Belparkeren

In de binnenstad van Meppel kunt u belparkeren. Dat betekent winkelen of uit eten zonder omkijken naar de parkeermeter.

In de binnenstad van Meppel kunt u parkeergeld betalen met de mobiele telefoon. Dit heet belparkeren. U betaalt per minuut en de betaling vindt achteraf plaats. Belparkeren is in Meppel alleen mogelijk op straat en dus niet op parkeerterreinen achter een slagboom.

Hoe werkt belparkeren?

  1. U parkeert uw auto.
  2. U meldt uw parkeeractie aan met een sms of via een app op de mobiele telefoon, met het zonenummer dat vermeld staat op de parkeerautomaat en uw kenteken.
  3. Wanneer u vertrekt dan meldt u zich weer af op dezelfde wijze, volgens de instructies van uw aanbieder.
  4. De belprovider verrekent met u de parkeerkosten.

Voordelen van belparkeren

Belparkeren maakt betaald parkeren een stuk makkelijker. U kunt winkelen of uit eten zonder omkijken naar de parkeermeter, want u hoeft niet meer van tevoren te bedenken hoe lang u wilt parkeren. En u staat niet meer in de rij bij de parkeerautomaat. U betaalt alleen voor de tijd dat er daadwerkelijk is geparkeerd, per minuut. Het parkeergeld betaalt u achteraf aan de belprovider.

Kiezen voor een belprovider

Belparkeren kan met elk type telefoon en via elk netwerk. U heeft wel een contract nodig van een aanbieder van belparkeren. Op de website van het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten, www.shpv.nl vindt u een overzicht van alle belproviders en kunt u een kostenvergelijking maken. U kunt zelf kiezen van welke belprovider u gebruik wil maken.

Parkeerrechten

Omdat belparkeren op basis van het kenteken gebeurt, kan gecontroleerd worden welke parkeerrechten de auto heeft. Naast deze parkeerservice blijft het in Meppel ook mogelijk om het parkeergeld te betalen bij de parkeerautomaat met muntgeld of de pinpas (Dip&Go).