Nieuwveense Landen

Aan noordwestzijde van Meppel realiseert de gemeente Meppel de duurzame uitbreidingswijk Nieuwveense Landen. Wonen in deze nieuwbouwwijk betekent energiezuinig wonen aan de stadsrand naast prachtige natuurgebieden. In het hart van de wijk zijn centrumvoorzieningen gepland.

 • Actueel

  Recente nieuwsberichten over ontwikkelingen in de wijk Nieuwveense Landen.

 • Duurzaam en gevarieerd wonen

  Nieuwveense Landen wordt een afwisselende en inspirerende woonomgeving.

 • Infrastructuur Nieuwveense Landen / Meppel Noord

  De gemeente Meppel en provincie Drenthe werken samen aan verkeersveiligheid en doorstroming van de wegen in Meppel-Noord. De aanleg van de ontsluitingswegen Nieuwveense Landen en herinrichting van de N375 zijn hier onderdeel van.

 • WIjkplatform Nieuwveense Landen

  Het wijkplatform werkt aan de leefbaarheid in de wijk. Denk aan de openbare ruimte, voorzieningen en activiteiten. Het wijkplatform, gevormd door vrijwillige bewoners uit de wijk, staat in contact met gemeente, woningbouwstichting en politie. Lees meer op hun website (klik op de titel)

 • MeppelEnergie

  MeppelEnergie is de energieleverancier in een deel van Nieuwveense Landen. In de wijkdelen Centrumwonen 1 en Broeklanden 4 is een collectief warmte-koudesysteem aangelegd om warmte en koude te leveren aan de woningen. Meer informatie op de website (klik op de titel)