De bomenploeg

Wist je dat we in de gemeente Meppel een bomenploeg hebben? De bomenploeg houdt zich onder andere bezig met het snoeien en planten van bomen, nazorg, werkvoorbereiding, kapaanvragen, toezicht etc.

Op dit moment is de bomenploeg bezig met het planten van meer dan 180 nieuwe bomen in onze gemeente. Ze bekijken goed welke boomsoort op welke plaats kan staan. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met de doorrijhoogte van het verkeer of ondergronds de grootte van de groeiplaats en hoeveelheid vocht. Hier komt veel voorbereiding bij kijken. Ook de nazorg bij nieuwe bomen is belangrijk. Een nieuw geplante boom heeft nog niet zoveel wortels. De eerste jaren hebben ze vaak water nodig tot hun wortels groot genoeg zijn om het zelf te doen.

In de Berggierslanden vervangen we een aantal dode berken door onder andere de lijsterbes en de wilg. Zo staan er meer verschillende soorten bomen wat goed is voor de biodiversiteit. Wist je trouwens dat één volwassen boom zorgt voor genoeg zuurstof voor 4 mensen een jaar lang?

bomenploeg