Ontwerp boombos klaar, prijsvraag nieuwe naam

In Nieuwveense Landen, ten oosten van de Nijeveenseweg, komt een nieuw park. Een heerlijke plek voor jong en oud. Voor ontspanning en activiteit. Na een brainstormsessie eind maart is een voorlopig ontwerp gepresenteerd. In juni hebben bewoners hierop kunnen reageren. Met die reacties is het huidige ontwerp gemaakt.

Inrichting

Naast een ligweide en kikkerpoel, kun je er ook heerlijk struinen door het groen of gebruik maken van het trimparcours. Het plan is om begin 2023 met de inrichting van het park te starten. Bezoekers kunnen in de loop van het voorjaar van 2023 genieten van dit nieuwe stukje groen dat in de toekomst letterlijk zal uitgroeien tot een bosachtig park. 

Meppel Boombos

Bomenplan

Er komen onder andere fruitbomen als handappel, kroos en peer. Daarnaast planten we esdoorn, els, linde, walnoot en treurwilg. Twee tamme kastanjes vormen de entreepoort.

bomenplan Meppel Boombos

Vervolg

Zodra de technische voorbereiding gereed is, zal de gemeente contact zoeken met de bewoners van de Nijeveenseweg die met hun achtertuin grenzen aan het park. Zij krijgen dan informatie over de te verwachte werkzaamheden en de planning hiervan.  In een latere fase volgt er nog een uitbreiding ten zuidoosten van het park, aan de andere kant van de Nijeveense Grift. Voor dit deel zijn ook al ideeen aangeleverd, zoals een hondenlosloopplek en een belevenispad.

Prijsvraag naam

We hebben een prijsvraag uitgeschreven wat de naam van dit nieuwe park moet worden. Meedoen kon tot 31 oktober 2022. Binnenkort maken we de naam bekend.