Duurzame up date avond druk bezocht

Veel inwoners zijn bezig met energiebesparing. Nederland gaat langzaam richting aardgasvrij wonen. Zonnepanelen op daken, isolatieglas of tochtstrippen. Allemaal maatregelen om je huis energiezuinig te maken. Dinsdag 19 november kwamen veel Meppelers naar een 'duurzame up date avond'. Om samen met adviseurs van het Drents Energieloket te kijken wat je kunt doen om je huis energiezuiniger te maken.

Eigen omgeving waardevol

Wat kan er allemaal? Wat kost dit? Is er een financiële regeling? Voor elk woningtype en voor huizen van elke leeftijd zijn er mogelijkheden om energie te sparen. Centraal staat volgens de inleiders vooral de liefde voor het eigen huis!

Het Drents Energieloket gaf tips over verschillende vormen van isolatie en het terugwinnen van warmte. Om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen of om te laten uitvoeren. Bij stands van bedrijven konden bezoekers kennismaken met verschillende mogelijkheden.

Ieders inzet gevraagd!

Wethouder Jaap van de Haar gaf bij de opening de stand van zaken over onder meer het duurzaam opwekken van energie en de overgang naar nieuwe bronnen van energie. Hij riep op om samen in wijken en dorpen initiatieven te nemen en mee te denken over praktische duurzaamheid.

Informatie & onafhankelijk advies drentsenergieloket.nl, info@drentsenergieloket.nl of telefoon 085-7920158