Onderwerpen eerdere nieuwsbrieven

 • Bewonerswerkgroep aan de slag

  11 december 2023

  Tijdens de Startbijeenkomst Oosterboer meldden bewoners zich aan voor de bewonerswerkgroep Warmteplan Oosterboer. In het nieuwe jaar komt de bewonerswerkgroep bij elkaar. U kunt zich hiervoor aanmelden.

 • Drukbezochte Startbijeenkomst Oosterboer

  Hoe maken we van Oosterboer een aardgasvrije wijk? Die vraag staat de komende maanden centraal als de wijkbewoners aan de slag gaan met het maken van het Warmteplan. Bij de startbijeenkomst afgelopen 23 november waren ruim 350 inwoners uit de wijk aanwezig in De Samenstroom.

 • Duurzaam Oosterboer

  08 december 2023

  Duurzaam Oosterboer is een groep enthousiaste wijkbewoners die zich inzet om de woonwijk zo duurzaam mogelijk te maken. In het proces om Oosterboer aardgasvrij te maken is Duurzaam Oosterboer richting de wijk informerend en ondersteunend. Ze vinden het omgekeerd ook belangrijk om te weten waar de gemeente op koerst, zodat zij wijkgenoten kunnen informeren en inspireren. Duurzaam Oosterboer is vertegenwoordigd in de bewonersgroep Warmteplan Oosterboer.

 • Fixteam Drenthe en Energiecoaches

  15 januari 2024

  In februari 2024 komt het Fixteam Drenthe langs in de wijk Oosterboer. Het mobiele klusteam helpt wijkbewoners concreet met eenvoudige, energiebesparende maatregelen die meteen resultaat opleveren. Denk aan het aan- brengen van tochtstrippen en radiatorfolie, het dichten van kieren en naden en het instellen van de cv-ketel.

 • Verzwaren elektriciteitsnet Oosterboer

  11 december 2023

  Het stroomgebruik in Oosterboer neemt de komende jaren toe. Dit komt doordat meer mensen thuiswerken en doordat er meer duurzamere warmtesystemen worden aangeschaft, zoals (hybride) warmtepompen en zonnepanelen én elektrische auto’s.