Groen: wat gaan we doen?

Update werkzaamheden openbaar groen week 7

Winter in het groen

De winterperiode is meestal de tijd waarin gezaagd wordt. Behalve in de afgelopen week; en waarschijnlijk ook nog in deze week. De oorzaak is de sneeuw, die begin vorige week is gevallen. Hierdoor zijn alle teams betrokken bij de bestrijding van de gladheid, en bij het inzamelen van (grof) afval. De planning van het werk in het groen hieronder, kan dus afwijken van wat er in werkelijkheid gebeurt.

Werkzaamheden wijkteams

Noord – Ezinge – Nijeveen

Het team Noord-Ezinge-Nijeveen is bezig met het zagen en snoeien van onderbeplanting bij bomen. Ook deze week werken zij in het buitengebied rond Nijeveen.

Oosterboer - Rogat

Het team Oosterboer is aan het snoeien op verschillende plaatsen in hun wijk.

Centrum -  Koedijkslanden – Berggierslanden

Dit team snoeit dit jaar de bomen in hun wijk en in het noordelijke deel van Meppel en in de wijk Ezinge. Zij maken hierbij gebruik van een hoogwerker. Op dit moment werken zij in de omgeving van het centrum. Een tweede deel van het team snoeit in de omgeving van Hesselingen. Uiteraard gaat het voeren van de dieren in het park gewoon door.

Algemeen

Dit team werkt door de hele gemeente heen. Deze week is dit team bezig met allerlei klussen door de hele gemeente heen.Verder worden er, waar nodig, bulten met klein groenafval opgehaald.