Geldzorgen

Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Uw gemeente gaat graag met u in gesprek om u te ondersteunen bij uw geldzaken. Ook als u al schulden heeft zoeken we samen naar oplossingen.

Onze hulp is professioneel en gratis. In Meppel werken we samen met diverse instanties: Welzijn Meppel, Gemeentelijke Kredietbank, Humanitas, Leenfonds Meppel/ Arme Kant van Meppel, MEE Drenthe, SchuldHulpMaatje, Actium, Woonconcept. Uiteraard worden gegevens en informatie vertrouwelijk behandeld. Lees ook onze privacyverklaring

Wilt u graag hulp, maar spreekt u geen Nederlands? Vraag een familielid of vriend om te vertalen. Hij of zij kan ons bellen of mailen.

Contact consulent Geldzorgen

De consulenten Geldzorgen zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

U kunt zich ook direct online aanmelden voor een intake-gesprek

Zet de eerste stap: doe de online geldfit test

Op de website geldfit.nl kan iedereen een online test doen. Aan de hand van een aantal korte vragen wordt uw financiële situatie in kaart gebracht en krijgt u een persoonlijk advies. Ook krijgt u een overzicht van hulp die beschikbaar is in de gemeente. Belt u liever? Bel dan gratis telefoonnummer 0800-8115.

Vroegsignalering van betalingsachterstanden

Gemeenten hebben de wettelijke taak om inwoners met betalingsachterstanden te helpen. Wij ontvangen signalen over achterstanden in betaling van woningcorporaties, zorgverzekeraars, drinkwater- en energieleveranciers. Als wij signalen ontvangen bieden wij hulp om erger te voorkomen. Het accepteren van deze hulp is niet verplicht.

Een consulent uit het team Geldzorgen neemt contact met u op. Dit kan zowel per mail/brief zijn, via telefonisch contact, als door middel van een huisbezoek. De consulent Geldzorgen biedt u gratis hulp, waarbij er samen naar een oplossing gezocht wordt.

De gemeente gaat zorgvuldig met uw gegevens om. En gebruikt uw gegevens alleen om contact met u op te zoeken.