Nieuwveense Landen

Aan noordwestzijde van Meppel realiseert de gemeente Meppel de duurzame uitbreidingswijk Nieuwveense Landen. Wonen in deze nieuwbouwwijk betekent energiezuinig wonen aan de stadsrand naast prachtige natuurgebieden. In het hart van de wijk zijn centrumvoorzieningen gepland.

 • Actueel: ontwerp boombos klaar, prijsvraag nieuwe naam

  28 september 2022

  In Nieuwveense Landen, ten oosten van de Nijeveenseweg, komt een nieuw park. Een heerlijke plek voor jong en oud. Voor ontspanning en activiteit. Na een brainstormsessie eind maart is een voorlopig ontwerp gepresenteerd. In juni hebben bewoners hierop kunnen reageren. Met die reacties is het huidige ontwerp gemaakt.

 • De wijk: Duurzaam en gevarieerd wonen

  De uitbreidingswijk Nieuwveense Landen is duurzaam en ruim opgezet. Met goede verbindingen naar de stad, het NS-station, de snelwegen en het buitengebied. De wijk krijgt een eigen, typisch Meppeler identiteit: eigenwijs, eigentijds en duurzaam. Nieuwveense Landen wordt een afwisselende en inspirerende woonomgeving.

 • Infrastructuur Nieuwveense Landen / Meppel Noord

  Begin 2022 is gestart met diverse werkzaamheden aan verschillende wegen rond de watertoren en de woonwijk Nieuwveense Landen. De werkzaamheden zijn nodig om de wegen goed aan te leggen voor de wijk Nieuwveense Landen en daardoor de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

 • WIjkplatform Nieuwveense Landen

  Het wijkplatform werkt aan de leefbaarheid in de wijk. Denk aan de openbare ruimte, voorzieningen en activiteiten. Het wijkplatform, gevormd door vrijwillige bewoners uit de wijk, staat in contact met gemeente, woningbouwstichting en politie. Lees meer op hun website (klik op de titel)

 • Werkzaamheden infra Meppel Noord; Blijf op de hoogte

  Actuele informatie over de werkzaamheden aan de wegen rond Nieuwveense Landen in de app van KWS (scan qr-code) of webversie. Zo kunt u ook vragen stellen of klachten melden.

 • MeppelEnergie

  MeppelEnergie is de energieleverancier in Nieuwveense Landen. In deze wijk is een collectief warmte-koudesysteem aangelegd om warmte en koude te leveren aan de woningen in de wijkdelen Centrumwonen en Broeklanden. Meer informatie op de website (klik op de titel)