Kalender afvalinzameling

U bekijkt de afvalkalender digitaal via onze website of de gratis app Meppel Afval. U kunt de afvalkalender op papier aanvragen via ons klantcontactcentrum.

Hoe werkt de digitale afvalkalender

Open de website met de digitale afvalkalender.
  • Vul uw postcode en huisnummer in en klik op bevestigen;
  • Bekijk de informatie op de kalender per maand of print eenvoudig uw eigen jaarkalender.

U kunt de gegevens ook importeren in uw eigen digitale agenda via de optie 'bewaar in kalender'.

App: Meppel afval

De afvalkalender is ook beschikbaar in de app Meppel Afval voor smartphone en tablet. U kunt de app downloaden in de appstore (als iphone app)  en in de playstore voor android. Het is mogelijk de app zo in te stellen dat hij een melding geeft als een bepaalde afvalsoort wordt opgehaald bij u in de straat. Ook bij (tijdelijke) veranderingen wordt u op de hoogte gebracht met een melding.

Geen afvalkalender op papier

Steeds meer mensen maken gebruik van een smartphone. Met de Meppel Afval app kunnen wij onze inwoners sneller informeren als er wijzigingen zijn. In de app vindt u veel informatie over de soorten afval (grondstoffen). U kunt herinneringen instellen, zodat u niet vergeet wanneer in uw straat wordt ingezameld. De productie en verspreiding van papieren kalenders is erg duur. Voor elke route moeten we aparte kalenders maken. Ook worden de papieren kalenders steeds minder gebruikt.

Papieren kalender 2024 ontvangen

De nieuwe afvalkalender voor 2024 is vanaf 15 december aan te vragen via e-mail postbus@meppel.nl of telefonisch 14 0522.