector in Meppel aangespoord om te melden

  12 september 2023

  Meld Misdaad Anoniem (M.) start samen met de gemeente Meppel en de private sector een campagne tegen misstanden in de vastgoedbranche. Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele doeleinden. Ook in Meppel kunnen panden worden ingezet voor drugs, de opslag van illegale goederen, illegale prostitutie of om crimineel geld wit te wassen. De huur en aankoop wordt mede mogelijk gemaakt doordat mensen binnen de vastgoedsector criminelen helpen. Dit leidt tot onacceptabele veiligheidsrisico’s in een buurt en heeft ook impact op de branche zelf.

 • Plattelandscafés

  11 september 2023

  Heeft u als inwoner, ondernemer of organisatie een projectidee voor een toekomstig platteland? Denk aan een nieuw zorginitiatief, innovaties in bedrijfsvoering,een circulaire duurzame voorziening of samenwerkingsproject van bedrijven? Kom dan naar één van de plattelandscafés van de Lokale Actiefgroep Drenthe (LAG).

 • Gemeentelijke Opvang Oekraïners houdt 23 september Open Dag

  12 september 2023

  De Gemeentelijke Opvang voor Oekraïners (GOO) opent op burendag, zaterdag 23 september, tussen 11.00 en 15.00 uur haar deuren. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de opvanglocatie in het voormalig ziekenhuis aan de Hoogeveenseweg in Meppel te bezoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 • Asfaltwerkzaamheden Handelsweg

  11 september 2023

  Van dinsdag 12 september tot 29 september 2023 zijn er asfaltwerkzaamheden aan de Handelsweg in Meppel.

 • College legt structuurvisie ‘Omgevingsprogramma Noord IV’ ter vaststelling voor aan gemeenteraad

  06 september 2023

  Met de structuurvisie ‘Omgevingsprogramma Noord IV’ wordt een visie geschetst voor de mogelijke ontwikkeling(en) van Noord IV. Een vastgestelde structuurvisie is de basis voor de verdere uitwerking. In de aangeboden structuurvisie zijn er twee mogelijke ontwikkelingen.

 • Meppel startplaats EK Wielrennen dames profs 23 september

  20 september 2023

  Van 20 tot en met 24 september 2023 staat Drenthe in het teken van het EK Wielrennen. Meppel is op 23 september startplaats voor een etappe van het Europees Kampioenschap Wielrennen (EK) dames profs. Lees meer over dit unieke evenement, het programma, de activiteiten, de bereikbaarheid en mogelijke tijdelijke overlast.

 • Groen wat gaan we doen

  04 september 2023

  Werkzaamheden september in het openbaar groen.

 • Duurzame onderwijsweek in Meppel: van machineonderdelen repareren tot een duurzaam kappersbezoek

  08 september 2023

  Hoe kun je in je eigen omgeving duurzame keuzes maken? Tijdens de Duurzame Doe Week van 9 tot en met 13 oktober leren jongeren op een leuke en verrassende manier hierover. Tijdens deze interactieve onderwijsweek aangeboden door gemeente Meppel kunnen leerlingen uit het voortgezet onderwijs gastlessen, excursies en workshops volgen over verschillende duurzame thema’s. Vanaf 4 september is het mogelijk voor docenten om hun klassen in te schrijven voor een activiteit.

 • Registreren als burgerhulpverlener

  01 september 2023

  Als burgerhulpverlener kunt u levens helpen redden in uw buurt. Kunt u reanimeren of bent u al gekwalificeerde burgerhulpverlener? Registreer u dan bij HartslagNu.

 • Hoe herkent u een rioolprobleem?

  04 augustus 2023

  Er is niks vervelender dan een verstopt riool. Het douchewater loopt niet weg of het toilet trekt niet door.

 • Uitkomst participatie omgevingsvisie

  04 augustus 2023

  Ruim 900 mensen hebben hun reactie gegeven op de drie toekomstbeelden uit de omgevingsvisie. Deze reacties kunt u lezen in het participatieverslag.

 • Duurzaamheidslening: budget beschikbaar

  U kunt bij de gemeente Meppel een lening aanvragen om uw woning energiezuiniger te maken. U leent dan geld met een aantrekkelijke rentekorting en bespaart op uw energierekening. Er gelden wel een aantal voorwaarden. Lees meer

 • Iedereen T€lt Mee festival 16 september 2023

  23 augustus 2023

  Gratis informatiemarkt voor iedereen die wil weten welke hulp er is als je financiële situatie verandert en/of je met minder inkomen te maken hebt.

 • Komst themapark naar Meppel weer stap dichterbij

  04 juli 2023

  Als het aan de gemeente Meppel ligt, blijft Noord IV een uniek buitengebied waar het fijn wonen en boeren is. Waar toekomstbestendige landbouw samengaat met ontwikkeling van natuur en water. En waar de komende jaren mogelijk een themapark verrijst met grote meerwaarde voor Meppel en de regio. Dat staat in het ontwerp omgevingsprogramma Noord IV. Daarin stellen B&W dat de komst van het themapark de voorkeur heeft boven de aanleg van een bedrijventerrein.

 • Bestrijding nesten eikenprocessierups

  09 juni 2023

  De komende weken gaan gespecialiseerde bedrijven voor ons zoveel mogelijk nesten overdag wegpakken of wegzuigen. De rupsen zitten dan in hun nesten. We doen ons best om zoveel mogelijk nesten te verwijderen. De rupsen die los over de boom lopen, verwijderen we niet.

 • Meppel presenteert robuuste keuzes

  05 juni 2023

  Het college ziet de komende jaren kansen om te investeren in de duurzame groei van Meppel. Tegelijkertijd wil de gemeente haar financiële positie versterken. Dat staat in de perspectiefnota die het college presenteert aan de gemeenteraad.

 • Groen wat gaan we doen

  02 juni 2023

  Begin juni bestrijden wij de Japanse Duizendknoop, een plant die razendsnel groeit en andere planten overwoekert. De plant kan schade veroorzaken aan bouwwerken, fundaties en riolering.

 • College biedt bestuursrapportage 2023 aan gemeenteraad aan

  30 mei 2023

  Het college van de Gemeente Meppel heeft de bestuursrapportage 2023 online aangeboden aan de gemeenteraad. De bestuursrapportage is een tussentijdse verantwoording over het jaar 2023. In deze prognose wordt een negatief resultaat verwacht van bijna € 900.000,-.

 • College stelt onderzoek bezwijken Boazbrug vast

  11 mei 2023

  Door een onafhankelijk onderzoeksbureau is een onderzoek uitgevoerd naar het bezwijken van de bovenbouw van de Boazbrug. Het college stelt het onderzoek vast en deelt de uitkomsten met de gemeenteraad.

 • Vergunningen vaste ligplaatsen historische schepen

  08 mei 2023

  Momenteel zijn 2 ligplaatsvergunningen beschikbaar voor historische schepen in de gemeente Meppel.

 • Archiefsite