Hulp bij laag inkomen

Overzicht mogelijkheden aanvulling inkomen.

 • Bijstand voor zelfstandigen

  29 september 2021

  Als zelfstandig ondernemer kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor bijstand. U vraagt deze bijstand aan bij de gemeente. Deze regels zijn, in verband met corona, voor sommige bijstand versoepeld voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2021. De versoepelingen staan bij de verschillende regelingen benoemd.

 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

  De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is bedoeld voor inwoners uit Meppel die veel minder inkomsten hebben als gevolg van de coronamaatregelen. U komt hierdoor in de problemen met het betalen van uw woonkosten. De regeling loopt van 1 januari tot 1 oktober 2021.

 • Hulp bij geldzorgen

  01 juni 2021

  De coronacrisis brengt veel ondernemers in de problemen. De gemeente Meppel heeft voor de ondersteuning bij geldzaken en/of schulden zelf haar eigen professionals maar maakt ook gebruik van de diensten bij Zuidweg & partners. Wij kunnen samen met u kijken naar uw situatie en eventueel hulp, ook van andere partners inschakelen.

 • Tijdelijke voorziening lening bedrijfskapitaal voor zzp

  31 mei 2021

  Er is sinds 21 april 2020 een Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Deze regeling wordt verlengd tot 1 oktober 2021.

 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers Tozo

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 4) loopt van 1 april 2021 tot 1 juli 2021. Daarna wordt de regeling verlengd (Tozo 5) van 1 juli 2021 tot 1 oktober 2021.

 • Inkomensvoorziening oudere arbeidsongeschikte zelfstandigen

  U heeft in bepaalde gevallen recht op een Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen.