Opvoeden & opgroeien

In deze rubriek vindt u Informatie over hulp en ondersteuning voor u en uw kind, bij het opvoeden en het opgroeien.

Staat uw vraag er niet bij of wilt u telefonisch contact met medewerkers jeugd? Zij zijn tijdens werkdagen tussen 11.00 en 14.00 uur rechtstreeks bereikbaar via het telefoonnummer 14 0522.

SPOED
Bij een dringende vraag die niet kan wachten tot de volgende werkdag kunt u altijd bellen met 14 0522.
Voor spoedgevallen na 17.00 uur en in het weekend kunt u terecht bij Spoed4Jeugd 0592-381530. Als u belt krijgt u meteen een deskundige aan de lijn.

 • Hulp & ondersteuning

  Soms is er hulp nodig bij het opvoeden en opgroeien van een kind.

 • Clientondersteuning

  16 oktober 2018

  Tijdens een gesprek met een consulent van de gemeente kan iedereen zich bij laten staan door een derde, zoals een partner, familielid of vrijwilliger. Dit kan ook een onafhankelijke, beroepsmatige cliëntondersteuner zijn. De gemeente Meppel heeft hierover afspraken gemaakt met MEE Drenthe.

 • Vertrouwenspersoon jeugdzorg

  Als u als inwoner van onze gemeente te maken krijgt met jeugdhulp dan mag u er op rekenen dat u de juiste hulp krijgt en met respect behandeld wordt. Dit geldt voor u als (pleeg) ouder, verzorger en jongere/ (pleeg)kind. Als iets niet naar tevredenheid loopt, zijn er verschillende mogelijkheden om uw situatie kenbaar te maken. De vertrouwenspersoon jeugdzorg kan u daarbij helpen.

 • Spoed voor jeugd Drenthe

  Woon je in Drenthe en heb je dringend hulp nodig omdat het niet goed gaat met jouzelf of met een kind of jongere in je omgeving? Kan je vraag niet wachten tot morgen? Buiten kantoortijden zorgt Spoed voor Jeugd Drenthe (S4JD) dat je de hulp krijgt die je nodig hebt. Bel met 0592-381530

 • Links

  Interessante websites

 • Vermoeden huiselijk geweld of kindermishandeling

  Wilt u een melding doen over kindermishandeling of huiselijk geweld? Dan kunt u contact opnemen met Veilig Thuis Drenthe.