Noord II

Voor wie ruimte nodig heeft
- Nationale en internationale verbindingen
- Groothandel en transport
- Productie en ambacht
- Mooi terrein met veel groen en water

Ruimte

Noord II geeft u de ruimte om te ondernemen. De grootte van de nog beschikbare kavels varieert van 3800 m2 tot 20.000 m2. Vanuit Zwolle leidt een 6-baans snelweg u gemakkelijk naar Meppel. Het bestemmingsplan biedt nagenoeg alle mogelijkheden voor de bouw van uw bedrijfspand en de activiteiten die u wilt gaan uitvoeren. Er zijn voldoende mogelijkheden voor bedrijven die tot in milieucategorie 4.2 bedrijfsactiviteiten willen uitvoeren. Noord II grenst aan het oudere en succesvolle Noord I waar vele tientallen bedrijven in de lichte en middelzware industrie al jaren succesvol ondernemen.

Nationale en internationale verbindingen

weg met aan weerszijden bomen en bedrijven

Bedrijventerrein Noord II ligt in de regio Zwolle en is direct ontsloten via op- en afrit Meppel-Noord. Meppel ligt met knooppunt Lankhorst aan de A32 en A28. Deze wegen brengen u niet alleen binnen één uur in Amsterdam of Groningen, maar maken ook Duitsland en Scandinavië goed bereikbaar. En wie het achterland van Meppel wil bedienen, maakt snel en eenvoudig gebruik van de doorgaande weg N375 richting Emmeloord. Maar ook de ondergrondse verbindingen zijn uitstekend te noemen. Glasvezel en databedrijven waaronder een datacenter zorgen voor de verbindingen met de rest van de wereld. Tot slot zorgen de actieve ondernemersverenigingen voor de persoonlijke verbindingen met relaties. Zowel nationaal als internationaal.

 

Groothandel en transport

Enkele grote transporteurs, distributeurs en groothandel bedrijven hebben al enkele jaren een prominente plek op Noord II. Zij zijn afhankelijk van het goede wegennet maar ook de digitale verbindingen die Meppel biedt. Er is voldoende ruimte voor op- en overslag, crossdocking en handel. De brede toegangswegen zorgen voor veilige verkeerssituaties. Ook kunt u gemakkelijk gebruik maken van de havenfaciliteiten die aanwezig zijn in Meppel. Onze diepst landinwaarts gelegen haven van Noord-Nederland biedt veel mogelijkheden als het gaat om vervoer over water. Zeecontainers worden geladen en gelost bij de containerterminal op bedrijventerrein Oevers in Meppel.

Productie en ambacht

middenvijver voor bedrijfspand

De laatste jaren hebben enkele productie- en ambachtelijke bedrijven zich gevestigd op bedrijventerrein Noord II. De productie van goederen is aantrekkelijk op dit terrein omdat er op het gebied van milieu en geluid ruimte aanwezig is. Maar net zo belangrijk: ook voor uw medewerkers is ruimte. Omdat er relatief veel personeel aanwezig is zorgen de productie en ambachtelijke bedrijven voor een dynamische uitstraling. De arbeidsethos in Meppel en omgeving is erg hoog. Meppel onderscheidt zich met het werkgeversplatform dat zorgt voor de afstemming tussen vraag en aanbod van personeel. Zij neemt u veel zorg op het gebied van personeel uit handen.

 

Mooi terrein met veel groen en water

Personeel waardeert het vele groen en water dat aanwezig is op Noord II waardoor zij het plezierig vinden om naar hun werk te gaan. De Drentse Hoofdvaart begrenst het gebied, de Oude Vaart loopt erdoor heen en de grote vijver zorgen voor een vriendelijke uitstraling. Parkmanagement zorgt voor uw veiligheid, uniforme bewegwijzering en onderhoud. De waarde van uw onroerend goed blijft hierdoor gewaarborgd. De ondernemingen werken samen om voordeel te halen uit gezamenlijke inkoop van producten en diensten. Dit levert aanzienlijke besparingen op bijvoorbeeld energie en arbozorg.

Download de verkavelingstekening (PDF)

Vestigen of uitbreiden

Wilt u een oriënterend gesprek over vestiging of uitbreiding van uw bedrijf in de gemeente Meppel en de mogelijkheden daartoe? De accountmanagers van de gemeente Meppel helpen u graag bij uw mogelijke keuze voor een vestiging in Meppel. Wij ondersteunen u bijvoorbeeld met het zoeken naar een passende locatie. Een plek waar u uw activiteiten kunt ontplooien en plezierig kunt werken. We adviseren u in alle relevante zaken die aan de orde komen, zoals de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan, arbeidsaspecten, procedures en contacten met de ondernemers in Meppel en relevante instellingen.

Contactpersoon: Harry ter Wal

Telefoon: 14 0522

E-mail: economie@meppel.nl