Gerben Bakker

gerben_bakker

“Ja, ik wil!!”

Jullie hebben onvoorwaardelijk voor elkaar gekozen en jullie toekomst wordt een gezamenlijke toekomst. De filosoof Kierkegaard zei: “Het huwelijk blijft de belangrijkste ontdekkingstocht die de mens kan ondernemen”. Dat ik als trouwambtenaar van de gemeente Meppel een bescheiden – maar herinneringsvolle – bijdrage mag leveren aan de start van jullie ontdekkingstocht, zou ik een eer vinden.

Het geluk en de liefde vieren is wat mij betreft het grondrecht van ieder mens, en dus van iedere Meppeler. Jullie zijn als mens en als toekomstig echtpaar uniek. In het gesprek dat ik met jullie – ruim voor de huwelijksdag – voer, luister ik onbevooroordeeld naar jullie wensen voor de huwelijksceremonie. Met oprechte interesse verdiep ik mezelf in jullie wensen, verhalen en vragen. Graag doe ik inspiratie op voor een persoonlijke, liefdevolle, respectvolle en enthousiaste ceremonie, waarin ik taal creatief benut. Met een prettige stem en een humorvolle ondertoon – afgewisseld met de nodige diepgang – borg ik vervolgens zowel het persoonlijke en informele karakter als het formele en wettelijke karakter van de ceremonie. Samen met jullie én voor jullie creëer ik een unieke en herinneringsvolle ceremonie die rechtdoet aan wie jullie zijn.

En dan: wie ben ik? Getrouwd, vader van drie dochters, liefhebber van muziek en sport. In mijn werkzame leven ben ik docent bij Hogeschool Windesheim in Zwolle (opleiding Academie voor Lichamelijke Opvoeding), daarnaast werk ik als onderwijskundig adviseur bij de Politieacademie in Apeldoorn.

Ik hoop dat ik jullie met deze korte introductie enthousiast en nieuwsgierig heb gemaakt en zie er naar uit om elkaar te ontmoeten.