Nieuwveense landen

Aan noordwestzijde van Meppel realiseert de gemeente Meppel de duurzame uitbreidingswijk Nieuwveense Landen. Wonen in deze nieuwbouwwijk betekent energiezuinig wonen aan de stadsrand naast prachtige natuurgebieden. In het hart van de wijk zijn centrumvoorzieningen gepland.

 • Actueel: aanleg definitieve bestrating deel Nieuwveense Landen

  Maandag 16 augustus start de aannemer met het vervangen van de bouwwegen aan de Omslag, Zeefdruk en Zetsel (1-9) door definitieve bestrating.

 • De wijk: Duurzaam en gevarieerd wonen

  Uw nieuwe wijk is duurzaam en ruim opgezet met goede routes naar de stad, het NS-station, de snelwegen en het buitengebied. Aan de rand van de wijk is gestart met de aanleg van een landschapspark.

 • Informatie en documenten

  Algemene informatie en vastgestelde ruimtelijke plannen over inrichting van de wijk Nieuwveense Landen

 • Infrastructuur Nieuwveense Landen / Meppel Noord

  De plannen voor de aanleg van de wijkontsluitingswegen van Nieuwveense Landen en omliggende wegen aan de noordkant van Meppel zijn akkoord. Planning start werkzaamheden is eind 2021 of begin 2022.

 • Inrichting algemene voorzieningen

  Vlakbij het deelgebied Centrumwonen, aan de noordkant van de bestaande bebouwing aan de Nijeveenseweg, wordt het voorzieningengebied van Nieuwveense Landen gerealiseerd. Hier is ruimte voor basisonderwijs, andere maatschappelijke voorzieningen en lichte horeca zoals bijvoorbeeld een snackbar of een lunchroom.

 • MeppelEnergie

  MeppelEnergie is de energieleverancier in Nieuwveense Landen. In deze wijk is een collectief warmte-koudesysteem aangelegd om warmte en koude te leveren aan de woningen in de wijkdelen Centrumwonen en Broeklanden. Meer informatie op de website (klik op de titel)

 • WIjkplatform Nieuwveense Landen

  Het wijkplatform werkt aan de leefbaarheid in de wijk. Denk de openbare ruimte, voorzieningen en activiteiten. Het wijkplatform, gevormd door vrijwillige bewoners uit de wijk, staat in contact met gemeente, woningbouwstichting en politie. Lees meer op hun website (klik op de titel)