Duurzaam Berggierslanden

Duurzaam Berggierslanden is een groep enthousiast buren die zich inzet om de woonwijk zo duurzaam mogelijk te maken. In het proces om Bergiersslanden aardgasvrij te maken is Duurzaam Berggierslanden richting de wijk informerend en ondersteunend. Ze vinden het omgekeerd ook belangrijk om te weten waar de gemeente op koerst, zodat zij wijkgenoten kunnen informeren en inspireren. Twee leden van Duurzaam Berggierslanden nemen deel in de bewonersgroepen WUP Berggierslanden.

Warmtepomp Café

Op woensdag 6 juli 2022 organiseerde Duurzaam Berggierslanden een informerend Warmtepomp Café voor mensen die overwegen om op korte termijn over te gaan op een (hybride) warmtepomp. Er werden drie presentaties gehouden. De eerste over de financiële afweging tussen een HR-ketel (aardgas) en de warmtepomp. De tweede presentatie behandelde de praktische stappen bij een volledige overstap van aardgas naar all-electric, om vervolgens te komen tot een negatieve energienota. De derde presentatie ging over de technieken en de ontwikkeling van de warmtepomp. De presentaties zijn terug te vinden op de website van duurzaamberggierslanden.nl

De behoefte aan praktische informatie over warmtepompen bleek ook tijdens het Warmtepomp Café erg groot en het uitwisselen van kennis en ervaring tussen buren zeer waardevol.

Kijk voor alle informatie en contactgegevens over Duurzaam Berggierslanden op duurzaamberggierslanden.nl