Ondersteuning

 • Begeleiding groep

  Begeleiding groep is bij veel mensen bekend onder de naam dagbesteding of dagverzorging. Samen bekijken we wie u bent als persoon, wat u zelf kunt en waar u ondersteuning bij wilt hebben. Denk hierbij aan activiteiten buitenshuis die bijvoorbeeld school of werk vervangen.

 • Begeleiding individueel

  Heeft u hulp nodig bij sociale contacten, omgaan met geld of het op orde brengen van uw dagelijks leven? Lukt het u niet om zelf voor een zinvolle daginvulling te zorgen? Samen met u en uw naasten kijken wij wat de mogelijkheden zijn.

 • Onafhankelijke cliëntondersteuning

  Heeft u hulp of ondersteuning nodig in het dagelijks leven? Onze tip: schakel een cliëntondersteuner in! Twee mensen weten meer dan één. Hulp van een adviseur die met u meedenkt kan helpen duidelijk maken wat belangrijk is voor u.

 • Ondersteuning in het huishouden

  Wanneer u hulp nodig heeft in het huishouden en mensen uit uw omgeving u niet kunnen helpen, komt u misschien in aanmerking voor hulp in het huishouden via de gemeente.

 • Respijtzorg voor mantelzorgtaken

  Soms wilt of moet u uw mantelzorgtaken even overdragen aan een ander. U heeft tijd voor uzelf nodig. Bijvoorbeeld voor ontspanning, om bij te tanken of tijd voor andere gezinsleden. Dit wordt respijtzorg genoemd.

 • Unieksporten Uitleen

  Meppel is ook aangesloten bij Unieksporten Uitleen. Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor (jong)volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel. Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past. Daarnaast is het meer dan alleen een uitleenservice voor sportrolstoelen of handbikes, het is ook een mobiliteitsgarantie. Dat betekent dat je o.a. advies krijgt over het sporthulpmiddel, hij wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.