Gemeente Meppel geeft het door

‘Geef het door’ is een samenwerking van de twaalf Drentse gemeenten. Samen hebben we het doel om zo weinig mogelijk restafval over te houden. En om dus zoveel mogelijk afval opnieuw te gebruiken.

Wijzer met afval

Mag een pizzadoos bij het oud papier? En bij welk afval horen melkpakken? Afval scheiden is goed voor het milieu en nuttig. Veel materialen die we als afval zien, kunnen als grondstof voor nieuwe producten gebruikt worden. Daarom is het belangrijk om afval ook op de juiste manier te scheiden.

Wat gebeurt er met mijn afval?

Het meeste afval dat we produceren, kan worden gescheiden. Na inzameling wordt dat afval gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Zo kan oud papier tot wel zeven keer opnieuw gebruikt worden, wordt van groente-, fruit- en tuinafval compost of brandstof gemaakt en zijn plastic verpakkingen en flesjes een goede basis voor kunststof banken in het park.

Wat kan er worden gescheiden?

Om afval te kunnen hergebruiken is goed scheiden belangrijk. En gelukkig wordt veel afval apart ingezameld. Het kleine deel dat overblijft, mag bij het restafval. Hieronder vindt u meer informatie over de inzameling van verschillende afvalstromen.

Geef het door

Restafval terugbrengen doen we door afval te scheiden. Daardoor wordt minder afval verbrand en méér afval gebruikt als hernieuwbare grondstof. Steeds meer inwoners van Drenthe doen hieraan mee en dragen zo een steentje bij aan verduurzaming. Benieuwd naar hun verhalen of meer weten over afval scheiden? Lees er meer over op de website Geef het door. (link externe website).