Nieuwveense Landen

Aan noordwestzijde van Meppel realiseert de gemeente Meppel de duurzame uitbreidingswijk Nieuwveense Landen. Wonen in deze nieuwbouwwijk betekent energiezuinig wonen aan de stadsrand naast prachtige natuurgebieden. In het hart van de wijk zijn centrumvoorzieningen gepland.

 • Actueel: inrichting straten Kropaar en Veldbeemd

  14 maart 2022

  Dinsdag 15 maart start de aannemer met de definitieve inrichting van de Kropaar en Veldbeemd bewoners zijn per brief ingelicht en de werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

 • De wijk: Duurzaam en gevarieerd wonen

  Uw nieuwe wijk is duurzaam en ruim opgezet met goede routes naar de stad, het NS-station, de snelwegen en het buitengebied. Aan de rand van de wijk is gestart met de aanleg van een landschapspark.

 • Informatie en documenten

  Algemene informatie en vastgestelde ruimtelijke plannen over inrichting van de wijk Nieuwveense Landen

 • Infrastructuur Nieuwveense Landen / Meppel Noord

  De komende jaren vinden werkzaamheden plaats aan verschillende wegen aan de noordkant van Meppel. Het gaat om het gebied rond de watertoren en de woonwijk Nieuwveense Landen. De werkzaamheden zijn nodig om de wegen goed aan te leggen voor de wijk Nieuwveense Landen en daardoor de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

 • Inrichting algemene voorzieningen

  Vlakbij het deelgebied Centrumwonen, aan de noordkant van de bestaande bebouwing aan de Nijeveenseweg, wordt het voorzieningengebied van Nieuwveense Landen gerealiseerd.

 • MeppelEnergie

  MeppelEnergie is de energieleverancier in Nieuwveense Landen. In deze wijk is een collectief warmte-koudesysteem aangelegd om warmte en koude te leveren aan de woningen in de wijkdelen Centrumwonen en Broeklanden. Meer informatie op de website (klik op de titel)

 • Werkzaamheden infra Meppel Noord; Blijf op de hoogte

  Actuele informatie over de werkzaamheden aan de wegen rond Nieuwveense Landen in de app van KWS (scan qr-code) of webversie. Zo kunt u ook vragen stellen of klachten melden.

 • WIjkplatform Nieuwveense Landen

  Het wijkplatform werkt aan de leefbaarheid in de wijk. Denk de openbare ruimte, voorzieningen en activiteiten. Het wijkplatform, gevormd door vrijwillige bewoners uit de wijk, staat in contact met gemeente, woningbouwstichting en politie. Lees meer op hun website (klik op de titel)