Wegwerkzaamheden Steenwijkerstraatweg

Op 8 april start Enexis met werkzaamheden om het elektriciteitsnet in Meppel uit te breiden. Aannemer Siers voert de werkzaamheden uit en legt nieuwe stroomkabels in de grond onder de Steenwijkerstraatweg en het Noordeinde. Het uitbreiden van het energienet is noodzakelijk voor de toekomstige vraag naar energie vanuit de uitbreidende nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen. De werkzaamheden starten op 8 april op het Noordeinde. De Steenwijkerstraatweg is van 29 april t/m 7 juni afgesloten voor autoverkeer. Dit geeft overlast op alle toegangswegen van Meppel.

Meer informatie en contact

Voor dit project geldt een speciaal telefoonnummer  Tijdens de werkzaamheden kunt u voor dringende zaken bellen met een speciaal telefoonnummer van Siers: 06 – 22 587 098

Werkzaamheden

Voor het aanleggen van de netverzwaring worden 3 boringen gedaan van 200 meter lang en ongeveer 1 meter doorsnede. Eén boring gaat onder de Drentsche Hoofdvaart door. Gemeente Meppel voert tijdens de afsluiting onderhoud uit aan de Galgenkampbrug.

Update 17 april

De werkzaamheden aan het Noordeinde duren helaas langer dan gehoopt. Omdat het vol is in de bodem moet de aannemer een andere manier kiezen om de kabels te kunnen leggen. De uitvoering hiervan kost meer tijd. Bewoners en bedrijven worden hierover ingelicht. Het uitlopen van deze werkzaamheden heeft geen gevolgen voor de planning van de andere fases in dit project.

Fasering

We beginnen met de afsluiting van de Steenwijkerstraatweg vanaf de Galgenkampsbrug tot aan de Zomerdijk. Deze fase duurt 3 weken. Daarna volgt het deel vanaf de Zomerdijk tot aan de rotonde Watertoren. Deze fase duurt ook 3 weken. De weg is dan afgesloten voor autoverkeer. (brom)fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Om sluipverkeer via de Watertorenbuurt te voorkomen sluiten wij de ook de Cornelis Houtmanstraat en de Galgenkampsweg af voor autoverkeer aan de kant van het centrum (wel bereikbaar voor hulpdiensten). Op de kruising Zomerdijk-Steenwijkertraatweg staan verkeerslichten die voor filevorming kunnen zorgen. Voor navigatiesystemen sluiten we de route-optie via De Vos van Steenwijklaan af.

Fase 1: start 8 april

fase_1

Graafwerkzaamheden aan het Noordeinde. De straat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf de Ceintuurbaan, maar is wel bereikbaar vanaf de Schoolstraat. Voor fietsers blijft de straat open.

Fase 2: 29 april tot 17 mei 2024

fase_2

Gestuurde boring onder de Drentse Hoofdvaart door vanaf de Steenwijkerstraatweg naar de Ceintuurbaan. Brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Fase 3: 17 mei tot 7 juni 2024

fase_3

Twee gestuurde boringen aan de Steenwijkerstraatweg. Straat afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

Routes vrachtverkeer

routes_vrachtverkeer