Het Geldloket Meppel

Inwoners met vragen of zorgen over hun geldzaken kunnen terecht in het Geldloket Meppel in de bibliotheek van Meppel. De ondersteuning is gratis.

Centrale plek

Het Geldloket Meppel is één centrale plek waar inwoners terecht kunnen met alle vragen over geldzaken. Medewerkers staan klaar om inwoners te informeren, te helpen of (eventueel) door te verwijzen. Het team bestaat uit professionals afkomstig van verschillende organisaties en beschikt daardoor over veel kennis.

Het Geldloket biedt hulp bij:

  • administratie
  • het invullen van formulieren
  • het aanvragen van gemeentelijke voorzieningen
  • geldzorgen als door een verandering in het leven ook het financiële plaatje verandert
  • vragen over geld(zorgen)

Laagdrempelig

Het Geldloket is opgezet door Welzijn Mensenwerk, gemeente Meppel en de Bibliotheek Meppel (Informatiepunt Digitale Overheid). Aan de basis ligt het project ‘De geweldige wijk’ dat in 2021 is gestopt. Tijdens dat project werd duidelijk dat inwoners behoefte hebben aan een laagdrempelige plaats waar ze hun geldvragen kunnen stellen. Het Geldloket Meppel voorziet daar in.

Openingstijden

Het Geldloket is geopend op maandag en woensdag van 11:00 tot 15:00 uur. Er kan zonder afspraak binnen worden gelopen. Het adres van het Geldloket is Marktstraat 27 in Meppel (in de bibliotheek).