Steenbreek Meppel

De gemeente Meppel gelooft dat een groene omgeving aantrekkelijker en beter is voor de inwoners. Een groene leefomgeving zorgt voor meer biodiversiteit, minder wateroverlast en een koelere stad in warme periodes. Meppel heeft zich daarom aangesloten bij Steenbreek.

De enthousiaste vrijwilligersgroep “Steenbreek Meppel” wil Meppel met ondersteuning van de gemeente groener maken. We organiseren acties om bewoners te motiveren hun leefomgeving te vergroenen. Op de landelijke website van Steenbreek staat meer algemene informatie over wat dit zoal in kan houden, zie www.operatiesteenbreek.nl

Nieuw: regentonactie Meppel,. Check de informatie op de Facebookpagina

Dit deden we in 2019

2019 was jaar van het opstarten van Steenbreek in Meppel. Bekend worden bij de inwoners van Meppel is dan belangrijk. Daarom zijn er meer dan 3000 folders verspreid, o.a. in de optocht van Donderdag Meppeldag. In de krant stond de eerste ‘Tegel eruit, plant erin’ tuin met een artikel over Steenbreek. In presentaties op groene dagen is informatie gegeven over Steenbreek, bijvoorbeeld op de plantenruilbeurs. Via een bloembollenactie op een school zijn 300 zakjes bloembollen verspreid, die gaan in het voorjaar voor kleur zorgen en zijn een eerste voedselbron voor bijen en insecten.

Met de actie ‘Steentje eruit, steuntje in de rug’ willen we iedereen helpen om echt de eigen tuin te vergroenen. Steenbreek vergoedt 50% van de kosten voor de planten die voor stenen in de plaats komen tot maximaal € 60. De eerste 5 inwoners van Meppel hebben op deze manier hun tuin al groener gemaakt. Bent u ook geïnteresseerd? Stuur een mail naar steenbreekmeppel@gmail.com dan krijgt u meer informatie over de voorwaarden.

voorbeeldtuin

Plannen 2020

De € 60 actie voor Stenen eruit, Planten erin gaat gewoon door. Het vroege voorjaar en de herfst zijn uitstekende periodes om met het groener maken van uw tuin aan de slag te gaan. -Een soortgelijke actie voor regentonnen is in de maak. Binnenkort komt daarover informatie. -Om de acties nog meer onder de aandacht te brengen en een boost te geven komt er een wedstrijd waarbij een make-over van een voortuin is te winnen. -Met meer vrijwilligers die zich wil inzetten voor Steenbreek kunnen we Meppel, Nijeveen, Kolderveen en Rogat nog sneller groener maken. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden, zowel in het organiseren en meevergaderen als in het af en toe praktische hand- en spandiensten verrichten.

Nieuwe leden

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden. We vergaderen 1 x per 6 weken maar willen ook graag praktisch bezig zijn.

We zoeken mensen:

  • die ideeën hebben om verstening in Meppel te vergroenen of,
  • die contacten met mensen kunnen leggen of,
  • die folders willen rondbrengen of,
  • die voor Steenbreek PR wil verzorgen of,
  • die een affiniteit hebben om mail contacten te beantwoorden of,
  • die een affiniteit hebben om een website te bouwen of,
  • iedereen die haar of zijn steentje wil bijdragen Meppel te vergroenen of,
  •  …….

We komen hierover graag met u in contact. Stuur bij interesse een bericht naar steenbreekmeppel@gmail.com.

 

steenbreek logo