Gemeente Meppel helpt inwoners op weg met energiebesparing

Om bewoners in Meppel op weg te helpen met energiebesparing zoeken de gemeente en stichting Buurkracht buurtgenoten die mee willen doen aan een online EnergyParty.

Dit is een gezellige en veilige manier om samen met buurtgenoten vanachter je laptop energie bespaartips en ervaringen te delen. Je energierekening vergelijken met buren met een vergelijkbaar huis levert snel veel inzichten op. Bijna alle deelnemers vinden dan ook na de EnergyParty de weg naar een veel lagere energierekening via kleine en grote maatregelen. Denk aan een deurdranger of tochtstrips tot aan zonnepanelen of isolatie.

Energieadvies op maat

Mensen die zich opgeven, nodigen hun buurtgenoten uit om mee te doen aan de digitale EnergyParty. Tijdens de party bekijken deelnemers vanaf hun eigen laptop met elkaar hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden. Een gespreksleider begeleidt de avond en geeft extra informatie en tips. Na afloop heeft iedereen een concreet en persoonlijk actieplan voor energiebesparende maatregelen die passen bij ieders budget en eigen mogelijkheden. Ook krijgt iedere deelnemer een LED-lamp. De party’s worden in verband met corona online aangeboden.

De kracht van buren

De meeste mensen willen graag energie besparen. Maar niet iedereen weet hoe dat moet,  wat er binnen de mogelijkheden ligt en welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn. Door de vraag samen met buurtgenoten op te pakken, wordt energie besparen makkelijker. Buurtgenoten bedingen samen vaak ook voordelige kortingen op offertes, doordat ze met meerdere huishoudens tegelijk aan de slag gaan en je kunt elkaar inspireren en helpen.

De EnergyParty’s worden georganiseerd door Stichting Buurkracht en EnergyParty samen. Een EnergyParty brengt geen verplichtingen met zich mee.

Aan de slag!

Meer informatie en aanmelden voor de EnergyParty’s via buurkracht.nl/energyparty.