Gemeente Meppel geeft het door

‘Geef het door’ is een samenwerking van de twaalf Drentse gemeenten. Samen hebben we het doel om zo weinig mogelijk restafval over te houden. En om dus zoveel mogelijk afval opnieuw te gebruiken.

Iedereen heeft dagelijks met afval te maken. Door uw afval goed te scheiden, kan heel veel afval kan opnieuw gebruikt worden om nieuwe producten van te maken. Zo wordt afval verwerkt tot grondstof voor iets nieuws. Doe ook mee en geef het door! Lees meer op www.drenthegeeftdoor.nl (link externe website). Wilt u weten op welke manier wij u helpen bij het scheiden van uw afval? Maak uw keuze:

GFT (Groente-, Fruit- en tuinafval)

Een inwoner van de gemeente Meppel gooit per jaar gemiddeld 152 kilo groente- fruit en tuinafval weg; 86% bij het GFT-afval en 14% bij het restafval.

Afbeelding geef het door GFT

PMD (plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons)

Een inwoner van de gemeente Meppel gooit per jaar gemiddeld 31,6 kilo PMD weg; 66% in de PMD-container of PMD-zak en 34% bij het restafval.

Afbeelding geef het door PMD

VET-goed (vetten, elektrische apparaten, textiel)

Een inwoner van de gemeente Meppel gooit per jaar gemiddeld 19,6 kilo textiel weg; 29% in de textielcontainer of via de VET-goed route en 71% bij het restafval.

Afbeelding geef het door textiel

Oud papier

Een inwoner van de gemeente Meppel gooit per jaar gemiddeld 72 kilo papier en karton weg; 82% bij het oud papier en 18% bij het restafval.

Afbeelding geef het door papier

Glas

Een inwoner van de gemeente Meppel gooit per jaar gemiddeld 30,8 kilo glas weg; 72% in de glasbak en 28% bij het restafval.

Afbeelding geef het door glas

 

Afval is geen troep

Een inwoner van de gemeente Meppel heeft per jaar gemiddeld 446 kilo afval; 70% gescheiden en 30% bij het restafval. Huidig: 134 kilo restafval. Doel: maximaal 100 kilo restafval per inwoner per jaar.

Afbeelding geef het door algemeen afvalscheiden