Blankenstein

Voor wie hecht aan een exclusieve werkomgeving
- Zichtlocaties aan snelweg en spoor
- Openbaar vervoer en binnenstad
- Zakelijke dienstverlening en perifere detailhandel
- Ruim terrein en een goed ondernemersklimaat

Exclusieve werkomgeving

Blankenstein biedt u een fraaie locatie om de exclusiviteit van uw bedrijf te waarborgen. Stelt u hoge eisen aan  uw bedrijfsomgeving dan is het parkachtig opgezette Blankenstein met een goede infrastructuur voor u interessant. Als u niet alleen glasvezel maar vooral ook parkeerruimte nodig heeft of een directe verbinding met het openbaar vervoer is Blankenstein een optie voor u. De grootte van de nog beschikbare kavels varieert van 2000 m2 tot ruim 15.000 m2. Het bestemmingsplan biedt nagenoeg alle mogelijkheden voor de bouw van uw kantoor of bedrijfspand en de activiteiten die u wilt gaan uitvoeren. Er is ruimte voor bedrijven tot milieucategorie 3.2

Zichtlocaties aan snelweg en spoor

Blankenstein heeft een belangrijk voordeel: het ligt tussen het spoor en de snelweg. Dat betekent dat uw bedrijf vanuit meerdere kanten op een eersterangs zichtlocatie ligt. Niet voor niets is Blankenstein al jaren geleden ontdekt door grote zakelijke dienstverleners en tal van bedrijven voor wie presentatie van belang is. Het bedrijventerrein heeft een directe verbinding met de snelweg via op- en afrit Meppel-centrum. Binnen de regio Zwolle ligt Meppel met knooppunt Lankhorst aan de A32 en A28 waardoor u via de 6-baans snelweg snel in Zwolle bent. U bereikt Amsterdam en Groningen binnen 1 uur. Noord-Duitsland is snel bereikbaar via de A37. En wie het achterland van Meppel wil bedienen, maakt snel en eenvoudig gebruik van de doorgaande weg N375 richting Emmeloord.

Openbaar vervoer en binnenstad

Voor uw personeel is bedrijventerrein Blankenstein vooral aantrekkelijk omdat zij niet meer dan 10 minuten hoeven te lopen vanaf het NS-station. En in slechts 5 minuten bereiken zij de aantrekkelijke en gezellige binnenstad van Meppel. U kunt uw relaties uitnodigen naar een van de vele restaurants voor een lunch of diner. Omdat Meppel een hoog voorzieningen niveau kent trekt het veel bezoekers vanuit de wijde omgeving. Dit zorgt voor een levendige binnenstad en een hoog niveau op het gebied van openbaar vervoer.

DSCF7662

Zakelijke dienstverlening en perifere detailhandel

De door veel ondernemers geprezen ligging van Meppel binnen regio Zwolle, de bereikbaarheid over snelweg, het spoor en de snelle digitale verbindingen hebben een grote aantrekkingskracht op ondernemers die zich richten op zakelijke dienstverlening of research. Meppel heeft veel voorzieningen op het gebied van zorg en onderwijs. De gemeente vervult het een sterke regiofunctie waardoor het verzorgingsgebied veel groter is dan het inwoneraantal. Dankzij de ruime parkeermogelijkheden is Blankenstein een welkome uitvalsbasis voor detailhandel die te groot is voor de binnenstad. Megastores en meubelzaken vinden hier een prima vestigingsklimaat en klanten weten de boulevards te waarderen. Dankzij speciale koopzondagen trekt dit terrein bovendien regelmatig extra publiek; daarbij geholpen door de zichtbaar aanwezige McDonald’s en de goede bereikbaarheid dankzij de speciale afslag vanaf de A32.

Ruim terrein en een goed ondernemersklimaat

Het terrein is ruim opgezet met veel groen, aparte fietspaden en mooie waterpartijen. De structuur doet denken aan een parkomgeving. De grootte van de nog beschikbare kavels varieert van 2000 m2 tot ruim 15.000 m2. De kavelgrenzen liggen niet vast en kunnen u op maat worden aangeboden. De arbeidsethos in Meppel en omgeving is erg hoog. Meppel onderscheidt zich met het werkgeversplatform dat zorgt voor de afstemming tussen vraag en aanbod van personeel. Zij neemt u veel zorg op het gebied van personeel uit handen. Parkmanagement zorgt voor uw veiligheid, uniforme bewegwijzering en onderhoud. De waarde van uw onroerend goed blijft hierdoor gewaarborgd. De ondernemingen werken samen om voordeel te halen uit gezamenlijke inkoop van producten en diensten. Dit levert aanzienlijke besparingen op bijvoorbeeld energie en arbozorg.

Feiten

  • Ligging: direct aan A32 nabij A28 in regio Zwolle, nabij NS-station en binnenstad
  • Kenmerken: ruim opgezet, zakelijke dienstverlening en perifere detailhandel
  • Omvang: 12 ha. Beschikbaar circa 1 ha. (3 kavels)
  • De laatste 3 kavels (totaal circa 1 ha) worden na verwachting in 2022 bouwrijp gemaakt.
  • Kavels: grootte is in overleg te bepalen. Vanaf 2000 m2 tot 5.000 m2
  • Milieu: maximaal categorie 3.2
  • Voorzieningen: parkmanagement, actieve ondernemersverenigingen, goede fiets- en voetpaden, werkgeversplatform

Kavelkaart beschikbare kavels Blankenstein

Vestigen of uitbreiden

Wilt u een oriënterend gesprek over vestiging of uitbreiding van uw bedrijf in de gemeente Meppel en de mogelijkheden daartoe? De accountmanagers van de gemeente Meppel helpen u graag bij uw mogelijke keuze voor een vestiging in Meppel. Wij ondersteunen u bijvoorbeeld met het zoeken naar een passende locatie. Een plek waar u uw activiteiten kunt ontplooien en plezierig kunt werken. We adviseren u in alle relevante zaken die aan de orde komen, zoals de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan, arbeidsaspecten, procedures en contacten met de ondernemers in Meppel en relevante instellingen.

Contactpersoon: Harry ter Wal

Telefoon: 14 0522

E-mail: postbus@meppel.nl