Cursus Zorg om dementie

Wij organiseren samen met de gemeente Westerveld en de Noorderboog een cursus "Zorg om dementie". De cursus bestaat uit 4 avonden en wordt aangeboden aan naasten die zorgen voor iemand met dementie uit de gemeente Meppel of Westerveld en naasten die zorgen voor iemand met dementie en zelf in de gemeente Meppel of Westerveld wonen.

Inhoud cursus

U heeft gehoord dat uw partner, vader, moeder of een andere naaste dementie heeft. Dit roept vragen op: hoe verloopt de ziekte? Waarom verandert het gedrag van mijn geliefde? Hoe kan ik daarmee omgaan? Hoe kan ik hem/haar het beste  helpen? Waar kan ik terecht met al mijn vragen? Tijdens de cursus ‘zorg om dementie’ krijgt u antwoord op deze vragen. Tijdens de cursus is er ruimte om uw eigen ervaringen te delen en te horen wat er bij andere naasten speelt. 

De cursus wordt gegeven door Judith Mittendorff (GZ-psycholoog) en Ilona Luten (maatschappelijk wer-ker) van Noorderboog en wordt kosteloos aangeboden door de gemeenten Meppel en Westerveld.  

Waar en wanneer

Woensdag 5 en 19 juni, 3 en 17 juli van 19.00 - 21.00 uur in De Veldkei, Dorpsstraat 78, 7971 BX Havelte

Aanmelden

Aanmelden kan telefonisch (06) 51 95 16 24 of per mail i.luten@noorderboog.nl. Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers. Deelname vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Na aanmelding ontvangt u een definitieve bevestiging.