Mariska Hoekstra

Een ring

Een woord

Een liefde

die voor altijd bij je hoort

Over trouwen..

Hebben jullie een datum? En een droomlocatie? En willen jullie een BABS om jullie huwelijk te voltrekken in de gemeente Meppel? Jullie liefde, jullie herinneringen en jullie toekomst dat is waar ik mijn woorden aan geef door een mooie speech te schrijven voor jullie huwelijksdag! Een verhaal met een lach en misschien een traan. Deze dag draait om jullie liefde en jullie wens om in het huwelijk te treden met elkaar. Een hele bijzondere gebeurtenis die alle aandacht verdient. Ik kijk er naar uit om jullie huwelijk te gaan voltrekken! De plaats of tijd van de huwelijksvoltrekking, samenstelling of afkomst van het bruidspaar, een zaal vol of een enkele gast, kinderen, traditioneel of juist buiten de lijntjes, kom maar op!

Over mij..

Mijn naam is Mariska Hoekstra en ik woon in Kolderveen. Ik ben werkzaam in het onderwijs als intern begeleider en leerkracht. Maar er is tijd voor meer.. De mooie dingen van het leven, daar kan ik enorm van genieten; ik houd van een goed verhaal(vertellen), eindeloos koffie(of wijn) drinken, hardlopen in de natuur(wandelen mag ook), afspreken met vrienden of een onverwachte ontmoeting. Een goed gesprek, humor en zelfspot zijn mij niet vreemd. Ik hou van de zon, ik hou van de sneeuw, ik hou van de liefde en mijn familie is mij lief.

Aan het werk zijn als trouwambtenaar zie ik echt als iets heel unieks.

Een eervolle taak om in vertrouwen persoonlijke verhalen te horen en te mogen vertellen tijdens de huwelijksceremonie. Naast dat deze procedure heel zorgvuldig gedaan moet worden vind ik ook dat de gehele ceremonie alle aandacht verdient. Inmiddels heb ik al een paar jaar mogen ervaren hoe bijzonder en uniek dit steeds weer is. Ik vind het leuk om mensen te leren kennen, nieuwe verhalen te horen. Door goed te luisteren en dit om te zetten in een mooie toespraak kan ik echt iets toevoegen aan deze mijlpaal.

Laat het trouwseizoen 2024 maar van start gaan, ik wil de uitdaging wel weer aan gaan om van elke trouwerij iets heel speciaals te maken.

Mariska Hoekstra

trouwambtenaar Mariska