Verouderde terrassenkaart, daarom vernieuwen

In Meppel staan de regels voor de terrassen in de Nadere regels terrassen. Bij deze regels hoort een kaart waar de grenzen van de terrassen op staan. Deze kaart uit 2012 is verouderd en klopt niet meer. De indeling van de Groenmarkt is bijvoorbeeld veranderd en er zijn nieuwe horecabedrijven bij gekomen. Ook het nieuwe ontwerp van het Prinsenplein staat er niet op.

Groenmarkt-De Wheem

Concept-kaart

Op de nieuwe concept-kaart Groenmarkt-DeWheem (PDF) zijn de bestaande terrassen ingetekend. Het doel van de nieuwe kaart is niet om de terrassen te verruimen. In de coronatijd is tijdelijk extra terrasruimte toegestaan. Deze ruimte was tijdelijk en nemen we dus niet in de nieuwe terrassenkaart op.

Inloopbijeenkomst Groenmarkt-De Wheem

Een belangrijk stap bij het maken van de terrassenkaart is het gesprek met de horecaondernemers. Dit doen we per plein/gebied. Het eerste gebied is Groenmarkt-De Wheem. Hierover is een inloopbijeenkomst op dinsdag 15 november 2022 van 13:00-14:00 uur in de raadszaal van het stadhuis.

Schriftelijke reageren

Schriftelijk reageren kan ook. Uw reactie ontvangen wij graag uiterlijk 29 november 2022. Dat kan via postbus@meppel.nl of per post naar Postbus 501, 7940 AM  Meppel ter attentie van burgemeester R.T.A, Korteland.

Prinsenplein

Concept-kaart

Op de nieuwe concept-kaart Prinsenplein (PDF) zijn de bestaande terrassen ingetekend. Het doel van de nieuwe kaart is niet om de terrassen te verruimen. In de coronatijd is tijdelijk extra terrasruimte toegestaan. Deze ruimte was tijdelijk en nemen we dus niet in de nieuwe terrassenkaart op.

Inloopbijeenkomst Prinsenplein

Een belangrijk stap bij het maken van de terrassenkaart is het gesprek met de horecaondernemers. Dit doen we per plein/gebied. Het tweede gebied is het Prinsenplein. Op maandag 21 november 2022 van 11:00-12:00 uur is een inloopbijeenkomst in de raadszaal van het stadhuis.

Schriftelijke reageren

Schriftelijk reageren kan ook. Uw reactie ontvangen wij graag uiterlijk 6 december 2022. Dat kan via postbus@meppel.nl of per post naar Postbus 501, 7940 AM  Meppel ter attentie van burgemeester R.T.A, Korteland.

Kerkplein

Concept-kaart

Op de nieuwe concept-kaart Kerkplein (PDF) zijn de bestaande terrassen ingetekend.

Inloopbijeenkomst Kerkplein

Het derde gebied is het Kerkplein. Op maandag 5 december 2022 van 11:00-12:00 uur is een inloopbijeenkomst in de raadszaal van het stadhuis voor de horecaondernemers van het Kerkplein.

Schriftelijke reageren

Schriftelijk reageren kan ook. Uw reactie ontvangen wij graag uiterlijk 13 december 2022. Dat kan via postbus@meppel.nl of per post naar Postbus 501, 7940 AM  Meppel ter attentie van burgemeester R.T.A, Korteland

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Florieke de Jong of Tessa van Dijk. Het telefoonnummer is 14 0522 of postbus@meppel.nl.