Werkzaamheden Oosteinde (afgerond)

Maandag 25 september starten wij met werkzaamheden aan het Oosteinde. We gaan ook dit deel van het centrum van Meppel verfraaien. Lees meer.

Werkzaamheden

We knappen de hele strook langs de gracht vanaf de Tipbrug tot de verkeerslichten op. We verwijderen de gemetselde bakken waar de bomen in staan. Bij de brug herstraten we de weg met de huidige stenen. We vervangen 6 bomen en zorgen voor verschillende plantvakken. Ook plaatsen we 3 nieuwe bankjes. De fietsstrook langs de kruising Oosteinde vervalt. Dit wordt een strook met planten. De smallere strook verharding langs de gracht en tot de verkeerslichten straten we ook opnieuw. Zo ontstaat een mooi geheel. De bomen in deze strook krijgen meer ruimte. De boomspiegels planten we aan met vaste planten, waardoor een kleurrijk geheel ontstaat.

Planning

We verwachten dat dit ongeveer 4 weken duurt. Tijdens de uitvoering zetten we een deel van de weg af. Dit is tijdens de werkzaamheden eenrichtingsverkeer. Vanaf de Tipbrug kunt u het centrum wel uit, maar vanaf de Kratonstraat kunt u het centrum niet in. Verkeer in de richting van het centrum en Prinsengracht wordt omgeleid via de Burgemeester Knopperslaan en de Marktstraat.