Verkoopprocedure

Wilt u in aanmerking komen voor een woningbouwkavel in Nijeveen? De Inschrijftermijn is van 31 mei tot en met 15 juni a.s..

Vul dan het inschrijfformulier in (PDF) of haal een inschrijfformulier af bij de balie van het gemeentehuis. Lever dit persoonlijk in bij het Stadhuis, Grote Oever 26 tijdens openingstijden. Het formulier wordt afgestempeld.

Na sluiting van de inschrijving worden de kavels op 23 juni toegewezen. Als het nodig is wordt geloot onder toezicht van een notaris.

Meer informatie over de uitgifteprocedure kavels vrijstaande woningen (PDF)

Reservering

Na de toewijzing van de bouwkavel ontvangt u per post een grondreserveringsovereenkomst. De reserveringsperiode duurt maximaal vier maanden. Voor het einde van de reserveringsperiode moet u besluiten of u de kavel koopt. Zo niet, dan vervalt de reservering en wordt
de kavel aangeboden aan een andere gegadigde.. Voor het nemen van een grondreservering worden geen kosten gerekend.

Algemene verkoopvoorwaarden kavels (PDF)

Verkoopbegeleiding

De verkoop van de particuliere kavels in Nijeveen en de begeleiding van de kopers wordt verzorgd door Sohaila Cooman, de kavelcoach van de gemeente Meppel. U kunt onze kavelcoach bereiken via telefoon 14 0522 of per mail postbus@meppel.nl ter attentie van de kavelcoach.

Denkt u na over het bouwen van uw droomhuis op een vrije kavel in Nijeveen? Ga dan eens vrijblijvend in gesprek met de kavelcoach. Onze kavelcoach kan u vertellen wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een nieuwe woning. Wat zijn de bouwmogelijkheden op de kavel? Hoe kiest u een geschikte architect of aannemer? Wie  regelt de benodigde vergunningen? In het gesprek wordt het voor u inzichtelijk wat u kunt bouwen en hoe lang het duurt. Besluit u een kavel te kopen, dan begeleidt de kavelcoach u bij de aankoop van de kavel en in de belangrijke eerste fase van het bouwproces.

Aan de service van de kavelcoach zijn geen kosten verbonden.

tekening