Verouderde terrassenkaart, daarom vernieuwen

In Meppel staan de regels voor de terrassen in de Nadere regels terrassen. Bij deze regels hoort een kaart waar de grenzen van de terrassen op staan. Deze kaart uit 2012 is verouderd en klopt niet meer. De indeling van de Groenmarkt is bijvoorbeeld veranderd en er zijn nieuwe horecabedrijven bij gekomen. Ook het nieuwe ontwerp van het Prinsenplein staat er niet op.

Meppel overig

Concept-kaart

Op de nieuwe concept-kaart Meppel overig (PDF) zijn de bestaande terrassen ingetekend.

Inloopbijeenkomst Kerkplein

Het laatste gebied zijn alle horeca gelegenheden buiten de pleinen om van Meppel. Op dinsdag 18 april 2023 van 11:00-12:00 uur is een inloopbijeenkomst in de raadszaal van het stadhuis voor de horecaondernemers van alle overige horecalokalen met terras in de gemeente Meppel.

Schriftelijke reageren

Schriftelijk reageren kan ook. Uw reactie ontvangen wij graag uiterlijk 18 april 2023. Dat kan via postbus@meppel.nl of per post naar Postbus 501, 7940 AM  Meppel ter attentie van burgemeester R.T.A. Korteland

Groenmarkt-De Wheem

Concept-kaart

Op de nieuwe concept-kaart Groenmarkt-DeWheem (PDF) zijn de bestaande terrassen ingetekend. Het doel van de nieuwe kaart is niet om de terrassen te verruimen. In de coronatijd is tijdelijk extra terrasruimte toegestaan. Deze ruimte was tijdelijk en nemen we dus niet in de nieuwe terrassenkaart op. Dinsdag 15 november vond een inloopbijeenkomst plaats. Reageren kon tot 29 november 2022.

Prinsenplein

Concept-kaart

Op de nieuwe concept-kaart Prinsenplein (PDF) zijn de bestaande terrassen ingetekend. Het doel van de nieuwe kaart is niet om de terrassen te verruimen. In de coronatijd is tijdelijk extra terrasruimte toegestaan. Deze ruimte was tijdelijk en nemen we dus niet in de nieuwe terrassenkaart op. Op maandag 21 november 2022 vond een inloopbijeenkomst plaats. Reageren kon tot 6 december 2022.

Kerkplein

Concept-kaart

Op de nieuwe concept-kaart Kerkplein (PDF) zijn de bestaande terrassen ingetekend. Op maandag 5 december 2022 was een er een inloopbijeenkomst. Reageren kon tot 13 december 2022.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Florieke de Jong of Tessa van Dijk. Het telefoonnummer is 14 0522 of postbus@meppel.nl.