Afvalkalender

De afvalkalender is alleen digitaal te raadplegen. U kunt de afvalkalender downloaden via de website of u kunt de gratis app Meppel afval gebruiken. Wilt u toch een papieren versie dan kunt u deze zelf downloaden en printen.

Hoe werkt de digitale afvalkalender?

Open de website met de digitale afvalkalender.
  • Vul uw postcode en huisnummer in en klik op bevestigen
  • Bekijk de informatie op de kalender per maand of print eenvoudig uw eigen jaarkalender

U kunt de gegevens ook importeren in uw eigen digitale agenda via de optie 'bewaar in kalender'.

App: Meppel afval

De afvalkalender is beschikbaar in de app voor smartphone en tablet onder de naam Meppel afval. U kunt de app downloaden in de appstore (als iphone app)  en in de playstore voor android. Het is mogelijk de app zo in te stellen dat hij een melding geeft als een bepaalde afvalsoort wordt opgehaald bij u in de straat. Ook bij (tijdelijke) veranderingen wordt u op de hoogte gebracht met een melding

Waarom geen afvalkalender meer op papier?

Steeds meer mensen maken gebruik van een smartphone. Met de afval app kunnen wij onze inwoners sneller informeren als er wijzigingen zijn. De app is een handige verzamelplaats met alle informatie over de soorten afval (grondstoffen). U kunt herinneringen instellen zodat u niet vergeet wanneer in uw straat wordt ingezameld. De productie en verspreiding van papieren kalenders is erg duur, omdat voor elke route aparte kalenders moeten worden gemaakt. Ook worden de papieren kalenders steeds minder gebruikt.

Ik wil toch een papieren versie ontvangen. Kan dat?

Wilt u toch graag een papieren versie van de kalender ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente via e-mail postbus@meppel.nl of telefonisch 14 0522. Dan sturen wij u een kalender toe.

afvalcontainers