Deelauto's in onze gemeente

Een deelauto is een auto die gezamenlijk door inwoners van een buurt of wijk wordt gebruikt. De auto heeft een vaste locatie. Je betaalt voor het aantal kilometers dat je rijdt en de tijd dat je de auto gebruikt. Ideaal als je geen (tweede) auto hebt of als iemand anders in je gezin de auto gebruikt. In onze gemeente zijn op verschillende locaties deelauto's te vinden.

Hoe werkt het?

U kunt de auto’s makkelijk reserveren, openen en betalen via een app van aanbieder JustGo. U betaalt per kilometer en tijd of sluit een abonnement af voor lagere gebruikstarieven.

Voordelen van een deelauto

Een deelauto is ideaal als u geen (tweede) auto hebt of als iemand anders in uw gezin de auto gebruikt. De deelauto’s in Meppel zijn elektrisch. Elektrisch rijden draagt bij aan milieu- en klimaatdoelstellingen. Tot ongeveer 8.500 km per jaar is een deelauto goedkoper dan een eigen auto. U hebt geen vaste lasten.

Waar staan de auto’s?

In Meppel staan deelauto’s in Berggierslanden, in Nijeveen en in de Oosterboer. In Berggierslanden aan de Valeriaan bij nummer 13, in Nijeveen aan de Burgemeester Weimalaan bij nummer 1 en in de Oosterboer aan de Osseweide bij nummer 32. Bij het station staat een deelauto van Greenwheels.

Waarom deelauto’s? 

De deelauto’s zijn geplaatst op initiatief vanuit de bewoners(organisaties): Duurzaam Berggierslanden, Duurzaam Nijeveen/Dorpsvereniging Nijeveen en Wijkplatform Oosterboer. De gemeente wil met de bewonersorganisaties de kansen en mogelijkheden van deelmobiliteit verkennen.

Meer weten en aanmelden?

Kijk op www.justgo.nl/provincies/drenthe voor meer informatie over de deelauto's. Daar kunt u zich ook meteen aanmelden om een deelauto te gebruiken. U hoeft zich maar één keer aan te melden om alle auto’s in de gemeente Meppel te kunnen gebruiken. Of neem contact op met Duurzaam Berggierslanden , Duurzaam Nijeveenof met het wijkplatform voor de wijk Oosterboer.

Meer initiatieven over delen in Meppel? Kijk op www.meppelvoorelkaar.nl/meppel-deelt voor alle initiatieven.

Deelauto Oosterboer