Juni Warmtemaand

De hele maand juni was het Warmtemaand in de wijk Koedijkslanden. Voor bewoners van Koedijkslanden organiseerden we allerlei activiteiten over aardgasvrij wonen.

De Koemarkt

De jaarlijkse Koemarkt in het centrum van Koedijkslanden was zaterdag 24 juni. Een hele zonnige dag met leuke activiteiten en veel gezelligheid. Ook de gemeente Meppel was aanwezig met een kraampje over Aardgasvrij Koedijkslanden. Bezoekers konden hier alle informatie vinden en vragen stellen over de weg naar een aardgasvrij Koedijkslanden. Ze kregen handige tips om makkelijk energie te besparen en te isoleren.

Informatieavond Aardgasvrij Koedijkslanden

Dinsdagavond 27 juni organiseerde gemeente Meppel voor alle inwoners van Koedijkslanden de bijeenkomst Aardgasvrij Koedijkslanden. In het Terra MBO werden ruim 120 inwoners bijgepraat over het warmteplan voor Koedijkslanden. Wat is nou precies een warmteplan? Wat betekent dit voor de wijk en wat betekent het voor u? Er werd verteld over de mogelijke technieken voor een aardgasvrij Koedijkslanden en de betaalbaarheid. Over isoleren en besparen. Eerder gestelde vragen - onder andere tijdens de buurtborrels - werden besproken en er was volop gelegenheid om nieuwe vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Naast de gemeente waren er andere betrokkenen aanwezig, zoals energiecoaches, het Drents Energieloket en Woonconcept.

Fixteam Drenthe

Het Fixteam Drenthe is langs geweest bij ongeveer 100 huizen in de wijk Koedijkslanden. Het mobiele klusteam hielp wijkbewoners met eenvoudige, energiebesparende maatregelen zoals:

  • het aanbrengen van tochtstrippen en radiatorfolie;
  • het dichten van kieren en naden;
  • het instellen van de cv-ketel.

Inwoner Carel over het Fixteam bij hem thuis

“Al heel lang wilden we een aantal deuren in huis voorzien van tochtstrippen of deurdorpels. Zelf had ik van alles geprobeerd, maar dat lag er of na een paar dagen weer af of het werkte niet goed. Tijdens de buurtborrel hoorde ik over het Fixteam Drenthe, dus meldde ik me aan.” Een kleine twee weken later stond er een busje bij Carel voor de deur. “Het Fixteam bekeek mijn deuren en vertrok weer. Nog geen twee uur later kwamen ze terug met het juiste materiaal en heel snel was alles opgelost. En helemaal gratis, daar kan ik nog niet over uit. Ik ben er ontzettend blij mee! Voor mij blijkt maar weer dat, in tegenstelling tot mijn eigen geklungel, vakmanschap echt wat waard is,” lacht Carel.

Energiespeurtocht Aardgasvrij Meppel

Samen op ontdekkingstocht in eigen huis en straat. Zijn er ledlampen in huis? Hoe makkelijk is het eigenlijk om water te besparen? Kinderen die meededen aan de energiespeurtocht in Koedijkslanden, kregen een leuke prijs.