Maak Meppel Duurzamer

Welke buurt, wijk of dorp heeft het meest duurzame idee van Meppel en wil dit ook daadwerkelijk uitvoeren? Doe ook mee met de wedstrijd Maak Meppel Duurzamer en maak kans op een geldbedrag voor jullie initiatief.

Om buurten, wijken en dorpen binnen de gemeente te mobiliseren om met duurzaamheid aan de slag te gaan is er de wedstrijd ‘Maak Meppel Duurzamer’. Het is een initiatief van de Gemeente Meppel en RENDO. Zij dagen inwoners uit om in eigen buurt, wijk of dorp met energiebesparing en duurzaamheid aan de slag te gaan en hiervoor een plan voor de eigen woonomgeving te maken. Dit plan kan zich richten op bijvoorbeeld energiebesparing of het opwekken van duurzame energie, maar ook op sociale duurzaamheid, waarbij inwoners samen zorgen voor een duurzamere woon- of leefomgeving.

Beoordelen en inzenden

De duurzaamheid van het plan wordt door een deskundige jury beoordeeld vanuit de 3-P-gedachte: People, Planet en Profit, ook wel mensen, milieu en economie. Met andere woorden, het plan is pas echt duurzaam als deze drie invalshoeken duidelijk naar voren komen. De jury wordt gevormd door: Eddy Veenstra, RENDO, Henk Post, waterschap Drents Overijsselse Delta, Sabine Oudt, ABN AMRO, Anneli Bouckaert, Woonconcept en wethouder Gert Stam.

Ideeën kunnen worden ingestuurd tot en met 31 januari 2018 digitaal via postbus@meppel.nl of schriftelijk Postbus 501, 7940 AM  Meppel.

Prijsuitreiking

De deelnemende buurten en dorpen hebben vier maanden de tijd om een eigen projectplan in te dienen.De plannen worden op dinsdag 20 februari 2018 gepresenteerd door de deelnemers zelf. De buurt die deze duurzame uitdaging aangaat en volgens de jury het meest kansrijke en realistische plan maakt, wint een geldprijs van maximaal € 7.500, bedoeld voor uitvoering van het plan. De nummer 2 ontvangt € 2.500. De plannen worden zowel inhoudelijk als op presentatie beoordeeld. Bij de inhoudelijke beoordeling worden de plannen getoetst aan de spelregels (PDF, 296 kB).

Meer informatie

Deze duurzaamheidsuitdaging wordt mogelijk gemaakt door ABN Amro, gemeente Meppel, RENDO, Waterschap Drents Overijsselse Delta. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. van der Laan, gemeente Meppel via telefoonnummer 14 0522 of e-mail postbus@meppel.nl.

Volg ons op Facebook www.facebook.com/maakmeppelduurzamer en via twitter @meppelduurzamer

logo maak meppel duurzamer