Nieuwveense Landen

Aan noordwestzijde van Meppel realiseert de gemeente Meppel de duurzame uitbreidingswijk Nieuwveense Landen. Wonen in deze nieuwbouwwijk betekent energiezuinig wonen aan de stadsrand naast prachtige natuurgebieden. In het hart van de wijk zijn centrumvoorzieningen gepland.

 • Update opening ontsluitingsweg Nieuwveense Landen

  14 september 2023

  Helaas moeten we melden dat de opening van de westelijke ontsluitingsweg wederom is uitgesteld. Een nieuwe datum kunnen we nog niet noemen.

 • Zandwinning Bremenbergplas tot 2030

  08 mei 2023

  De gemeente heeft een overeenkomst voor zandwinning in de Bremenbergplas. De huidige overeenkomst loopt tot en met 2030.

 • Ontwikkeling Centrumwonen 2 eind 2023 van start

  08 mei 2023

  We zijn gestart met de voorbereidingen voor het bouwrijpmaken van het gebied Centrumwonen 2.

 • De wijk: Duurzaam en gevarieerd wonen

  De uitbreidingswijk Nieuwveense Landen is duurzaam en ruim opgezet. Met goede verbindingen naar de stad, het NS-station, de snelwegen en het buitengebied. De wijk krijgt een eigen, typisch Meppeler identiteit: eigenwijs, eigentijds en duurzaam. Nieuwveense Landen wordt een afwisselende en inspirerende woonomgeving.

 • Infrastructuur Nieuwveense Landen / Meppel Noord

  De gemeente Meppel en provincie Drenthe werken samen aan verkeersveiligheid en
  doorstroming van de wegen in Meppel-Noord. De aanleg van de ontsluitingswegen
  Nieuwveense Landen en herinrichting van de N375 zijn hier onderdeel van.

 • WIjkplatform Nieuwveense Landen

  Het wijkplatform werkt aan de leefbaarheid in de wijk. Denk aan de openbare ruimte, voorzieningen en activiteiten. Het wijkplatform, gevormd door vrijwillige bewoners uit de wijk, staat in contact met gemeente, woningbouwstichting en politie. Lees meer op hun website (klik op de titel)

 • Werkzaamheden infra Meppel Noord; Blijf op de hoogte

  Actuele informatie over de werkzaamheden aan de wegen rond Nieuwveense Landen in de app van KWS (scan qr-code) of webversie. Zo kunt u ook vragen stellen of klachten melden.

 • MeppelEnergie

  MeppelEnergie is de energieleverancier in Nieuwveense Landen. In deze wijk is een collectief warmte-koudesysteem aangelegd om warmte en koude te leveren aan de woningen in de wijkdelen Centrumwonen en Broeklanden. Meer informatie op de website (klik op de titel)