Stadsvervoer

Reizen in de gemeente Meppel met het openbaar vervoer kan op verschillende manieren. In Meppel rijden bussen van Qbuzz en de Mug. Alle bussen hebben een lage instap en de kinderwagen en rollator kunnen mee. Op deze pagina zetten we de mogelijkheden op een rij.

Mogelijkheden

De Muglogo de mug

Deze (taxi)bus rijdt langs de meest gebruikte haltes en tijden in de Oosterboer en Haveltermade. De rest van de dag wordt De Mug flexibel ingezet. Reizigers met een Wmo-indicatie kunnen op vertoon van hun mobiliteitspas in- en uitstappen bij een aantal vaste opstapplaatsen. Ook leerlingen met een pas kunnen met deze bus naar school reizen. Mensen die geen mobiliteitspas hebben betalen om mee te reizen.

Vanaf zaterdag 17 december rijdt De Mug voortaan op zaterdag ook een route door de Koedijkslanden.

Tarieven 2022

  • niet Wmo-pashouders € 1,50 (kaartje is 2 uur geldig)
  • Wmo-pashouders € 1,00 (kaartje is 2 uur geldig) Let op: voor toekenning Wmo-pas gelden specifieke voorwaarden en medisch onderzoek.

Download de dienstregeling (PDF). Heeft u moeite met het lezen van dit digitale document? Het is mogelijk om het op papier te ontvangen. Stuur daarvoor een e-mail naar postbus@meppel.nl of bel met 14 0522.

Buslijn 28

De route van buslijn 28 gaat via het NS-station – Rembrandtlaan – Europalaan – Industrieweg – Zuiderlaan – NS station door naar Dwingeloo. De eerste rit komt om 6:30 uur door de wijk. In de spitsuren rijdt de bus elke 30 minuten, buiten de spits is dat één keer per uur. De laatste bus vertrekt om ca. 18:30 uur vanaf het station.

Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op www.qbuzz.nl/gd

Tarieven

Om met de bus te reizen moet u een kaartje kopen of u reist met de OV-chipkaart.

OV-chipkaart

Reizen met de OV-chipkaart is het voordeligst. Helemaal als u een persoonlijke OV-chipkaart heeft. Kinderen en ouderen krijgen dan korting. U vraagt uw OV-chipkaart aan op www.ov-chipkaart.nl

  • Normaal tarief Instap € 1,00, Per kilometer € 0,18
  • Korting voor ouderen Instap € 0,67. Per kilometer € 0,12

Stapt u binnen 30 minuten over op een andere bus van Qbuzz, dan betaalt u niet opnieuw het instaptarief.

In de bus een kaartje kopen

U kunt ook in de bus een enkeltje kopen. Dit kan alleen met de PIN-pas. Dit kaartje kost in 2022 € 2,84. Hiermee reist u binnen Meppel. Het is een uur geldig. U kan er op het station ook mee overstappen op een andere bus van Qbuzz. Dit kaartje is NIET geldig op de stadsbus Mug.

Hubtaxi

Inwoners die geen bushalte in de buurt hebben of reizen in de avond of in het weekend, kunnen tegen betaling gebruik maken van de hubtaxi. Deze taxi brengt reizigers van het (woon)adres naar het station in Meppel om daar over te stappen op de bus of de trein. Reserveren kan via 0800 – 82 94 225.

Meer informatie over de tarieven is te vinden op www.hubtaxi.nl

Wmo-vervoer

Als u geen gebruik kunt maken van het reguliere openbaar vervoer en ook op een andere wijze het vervoer niet kunt regelen is Wmo-vervoer mogelijk een oplossing. Lees meer over Wmo-vervoer >>

Meer informatie en contact

Voor meer informatie, een reactie of vraag kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via telefoon14 0522 of per mail postbus@meppel.nl.