Stagiare team Openbare Orde en Veiligheid

"Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen Cyberagent te maken en om digitale veiligheid blijvend op de basisschool agenda te krijgen.”

Uitrol project Hackshield

Luc is stagiair bij de gemeente Meppel bij team Openbare Orde en Veiligheid. Hij werkt aan de uitrol van het project Hackshield. Zijn doel: een digitaal, veilig en weerbaar Meppel. Samen met Hackshield, Politie Meppel en Welzijn MensenWerk promoot hij het spel Hackshield. Een spannend spel over de gevaren op internet. Het spel leert kinderen (online) skills waarmee ze zich kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit zoals hacken, datalekken en phishing. Ook stimuleert het spel de kinderen om ouders en opa’s en oma’s digitaal bewust te maken van cybercriminaliteit. 

Zoektocht naar Cyber agents 

Luc: “Kinderen groeien nu op met internet en social media, maar waar leren de kinderen om zich op het internet veilig te gedragen? Wij als gemeente, onze veiligheidspartners en scholen spelen hierin een belangrijke rol. Zelf vind ik het erg gaaf om met dit project bezig te zijn. Door kinderen bewust te maken van de internet gevaren, voorkomen we hopelijk slachtoffers. Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen Cyberagent te maken en om digitale veiligheid blijvend op de basisschool agenda te krijgen.” Voor basisscholen is er een gratis lespakket over online veiligheid. Zo wordt het onderwerp een gesprek in de klas. Luc heeft al een presentatie gegeven aan een aantal scholen, politie, boa’s en jongerenwerkers. Hij werkt nu toe naar de huldiging van de beste cyber agents in juni 2023. 

Luc stagiair team Openbare Orde en Veiligheid