Doortrappen Drenthe: veiliger fietsen tot je 100ste!

Gemeente is partner in Doortrappen Drenthe. Samen willen we bijdragen aan het zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen.

Start 'Doortrappen' in Meppel

Op donderdag 3 juni a.s. wordt de campagne in Meppel 'afgetrapt' bij het Drukkerijmuseum..  

Deze dag is het ook wereldfietsdag. Meppel Actief organiseert in samenwerking met Meppel Diep Geluk een fiets-activiteit. U kunt tijdens deze dag (een deel van) de Route van Geluk fietsen. Tussen 10:00 en 12:00 uur zijn er verschillende sprekers en kunstenaars bij diverse 'gelukslocaties' langs de route. Voor iedere deelnemer is een attentie beschikbaar..

Ontdek de Drie- en Vierwielfiets op 30 juni

Heeft u wel eens op een drie- of vierwielfiets gefietst? Zo’n fiets is ideaal voor als u niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of uw evenwicht niet zo goed meer is. Een Drie- of Vierwielfiets houdt u in evenwicht vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Wilt u weten hoe het is om op zo'n fiets te fietsen? Kom dan naar de gratis Ontdekdag van de Fietsersbond op 30 juni van 14.00-17.00, Trainingshal Ezinge, Meppel. Aanmelden is niet nodig. Tijdens de Ontdekdag vertellen ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond alles wat u wilt weten over Drie- en Vierwielers. Er zijn verschillende dealers aanwezig die Drie- en Vierwielfietsen meenemen, zodat u onder begeleiding een proefrit kan maken. Er is geen aankoopverplichting. Ook uw eigen fiets kan omgebouwd worden naar een Driewielfiets. Neem uw eigen fiets mee en bekijk de mogelijkheden.

Doortrappen in Drenthe

Doortrappen helpt, motiveert en inspireert om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren wordt aangeboden. De activiteiten zijn opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Tijdens de activiteiten kan men bijvoorbeeld een proefrit maken op een elektrische fiets of een driewielfiets, er worden handige tips gegeven over veilig fietsen, én ontdek je de mooiste fietsroutes door Drenthe.

Kijk voor meer informatie over Doortrappen op: www.doortrappendrenthe.nl

Doortrappen logo 2019 met pay off Veiliger fietsen tot je 100ste