Nieuwveense Landen

Aan noordwestzijde van Meppel realiseert de gemeente Meppel de duurzame uitbreidingswijk Nieuwveense Landen. Wonen in deze nieuwbouwwijk betekent energiezuinig wonen aan de stadsrand naast prachtige natuurgebieden. In het hart van de wijk zijn centrumvoorzieningen gepland.

 • Nieuwe naam park Nieuwveense Landen: Mandenmakerspark

  Op 31 januari heeft het College officieel de naam Mandenmakerspark vastgesteld voor het nieuw aan te leggen park in Nieuwveense Landen. Voor de naam van het park, dat met de inbreng van omwonenden en leerlingen van het Technasium Dingstede is vormgegeven, was een prijsvraag uitgeschreven.

 • Succesvolle thema-avond: Kijk, zo ontwikkelt onze wijk!

  18 november 2022

  Op 16 november organiseerden we, samen met het Wijkplatform Nieuwveense Landen en de ontwikkelaar van Weideblick, een thema-avond in het LeerWerkcentrum. Tijdens deze avond konden belangstellenden kennismaken met het Wijkplatform en zien en horen hoe Nieuwveense Landen zich de komende jaren verder ontwikkelt.

 • Ontwerp boombos klaar, prijsvraag nieuwe naam

  In Nieuwveense Landen, ten oosten van de Nijeveenseweg, komt een nieuw park. Een heerlijke plek voor jong en oud. Voor ontspanning en activiteit. Na een brainstormsessie eind maart is een voorlopig ontwerp gepresenteerd. In juni hebben bewoners hierop kunnen reageren. Met die reacties is het huidige ontwerp gemaakt.

 • De wijk: Duurzaam en gevarieerd wonen

  De uitbreidingswijk Nieuwveense Landen is duurzaam en ruim opgezet. Met goede verbindingen naar de stad, het NS-station, de snelwegen en het buitengebied. De wijk krijgt een eigen, typisch Meppeler identiteit: eigenwijs, eigentijds en duurzaam. Nieuwveense Landen wordt een afwisselende en inspirerende woonomgeving.

 • Infrastructuur Nieuwveense Landen / Meppel Noord

  De gemeente Meppel en provincie Drenthe werken samen aan verkeersveiligheid en
  doorstroming van de wegen in Meppel-Noord. De aanleg van de ontsluitingswegen
  Nieuwveense Landen en herinrichting van de N375 zijn hier onderdeel van.

 • WIjkplatform Nieuwveense Landen

  Het wijkplatform werkt aan de leefbaarheid in de wijk. Denk aan de openbare ruimte, voorzieningen en activiteiten. Het wijkplatform, gevormd door vrijwillige bewoners uit de wijk, staat in contact met gemeente, woningbouwstichting en politie. Lees meer op hun website (klik op de titel)

 • Werkzaamheden infra Meppel Noord; Blijf op de hoogte

  Actuele informatie over de werkzaamheden aan de wegen rond Nieuwveense Landen in de app van KWS (scan qr-code) of webversie. Zo kunt u ook vragen stellen of klachten melden.

 • MeppelEnergie

  MeppelEnergie is de energieleverancier in Nieuwveense Landen. In deze wijk is een collectief warmte-koudesysteem aangelegd om warmte en koude te leveren aan de woningen in de wijkdelen Centrumwonen en Broeklanden. Meer informatie op de website (klik op de titel)