Energie & duurzaamheid

Duurzaamheid, energiebesparing, fairtrade en zonnelening

 • Drents Energieloket

  26 maart 2018

  Het Drents Energieloket wil huiseigenaren van Drenthe van goed onafhankelijk advies voorzien om energie te gaan besparen of om duurzame energie te gaan opwekken in hun woning.

 • Duurzaamheidslening

  U kunt bij de gemeente Meppel een lening aanvragen om uw woning energiezuiniger te maken. U leent dan geld met een aantrekkelijke rentekorting en u bespaart op uw energierekening.

 • Duurzame gemeente

  29 april 2019

  CO2 neutraal

 • Fairtrade Gemeente

  12 juli 2016

  De gemeente Meppel is sinds begin 2010 Fairtrade Gemeente. Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat verschillende organisaties overal in de gemeente bijzonder veel aandacht besteden aan fairtrade. Van bedrijven tot scholen, in supermarkt en kledingzaak. En ook de gemeente zelf. In een Fairtrade Gemeente gebruikt en verkoopt men veel fairtrade producten.

 • Links energiebesparing

  29 april 2019

  Energiebesparing is zowel goed voor het milieu en klimaat als uw portemonnee. Met kleine maatregelen kunt u al veel energie besparen. Ook zijn er bepaalde subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kunt maken.

 • Meppel is millenniumgemeente

  18 april 2016

  Wanneer u Meppel, Nijeveen of Rogat binnenrijdt, ziet u onder het bordje bebouwde kom een rood bord met daarop millenniumgemeente. De gemeente Meppel is millenniumgemeente. Dat betekent dat de gemeente de millenniumdoelen onderschrijft.

 • Nieuwbouwwoningen verplicht aardgasloos vanaf 1 juli 2018

  02 juni 2018

  Per 1 juli 2018 vervalt de aansluitplicht op aardgas. Vanaf dat moment is het de netbeheerder verboden om gasaansluitingen te realiseren voor nieuwbouwwoningen en nieuwe bouwwerken voor kleinverbruikers met een aansluiting van minder dan 40 m3 gas per uur. Woningen en kleine bedrijven moeten hierdoor op zoek naar een andere vorm van verwarming.

 • Zonnekaart

  04 mei 2016

  De zonnekaart laat u met één druk op de knop zien welke daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers. De kaart toont de dakvlakken die voldoende zoninstraling hebben en geeft een goede inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden. Met behulp van een eenvoudige rekenmodule kunt u snel uitrekenen wat de investering zal opleveren.

 • Zonnelening Drenthe

  10 april 2019

  U kunt voordelig geld lenen voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen, zonneboilers en duurzame technologie voor de winning van directe zonne-energie.