Denk mee over de warmtetransitie

Voor u als inwoner of ondernemer gaat er het nodige veranderen. Daarom is uw mening voor ons heel belangrijk.

Samen met een groep inwoners, ondernemers, netbeheerders, woningcorporaties en andere specialisten heeft de gemeente een plan gemaakt om in 2040 aardgasvrij te zijn. Dit plan noemen we de ontwerp transitievisie warmte. Voor u als inwoner of ondernemer gaat er het nodige veranderen. Daarom is uw mening over de ontwerpvisie voor ons ook heel belangrijk. Met uw mening willen we de ontwerpvisie verbeteren of aanvullen. Het doel is om dit jaar de ontwerpvisie ter besluitvorming aan te bieden bij de gemeenteraad.  

Swipocratie en ondernemersenquête 

Swipocratie is een leuke en laagdrempelige manier om uw mening te geven over de warmtetransitie. U krijgt u stellingen en dilemma's voorgelegd over de route naar een aardgasvrij Meppel. Ga snel naar https://meppel.swipcratie.nl en laat uw stem horen! Voor ondernemers is er een speciale ondernemersenquête gemaakt.

Gastenboek

In verschillende wijken en dorpen worden de komende periode gastenboeken verspreid waarin u uw mening, zorgen en ideeën kunt delen met de gemeente. 

Zienswijze indienen

De ontwerpvisie ligt van 17 mei tot en met 2 juli 2021 ter inzage voor u. U kunt van 17 mei tot en met 2 juli 2021 een zienswijze indienen. Lees meer >>.

Activiteiten en bijeenkomsten

Naast dat u een zienswijze kunt indienen, organiseren we verschillende activiteiten en bijeenkomsten van mei tot en met september 2021 waar u uw mening kunt geven. We vinden het belangrijk dat iedereen kan mee praten over de ontwerpvisie.