Regisseur gezondheid, bewegen & sport Rianne Bijl

Samen maken we gezond gewoon!

Rianne Bijl is werkzaam als regisseur Gezondheid, Bewegen en Sport bij de gemeente Meppel.

In mijn functie vertaal ik het beleid naar gerichte acties. Hierbij betrek en stimuleer ik partners uit onze gemeente om mee te denken. Zo bouwen we aan een lokaal netwerk om samen de leefomgeving in Meppel gezonder te maken. Het lokaal Sport- en Preventieakkoord zijn mooie voorbeelden hiervan. Binnen deze akkoorden willen we iedereen uitdagen om met een goed idee te komen dat bijdraagt aan de gezondheid. Dit kan door het verstrekken van een aanjaagbudget en mensen in contact te brengen met belanghebbende partners die deze plannen ondersteunen.

Ben je bekend met Oldstars sporten? Dit is een van de voorbeelden. Maar ook lessen over voeding, acties gericht op stoppen met roken (stoptober bijvoorbeeld) of overmatig alcoholgebruik zijn plannen die we ondersteunen.

Naast de akkoorden richt ik me op jeugd. Met de Jogg- aanpak, dat staat voor Gezonde jeugd Gezonde toekomst, zorg ik ervoor dat gezonde leefstijl op de agenda staat van alle betrokkenen. Werken aan gezondheid hoeft niet moeilijk te zijn. Het stimuleren van water drinken, fruit en groente eten, minder suiker en meer bewegen is toepasbaar voor iedereen.

Wat mij aantrekt in dit werkt is dat we gezamenlijk werken aan een doel, te schakelen tussen organisaties en het beleid om te zetten naar acties. Het is geen opgave wat vandaag de dag gerealiseerd is. Hiervoor heb je een plan, draagkracht en daadkracht nodig. Samen maken we gezond gewoon!

Rianne Bijl