Collectieve zorgverzekering gemeente Meppel 2019

De gemeente Meppel heeft voor inwoners met een laag inkomen (bijvoorbeeld minimumloon of bijstandsuitkering) een collectieve zorgverzekering afgesloten met het Zilveren Kruis.

Voor 2019 kunt u niet meer aanmelden

 

Voorwaarden

U kunt deelnemen aan deze verzekering als u voldoet aan de gestelde voorwaarden (PDF). In het kort zijn dit:

 1. U woont in de gemeente Meppel
 2. Uw (gezamenlijk) inkomen is niet hoger dan de vastgestelde  inkomensgrens van 120%
 3. Uw (gezamenlijk) vermogen is niet hoger dan de vermogensgrens

Keuze pakketten

U kunt binnen de collectieve zorgverzekering 2019 kiezen uit drie pakketten:

 • Optimaal 1: geschikt voor jongeren en lage zorgverbruikers;
 • Optimaal 2: geschikt voor startende gezinnen en meer zorgbehoefte;
 • Optimaal 3: geschikt voor chronisch zieken en gezinnen;

Bij alle pakketten is een tandverzekering verplicht, behalve als u een volledige gebitsprothese heeft.

Premie

De kosten per maand zijn

Keuze 2019 maandbedrag te betalen door verzekerde bijdrage gemeente
Pakket Optimaal 1 € 133,45 € 12,00
Pakket Optimaal 2 € 143,45 € 17,00
Pakket Optimaal 3 € 154,70 € 27,00


In deze kosten is de korting van de gemeente Meppel al verwerkt. Het pakket Optimaal 3 kost het meest per maand, maar is ook het pakket dat het meeste vergoed aan zorgkosten. Als u veel zorgkosten heeft kunt u het beste voor dit pakket kiezen, zodat als u zorg nodig heeft niet achteraf extra kosten hoeft te betalen. Zie voor een uitgebreide uitleg over de pakketten de website www.gezondverzekerd.nl

Aanmelden

Als u wilt meedoen met de collectieve zorgverzekering moet u het volgende doen:

 • Meld u aan bij de collectieve zorgverzekering door het aanvraagformulier (PDF) voor zover mogelijk volledig in te vullen.
 • U vult het inlichtingenformulier (PDF) in. Dit formulier is nodig om te kunnen bekijken of u in aanmerking komt voor de collectiviteitskorting.
  LET OP: Als u al een uitkering van de Gemeente Meppel ontvangt of in 2017 individuele inkomenstoeslag, Fonds deelname maatschappelijke activiteiten of participatie schoolgaande kinderen heeft ontvangen, hoeft u het inlichtingenformulier niet in te vullen en op te sturen.

Het ingevulde aanvraag- en inlichtingenformulier stuurt u vóór 22 december 2018 naar de gemeente Meppel, Postbus 501, 7940 AM Meppel. U mag het formulier ook afgeven in het stadhuis.

De gemeente ontvangt uw formulier het liefst zo snel als mogelijk zodat we uw gegevens kunnen controleren om te kijken of u in aanmerking komt voor deelname aan de collectieve zorgverzekering. Wanneer u niet voldoet aan de voorwaarden ontvangt u van ons z.s.m. bericht, zodat u nog de gelegenheid heeft om te kiezen voor een andere zorgverzekeraar (dat kan tot en met 31 december 2018). Wij verzoeken u het formulier uiterlijk 22 december 2018 terug te sturen.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de formulieren, dan kunt u zich melden bij het Wmo+ loket. De openingstijden zijn: van maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 13:30 en woensdags van 09:30 uur tot 15:00 uur of maak online een afspraak.  Belangrijk: neem uw inkomensgegevens mee!

Meer informatie

 • Mail naar postbus@meppel.nl of bel Klantcontactcentrum, telefoonnummer 140522
 • Op de website www.uitlegzorgverzekering.nl wordt in een filmpje eenvoudig uitgelegd wat een zorgverzekering is (in meerdere talen beschikbaar)..