Ontwerp transitievisie warmte

In de ontwerp tranisitievisie warmte leest u meer over de plannen hoe we alle gebouwen in de gemeente Meppel in 2040 aardgasvrij maken.

We gaan in de gemeente Meppel van het aardgas af. Dat staat vast. Hoe we van het aardgas af gaan, willen we samen met u bepalen. Onze gebouwen moeten technische aangepast, maar ook ons gedrag moet veranderen. Koken op aardgas kan straks niet meer. De overstap naar duurzame warmtebronnen gaat een uitdaging zijn. Maar samen met u kijken we naar de toekomst van onze gemeente. Voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen.

Ontwerpvisie

Hoe maken we per wijk, dorp en bedrijventerrein de stap naar aardgasvrij en wat betekent dit voor inwoners en ondernemers? Welke duurzame technieken zijn mogelijk, hoe oud zijn woningen en gebouwen en staan ze dicht op elkaar of ver van elkaar af? Hoe worden panden nu verwarmd en welke technieken zijn in de toekomst geschikt? Om deze vragen te beantwoorden, heeft de gemeente een document opgesteld met als naam ontwerp transitievisie warmte (PDF).

Elke gemeente in Nederland moet een ontwerpvisie maken. De ontwerpvisie is samen met inwoners, ondernemers, netbeheerders, woningcorporaties en andere deskundigen gemaakt. Zij hebben de gemeente begeleid en hun mening gegeven. In het document vindt u ook een routekaart wanneer een wijk van start gaat.

Geef uw mening

Voor u als inwoner of ondernemer gaat er het nodige veranderen. Daarom is uw mening voor ons ook heel belangrijk. Geef uw mening over de ontwerpvisie.

Warmtetransitievisie in het kort

infographic infographic_2

Download een vergroting (PDF)