De Tuinkamer: landschappelijk wonen in Nieuwveense Landen.

Het college van B&W en gebiedsontwikkelaar VanWonen hebben overeenstemming bereikt over het plan ‘De Tuinkamer’. In het deelgebied Parkwonen 3/4/5 in de wijk Nieuwveense Landen verrijzen de komende jaren 102 woningen, van rug-aan-rug tot vrijstaande woningen.

Gemeente Meppel en VanWonen tekenen overeenkomst

Op vastgoedbeurs Provada zijn vanmiddag in Amsterdam de handtekeningen gezet onder de koop-realisatieovereenkomst. Gemeente Meppel en VanWonen tekenen voor De Tuinkamer 11 juni 2024

Wethouder Robin van Ulzen is blij met de komst van ‘De Tuinkamer’; “De variëteit en ruime opzet maakt dit plan uniek. Daarbij is er ruimte voor zowel starters als doorstromers. Dus landelijk wonen is niet alleen weggelegd voor de happy few.”  VanWonen Directeur André ten Vergert voegt daar aan toe: “In De Tuinkamer woon je straks in een duurzame woning in een groen buitengebied, maar met het levendige centrum van Meppel binnen handbereik.” 

De Tuinkamer

De verkaveling van het stedenbouwkundig plan is afgeleid van de historische structuren in (Drentse) dorpen. Vaak lagen de huizen in het centrum van de dorpen aan een brink. Maar ook langgerekte dorpen aan een weg zijn van oudsher veel te zien, de zogenaamde lintdorpen. Zo ook in ‘De Tuinkamer’. De tuinen van de woningen sluiten op natuurlijke wijze aan op het landschappelijk park, dat zo het verlengde vormt van de tuin. Daarbij zijn in het plan alleen natuurlijke erfafscheidingen opgenomen, zoals hagen en takkenrillen. Zo realiseert VanWonen landelijk wonen in Nieuwveense landen, in samenwerking met wUrck architectuur stedenbouw landschap. 

Planning

Het plan voor De Tuinkamer wordt in fases ontwikkeld. VanWonen start deze week met de pre-sale van de eerste fase van De Tuinkamer. De oplevering van de eerste woningen is gepland begin 2026. Kijk voor meer informatie op www.detuinkamermeppel.nl.

Vogelvlucht De Tuinkamer Meppel (VanWonen)